۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۲:۵۵
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84911190
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

 باید برای حل عالمانه چالش‌های گیلان از ظرفیت حوزه پژوهش بهره گیریم

رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت : باید برای حل عالمانه چالش‌های پیش روی استان از ظرفیت حوزه پژوهش و تحقیق استان بهره گرفت و در این راستا نیازمند تقویت ارتباط و پیوند بین بخش‌های دانشگاه های و پژوهشی باحوزه اجرا و تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی امور پژوهشی گیلان با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع مهم کاربردی بودن پژوهش‌ها گفت : برخی از پژوهش‌ها نه تاثیر و بهبودی در دستگاه ایجاد می کند، نه ارتباطی با اهداف دستگاه دارد از اینرو کاربردی بودن پژوهش ها باید به طور جدی مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه انجام پژوهش‌های کاربردی با موضوع آسیب‌های استان گیلان باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: کاهش جمعیت جوان، پسماند و زباله، آلودگی محیط زیست شامل تالاب انزلی و رودخانه های زرجوب و گوهررود از مشکلاتی است که باید اقدامات و طرح های پژوهشی موثری در این بخش انجام شود.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه در ارتباط با مساله آلودگی محیط زیست کارگروه احیای تالاب انزلی و رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود تشکیل شده و اقداماتی هم در حال انجام است، گفت: در گذشته پیشنهادها برای رفع مشکل در این حوزه منطبق با دانش ارائه نمی‌شد و کارها هم نتیجه بخش نبود اما با تشکیل کارگروه امور بر اساس دانش و مباحث علمی پیش می رود.

وی با اشاره ظرفیت های بالای علمی و نیروی متخصص در گیلان اظهار داشت: افراد زیادی با توانمندی های بالای علمی در این استان فعالیت دارند که باید برای رفع مشکلات از جمله آلودگی تالاب انزلی و رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود از آنان و ظرفیت هایشان بهره گرفته شود.

عباسی با اشاره به شعار راهبردی سال با عنوان تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین اضافه کرد: موضوع دانش بنیان بودن تنها مربوط بخش تولید نیست بلکه این مهم و تولید محتوی باید در همه بخش ها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ملاک عمل قرار گیرد.

وی به ظرفیت های حوزه کشاورزی گیلان در بخش‌های مختلف از جمله طیور، دام، ماهیان گرمابی و سردآبی اشاره کرد و گفت: کارهای پژوهشی در این حوزه نیز باید مورد توجه قرار گیرد و کشاورزی در کنار دانش باشد.

نماینده عالی دولت در استان در عین حال تصریح کرد: امسال تاکید بر آن است که قانون یک درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امور پژوهش به طور کامل تخصیص یافته و عملیاتی شود.

وی با اشاره به تکلیف قانونی برای اختصاص یک درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امور پژوهشی گفت: باید این مهم به مفهوم واقعی محقق شود و دستگاه ها موظف به اجرای این قانون هستند.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه توسعه کشور قرار بود این رقم به ۲.۵ درصد اعتبارات دستگاه ها برسد، اظهار داشت: اگر اختصاص یک درصد اتفاق بیافتد به رقم بالاتر هم خواهیم رسید.

نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر فعالیت کمیته پژوهش دستگاها خاطر نشان کرد: اعضای هیات علمی و محققان برتر باید کمیته های پژوهشی انتخاب و عضو کمیته شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha