به گزارش ایرنا، حسینعلی محمدحسینی امروز در میزگرد چالشهای مدیریت تامین گاز طبیعی در ماههای سرد سال با اشاره به اینکه کشورهایی که دسترسی به منابع سوخت فسیلی ندارند استراتژیهای مدونی در حوزه بهینه سازی داشتهاند، افزود: گزارش آژانس بینالمللی انرژی در این زمینه کشورهای مختلف را مقایسه میکند.
وی ادامه داد: مهمترین شاخص بهینهسازی مصرف شاخص شدت مصرف انرژی است که نشان میدهد برای خلق یک واحد ثروت چه میزان انرژی مصرف میشود.
محمدحسینی با اشاره به اینکه عمده کشورها با سیاستهای مدون این روند را نزولی کردهاند و از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۲۰ میلادی این روند کم شده است، گفت: در ایران به واسطه اینکه همه نگاهها به این سمت بوده که افزایش عرضه داشته باشیم، متاسفانه این روند نهتنها ثابت نمانده، بلکه شدت مصرف انرژی بیشتر شده است.
وی تاکید کرد: در شرکت ملی گاز برنامههای مفصلی برای بهینه سازی مصرف انرژی وجود دارد و یک واحد سرمایه گذاری در بخش بهینه سازی معادل ۷ تا ۱۰ واحد سرمایهگذاری در بخش تولید است.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران افزود: با این اقدام میتوان ناترازی گاز را جبران کرد.
وی برآورد اولیه برای هوشمندسازی برآورد اولیه را بیش از ۴ میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۲۶ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد و برخی از مشترکین پرمصرف هستند و قانون اجازه داده تا با هوشمندسازی، پایش و کنترل مصرف انجام شود.
محمدحسینی تاکید کرد: مشترکین خانگی که در الگوی مصرف هستند کمترین افزایش نرخ را خواهند داشت و افراد پرمصرف بالاترین رشد قیمت را خواهند داشت.
وی گفت: شرکت ملی گاز با توجه به ناترازی حادی که در تولید و مصرف گاز طبیعی داریم، مکانیسمهایی طراحی میکند که یکی از آنها استفاده از بورس انرژی است.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران افزود: هر کار جدیدی چالشهایی دارد.
وی ادامه داد: با خوداظهاری در صرفه جویی به بازار ورود کنیم و رابطهای که بین شرکت ملی گاز و شرکتهای سرمایهگذار میشود، مستمر باشد.
نظر شما