پرونده الکترونیک سلامت برای ۸۰ درصد از مراکز روستایی خراسان رضوی ایجاد شده است

مشهد- ایرنا- مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تا کنون پرونده الکترونیک سلامت برای ۸۰ درصد مراکز روستایی و ۷۵ درصد شهرستان‌های کمتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت زیرپوشش این دانشگاه در خراسان رضوی ایجاد شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد حسن درخشان افزود: پرونده الکترونیک سلامت از سال ۹۵ در سطح یک خدمات درمانی راه‌اندازی شد و تاکنون بیش از ۹۸ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک بار از طریق پرونده الکترونیک سلامت خدمت دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به این که اجرایی کردن پرونده الکترونیک سلامت در کلانشهرها با چالش‌هایی رو به روست ادامه داد: واحدهای ارایه دهنده خدمت در شهرستان مشهد در حوزه بخش خصوصی، خیریه، دستگاه‌های دولتی و نیمه دولتی بسیار متنوع هستند از این رو پوشش پرونده الکترونیک سلامت با مشکلاتی همراه بوده است اما در عین حال قبل از همه‌گیری کرونا ۵۰ درصد کار پیشرفت داشت.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به علت شیوع کرونا تمام خدمات، تحت الشعاع قرار گرفت اما پس از موج ششم کرونا که وضعیت ثبات نسبی در کشور حاکم شده بود پیگیری ارتقا و تکمیل پرونده‌های الکترونیک سلامت خانواده نیز در دستور کار قرار گرفت.

درخشان افزود: در واقع نظام ارجاع الکترونیک سلامت جز لاینفک پرونده الکترونیک سلامت است و از سال ۹۷ این اقدام شروع شد و پیشرفت‌های خوبی نیز در این حوزه به دست آمد اما این موضوع نیز تا حدود زیادی تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفت زیرا فراهم‌سازی زیر ساخت‌های لازم برای اجرای این طرح در نقاط مختلف استان نیاز به فراهم آوری شبکه سراسری حتی در روستاها داشت.

وی با اشاره به این که نسخه‌نویسی الکترونیکی نیز از دی ماه سال گذشته آغاز شد عنوان کرد: تمام دستگاه‌ها در بخش‌های مختلف برای رفع چالش‌ها باید در سطح ملی همکاری کنند تا در سایه همکاری و همدلی، مشکلات آی. تی. سی و مخابراتی مرتفع و زمینه اجرای دقیق این طرح‌های الکترونیک فراهم شود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در پرونده الکترونیک سلامت، بسته‌های خدمتی در گروه‌های سنی مختلف تعریف شده است و هر فرد با ارائه کد ملی و یک شماره تلفن همراه می‌تواند پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دهد که برای اتباع خارجی نیز پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده و اتباع با مجوز اقامت می‌توانند از خدمات بهداشتی به صورت رایگان بهره بگیرند.

درخشان افزود: به دلیل هم مرزی زیاد استان خراسان رضوی با کشور افغانستان اتباع غیرقانونی بسیاری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساکن هستند که باید خدمات بهداشتی مورد نیاز را دریافت کنند.

وی ادامه داد: ارائه خدمات بهداشتی و واکسیناسیون رایگان به اتباع از جمله اقدامات مهم در این حوزه است و در همین راستا نیز بیش از ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا به صورت کاملا رایگان به اتباع خارجی تزریق شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha