۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۷:۵۰
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 84910363
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۷:۵۰
کد خبر: 84910363
جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

بجنورد- ایرنا- زندگی اهالی شیعه و سنی دیار گنجینه فرهنگ‌ها (خراسان شمالی) به گونه ای در هم تنیده شده و ارتباط ها چنان صمیمی است که جلوه ای زیبا از وحدت اسلامی برای حفظ ایران مقتدر خلق کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اگر سخن از وحدت و همدلی و برادری بزنیم، نمونه های فراوانی از یکدلی را می توان در خراسان شمالی مشاهده کرد، دیاری که سالهاست عنوان گنجینه فرهنگ ها را یدک می کشد و با داشتن قومیت های ترک، کرد، تات، بلوچ و ترکمن، همواره پیشقدم در حفظ  و گسترش وحدت به معنای واقعی کلمه است.

سایه وحدت در این خطه به قدری گسترده است که در نگاه نخست پی بردن به اختلاف مذهبی و نژادی در این منطقه کار آسانی نیست و برادران اهل سنت فارغ از هر گونه کوچکترین تنشی در کنار برادران شیعه در کمال احترام همزیستی داشته اند.

شاید رمز وحدت پایدار خراسان شمالی در بی توجهی به برخی مسایل فرعی مذهب، احترام به اعتقاد یکدیگر  و یا دوستداری مشترک اهل بیت(ع) باشد ولی هر آنچه هست، جلوه هایی زیبا از یکدلی ایجاد کرده و زندگی همراه با آرامش و مسالمت آمیز ساکنان شیعه و سنی مذهب این استان زبانزد خاص و عام شده است به گونه ای مسوولان کشوری و استانی همواره از این خطه به عنوان الگویی موفق در وحدت اسلامی یاد می کنند.

جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

اعتقاد قلبی برای حفظ وحدت

امام جمعه مسجد خاتم الانبیا اهل سنت بجنورد با بیان اینکه خراسان شمالی الگویی موفق در حفظ وحدت است، می گوید: همواره اعتقادی قلبی به وحدت و یکدلی در جامعه داشته‌ایم و مردم استان را نسبت به حفظ آن تشویق کرده‌ایم.

آخوند آتا داوری می افزاید: علما و مردم این منطقه شیعیان را برادران خود می دانند و هیچگاه به دنبال مسایل اختلاف برانگیز نبوده اند به گونه‌ای که همیشه مردم را به اساس اسلام فراخوانده اند.

وی با بیان اینکه آیات قرآنی و رسول اکرم(ص) بر گسترش وحدت تاکید ویژه‌ای داشته اند، تصریح می کند: خداوند متعال از تفرقه بین بشریت بیزار است زیرا که نتیجه نزاع و تفرقه از بین رفتن وحدت، هیبت و احترام است.

آخوند داوری یادآور می شود: حفظ وحدت از آن رو ضروری است که بی توجهی به آن در جامعه خسارت های زیادی را به اسلام وارد و شرایط را برای تسلط کفار فراهم می کند.

جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

وحدت بعد از انقلاب جانی دوباره گرفت

مدیر حوزه علمیه هدایتی اهل سنت رازوجرگلان نیز با بیان اینکه وحدت بعد از انقلاب جانی دوباره گرفت، می گوید: امام خمینی(ره) نگاه برابری به تمامی شهروندان ایرانی داشتند به گونه ای که بارها در سخنان خود تاکید کرده اند که هیچ فرقی بین شیعه و سنی قائل نیستند و هشدار داده اند که نباید به حرف کسانی اعتنا کرد که می خواهند بین آنان تفرقه بیندازند و متعاقب آن منافع بیگانگان را تامین کنند.

آخوند خال محمد سرفراز می افزاید: این سخن تاریخی امام راحل همیشه در اذهان امت‌های اسلامی باقی خواهد ماند که فرمودند؛ «برادران اهل سنت در کشورهای اسلامی بدانند که عمال وابسته به قدرت‌های شیطانی بزرگ خیرخواه مسلمین و اسلام نیستند و لازم است مسلمانان از آنان تبری کنند و به تبلیغات تفرقه انگیز آنان گوش فرا ندهند».

وی با بیان اینکه زندگی همراه با آرامش و مسالمت آمیز برادران شیعه و سنی خراسان شمالی زبانزد خاص و عام است، می گوید: بی تردید دلیل وحدت پایدار خراسان شمالی ناشی از از نگاه برادرانه و وحدت آفرینی است که بعد از انقلاب حاکم شده است به گونه ای که زیر سایه وحدت، هیچ‌گاه تفاوت مذهبی سبب نشد تا صلح میان شیعه و سنی استان مخدوش شود.

آخوند سرافراز وحدت را یک امر ضروری عنوان و تصریح می کند: باید همواره در برابر دسیسه های دشمنان هوشیارانه عمل کنیم تا آنها نتوانند بر ما حکومت کنند و تنها در سایه اسلام و اتحاد می‌توان در مقابل ابر قدرت‌های پوشالی بایستیم.

جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

 وحدت اقوام خراسان شمالی مثال‌زدنی است

امام جمعه بجنورد و نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز می گوید: وحدت و هم‌نشینی اقوام مختلف در این خطه از شمال‌شرق کشور مثال‌زدنی است که این همدلی هیچگاه به تنشی منجر نشده است و آنان در تمامی صحنه ها همراه نظام بوده‌اند.

حجت الاسلام رضا نوری می افزاید: ساکنان خراسان شمالی با خرده فرهنگ هایی گوناگون و مذاهب مختلف با همدلی و وحدت در کنار یکدیگر زندگی می کنند و یکدیگر را برادر خود می دانند.

وی تصریح می کند: اقوام خراسان شمالی در صحنه های سرنوشت ساز انقلاب همواره حماسه آفرین بوده اند که تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید گواهی این امر است و آنان همچنان پایبند آرمان های انقلاب اسلامی هستند.

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه مشکلات جهان اسلام به خاطر نبود وحدت است، عنوان می کند: اگر وحدت در جهان اسلام ریشه دار شود به طور قطع استکبار نمی تواند برای مسلمانان برنامه ریزی کند.

وی یادآور می شود: هفته وحدت یک شعار نیست بلکه یک اصل است که ریشه در قرآن و مبانی دینی دارد.

جلوه زیبای وحدت در دیار گنجینه فرهنگ‌ها

به روایت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است و اهل تشیع معتقدند که آن حضرت در ۱۷ ربیع الاول متولد شده است.

با ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.

بیش از ۱۰ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی را ترکمن های اهل سنت تشکیل می دهند که در شهرستان های راز و جرگلان، مانه و سملقان و بجنورد سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha