طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران وارد فاز اجرایی شد

یاسوج - ایرنا - طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران که چند سال پیش در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده بود به همت دولت سیزدهم وارد فاز اجرایی شده تا زمینه رونق اشتغال و سرمایه گذاری در این شهرستان نفت خیز فراهم شود.

به گزارش ایرنا ، امسال در نخستین گام،  شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان دستگاه اجرایی متولی احداث منطقه ویژه اقتصادی در گچساران انتخاب شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه  تامین زمین اجرای طرح مهمترین نیاز اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی است گفت: پس از انجام بررسی های کارشناسی منطقه  بلسیک  برای اجرای این طرح انتخاب شده است.

سید هاشم موسوی جهان آباد  روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، تاکید کرد: ۲ هزار  و  ۵۰۰ هکتار زمین برای احداث طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران پیش بینی شده است و این شرکت به عنوان دستگاه متولی هم اکنون در حال انجام  مراحل مقدماتی استعلام ها از مسوولان متولی است.

وی عنوان کرد:ارتقای سطح اشتغال و افزایش درآمد ملی، ورود تکنولوژی خارجی و دانش نوین مدیریتی، استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی منطقه به منظور حمایت و پشتیبانی از بخش تولید منطقه حوزه نفوذ و کشور، تلاش برای جلب و تشویق سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری، عمرانی منطقه ویژه، گسترش و افزایش سطح خدمات فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی برای ساکنان و در نهایت توسعه همه جانبه و پایدار منطقه ویژه با محوریت توسعه انسانی از جمله مزایای تاسیس منطقه ویژه اقتصادی است.

موسوی جهان آباد تاکید کرد: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در گچساران منجر به افزایش اشتغال پایدار ، زیرساخت های ارتباطی و خدماتی ، افزایش تولید و صادرات ، ورود سرمایه گذاری داخلی و خارجی و در نتیجه افزایش درآمد ملی و منطقه ای و جلوگیری از خروج میلیون دلار ارز از کشور  می شود.

منطقه ویژه اقتصادی محدوده جغرافیایی معین در مبادی ورودی یا در درون کشور است که با هدف جذب سرمایه های داخلی و خارجی و همینطور به وجود آمدن عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات جهت حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی به وجود می آید.

در حالی که تحریم های ظالمانه دشمن، مشکلات اقتصادی و بحران کرونا هیچ کدام نتوانسته قلب تپنده تولید و صادرات نفت را در منطقه نفتی گچساران متوقف کند امید می رود این طرح زمینه توسعه اقتصادی شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد را فراهم کند.  

 استفاده از ظرفیت های منابع عظیم نفت و گاز برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار و خارج کردن منطقه از محرومیت مزمن در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و اکنون برداشته شدن گام های مقدماتی برای ساخت منطقه ویژه اقتصادی نور امید را در دلهای مردم این دیار روشن کرده است.

تولید ۲۰ درصد نفت خام کشور ، وجود منابع بزرگ گازی و تاسیسات فراوری در کنار آن ، وجود فرودگاه، و ساخت بزرگراه گچساران به بهبهان از ظرفیت های آشکار گچساران برای اجرای طرح منطقه ویژه اقتصادی است.

کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان های کشور است که با وجود دارا بودن ظرفیت های فراوان بویژه در حوزه نفت و گاز همواره با نرخ بیکاری بالایی رو به رو بوده که به باور کارشناسان اقتصادی نبود صنایع بزرگ یکی از دلایل اصلی این بیکاری است. با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و ساخت واحدهای صمعنتی پایین دستی نفت و گاز می توان بیکاری را در استان ریشه کن کرد.   

 مجمع تشخیص مصلحت نظام هفته گذشته پس از ماه ها با ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی شامل مناطق ویژه اقتصادی لار و فسا در استان فارس، ابرکوه و میبد در استان یزد، زنجان در استان زنجان، گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، سرو در استان آذربایجان غربی، خواف و قوچان در استان خراسان رضوی، خرم آباد در استان لرستان، تاکستان در استان قزوین، شاهین شهر در استان اصفهان و ساوجبلاغ در استان البرز موافقت کرد.

لایحه جدید مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سال‌های ۹۷ و ۹۸ در مجلس شورای اسلامی سه مرتبه مطرح و تصویب شد و در هر دفعه شورای نگهبان آن را رد کرد و برای تصویب به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد.

شهرستان گچساران چهار هزار و۶۸۳ کیلومتر مربع وسعت دارد.از شمال به شهرستان چرام از شمال غرب به شهرستان کهگیلویه از جنوب به شهرستان گناوه در استان بوشهر ،از شرق و شمال شرقی به شهرستان ممسنی در استان فارس و از غرب به شهرستان بهبهان در استان خوزستان محدود می‌ شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha