به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری قم، میلاد امینی روز سهشنبه در جلسه گروه کاری و هماندیشی فعالین حوزه گردشگری و زیارت که در سالن جلسات حضرت زینب(س) استانداری قم برگزار شد،افزود: هدف ما در صندوق سرمایهگذاری حرمهای مطهر، نوسازی و بهسازی اطراف حرمهای مطهر است.
وی ادامه دارد: رویکرد صندوق، حمایتی و توسعهای است و در کنار سرمایهگذار، مشارکتکننده و خیرین موضوعات مختلف را حمایت میکند.
وی با بیان اینکه در استان قم در بحث حمل و نقل، نیازمند جذب سرمایهگذار هستیم، مطرح کرد: خوشبختانه مجموعه مدیریت استان قم بسیج شده تا خدمات بهتری به زائرین ارائه شود.
مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری طرح حرمهای مطهر آخرین وضعیت اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان را مورد توجه قرار داد و گفت: این زمین بهطورکلی در اختیار استان قرار گرفته تا از ظرفیت آن برای تملک بافت فرسوده اطراف حرم استفاده کند.
وی ادامه داد: رویکرد صندوق، رویکرد حمایتی و توسعهای است و در کنار سرمایهگذار، مشارکتکننده و خیرین موضوعات مختلف را حمایت میکند.
امینی با اشاره به اینکه در قم ظرفیت اسکان هتلهای لوکس و همچنین زائرسراهای ارزانقیمت را داریم، عنوان کرد: هدف مجموعه مدیریت استان و دولت سیزدهم افزایش ظرفیت اسکان زائران است.
وی با بیان اینکه باید خدمات ما معطوف به زائران و مجاوران باشد، خاطرنشان کرد: تسهیلات صندوق تا سطح ۲۰ میلیارد تومان است و تلاش میکنیم در مواردی که توجیه اقتصادی وجود ندارد، حمایتهای لازم را نیز در کنار تسهیلات انجام دهیم.
مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری طرح حرمهای مطهر از انجام پروژههای زیربنایی و روبنایی در اطراف حرم خبر داد و گفت: متولی اصلی انجام این پروژهها، شهرداریها و وزارت راه و شهرسازی است.
وی با بیان اینکه موضوع بحث بافت پیرامون حرم از تکالیف دولت است، یادآور شد: اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان قم نیز در راستای همین موضوع در اختیار استان قرار گرفته است.
امینی با اشاره به اینکه صندوق حرمهای مطهر نسبت به ساخت هتلها، مهمانپذیرها، خانه مسافرها، زائرسراهای ارزان قیمت حمایت لازم را انجام میدهد، اضافه کرد: اگر مجموعههای گردشگری بوم گردی و خانههای تاریخی که نیازمند مرمت بوده نیز درخواست حمایت داشته باشند، آمادگی لازم در صندوق وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای نوسازی هر واحد خانه مسافرها در نظر گرفتهایم، ابراز کرد: برای زائرسرای ارزان قیمت نیز حمایتهای جدی در نظر گرفتهشده است.
مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری طرح حرمهای مطهر با اشاره به صدور مجوز احداث اضافه طبقه برای این زائرسراها ، گفت: برای این زائرسراهای ارزانقیمت نیز تسهیلات تا سقف ۲۰ میلیارد تومان با سود صفر درصد در نظر گرفتهایم.
کمیته فنی ساماندهی بافت فرسوده اطراف حرم تشکیل شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز در جلسه ستاد راهبری صندوق توسعه حرمهای مطهر در سالن جلسات دفتر معاونت هماهنگی امور زائران استانداری قم با اشاره به اهمیت ساماندهی اطراف حرم مطهر و بافت فرسوده است، اظهار کرد:کمیته فنی سازماندهی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) باید تشکیل شود که در این راستا نیازمند همت ویژهای هستیم.
ابراهیم معتمدی با بیان اینکه اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان نیز کمک دولت به این موضوع بوده است، مطرح کرد: با تشکیل کمیته راهبری نیز امیدواریم این موضوع با جدیت بیشتری دنبال شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اشاره به اینکه آمادگیهای خوبی در صندوق سرمایهگذاری طرح حرمهای مطهر وجود دارد، عنوان کرد: در شرایط فعلی نیازمند آن هستیم که استان نیازمندیهای حمایتیهای خود را دستهبندی و اولویتبندی کرده و به صندوق اطلاع دهد.
وی ادامه داد: به این منظور نیازمند یک گروه تسهیلگر هستیم که صرفاً در این حوزه ورود پیدا کرده و فعالیت روزانه خود را به بحث ساماندهی بافت فرسوده اطراف حرم اختصاص دهد.
معتمدی با بیان اینکه کمیته فنی زیرمجموعه کمیته راهبری میتواند به همین منظور تشکیل شود، خاطرنشان کرد: این کمیته باید مسائل مردم در این منطقه را احصا کرده و در کمیته راهبری مطرح کند.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در این جلسه گفت:دولت ظرفیتهای اعتباری ویژهای برای استانهای زیارتی در نظر گرفته است.
ابوالقاسم مقیمی با اشاره به اینکه تاکنون شهر مشهد توانسته از این ظرفیت استفادههای خوبی داشته باشد، مطرح کرد: متأسفانه در بحث زائرسراها قم هنوز نتوانسته است آنطور که باید، از این ظرفیتها بهرهمند شود.
وی خاطرنشان کرد: بهمنظور احصای مشکلات بافت فرسوده شخصی، نیازهای شهرداری نسبت به ظرفیتهای صندوق، افزایش محدوده و ...، جلسه بعدی کمیته راهبری ظرف مدت سه هفته آینده برگزار خواهد شد.
نظر شما