به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر ناصری روز شنبه در نشست خبری با رسانه های استان ایلام به مناسبت هفته روستا و عشایر اظهار داشت: در راستای تجهیز، توسعه و تکمیل صنایع تبدیلی و تکمیلی بدون استفاده از منابع دولتی و از محل درآمد شرکت های تعاونی سال زراعی گذشته طرح کشت قراردادی اراضی دیم در استان اجرایی شد.
وی یادآور شد: در این طرح استان ایلام ۲۰ هزار هکتار را به زیر کشت گندم برد که هشت هزار هکتار آن اضافه بر سهم استان و هفت هزار هکتار نیز برای دانه های روغنی بود که در کمتر از یکماه ۲۷ هزار هکتار کشت قراردادی در استان انجام گرفت.
ناصری یادآور شد: با وجود خشکسالی بی سابقه، میزان برداشت محصولات گندم و دانه های روغنی سال زراعی اخیر نسبت به سال زراعی قبل خود (اول مهر هرسال تا پایان شهریور سال بعد) بیشتر بود به طوری که بالغ بر ۱۷۰ هزار تن گندم و ۱۳ هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شد.
وی ادامه داد: استان ایلام در سال زراعی اخیر تولید گندم ۲ برابر بود و در تولید دانه روغنی کلزا نیز به خودکفایی رسید و ایلام سومین استان کشور در زمینه تولید دانه روغنی کلزا بود که حاصل طرح کشت قراردادی و خرید تضمینی و به موقع محصول برداشتی کشاورزان است.
وی اضافه کرد: موفقیت استان در طرح کشت قراردادی سال زراعی اخیر (۱۴۰۰ - ۱۴۰۱) موجب جلب اعتماد کشاورزان بیشتری به این طرح شد به گونه ای که در سال زراعی جاری تعداد کشاورزان مایل به کشت قراردادی افزایش یافته است.
وی گفت: تعاون روستایی به عنوان دستگاه متناظر، مکمل و بهره بردار سازمان جهاد کشاورزی در تمام زیربخش های جهاد چون دامی، زراعی، آبزیان و طیور، نظام بهره برداری را با ایجاد تشکل های مربوط به هر حوزه استقرار داده است.
ناصری افزود: خرید به موقع و تضمینی محصولاتی چون دانه روغنی کلزا دارای تخصص، حساسیت و ریسک بالایی است که توسط کارشناسان شبکه های خرید تعاون روستایی به عنوان مباشر انجام می گیرد.
مدیرکل تعاون روستایی استان ایلام اظهار داشت: با تشکیل سه شرکت کشت و صنعت در استان ایلام طی سال گذشته افزون بر ۱۴ هزار تن بذر مورد نیاز کشاورزان تولید و توزیع شد.
وی یادآور شد: سردخانه پنج هزار تنی استان ایلام در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب شد ولی با وجود موافقت وزارت جهاد کشاورزی هنوز زمینی برای اجرای این طرح بزرگ اختصاص داده نشده است و اعتبارات این طرح از محل تملک سرمایه تامین می شود.
نظر شما