تشکیل صندوق ملی زعفران در خراسان رضوی به دلیل برخی موانع به تاخیر افتاد

مشهد-ایرنا- رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: تشکیل صندوق ملی حمایت از توسعه صنعت زعفران در این استان با یکسال وقفه مواجه شده است که رفع موانع در این زمینه ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر لبافی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نتایج نشست اخیر این دبیرخانه و بررسی موضوع تشکیل صندوق ملی حمایت از توسعه زعفران با محوریت خراسان رضوی با حضور مدیران بخشهای مختلف افزود: حسب بند هشت تصویب‌نامه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی مورخ مهرماه سال ۱۴۰۰، شرکت مادر تخصصی حمایت و توسعه سرمایه در بخش کشاورزی، می بایست صندوق ملی حمایت از توسعه صنعت زعفران تا پایان سال ۱۴۰۰ با مشارکت افراد حقوقی و حقیقی تشکیل می شد.
وی بیان کرد: این موضوع مربوط به فروردین ماه سال گذشته بوده اما به علت اشکالات موجود در تدوین شیوه نامه اجرایی صندوق ملی حمایت از توسعه زعفران، تشکیل آن با وقفه همراه بوده است.
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: طبق توافق های انجام گرفته، قرار است ۵۱ درصد از مالکیت این صندوق متعلق به دولت و ۴۹ درصد دیگر آن متعلق به زعفران کاران باشد.
وی اظهار داشت: در هر صورت تشکیل صندوق حمایت از توسعه زعفران جزو تعهدات سازمان جهاد کشاورزی بوده و در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی در حال تشکیل است اما هنوز به نتیجه نرسیده زیرا باید ذی نفعان عضو این صندوق شوند.
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: تشکیل صندوق حمایت از توسعه زعفران مستلزم ترغیب زعفران کاران به عضویت در تعاونی ها است و باید از سال گذشته تعاونی های زعفران کاران تشکیل و عضویت آنها انجام می گرفت اما چون شیوه نامه مشخصی در این زمینه وجود نداشته و فرآیندها شفاف نبوده، این مهم انجام نگرفته است.
لبافی اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی سه شیوه نامه را برای تشکیل تعاونی زعفران کاران اعلام کرده و تشکیل شرکت فراگیر برای محصول زعفران را نیز به مرکز پیشنهاد کرده است اما مدیران بالادستی این سازمان پیشنهاد مزبور را نپذیرفته اند.
وی افزود: جمع بندی نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خصوص شکل گیری صندوق حمایت از توسعه صنعت زعفران این بود که با توجه به وجود اساس نامه ای مشخص برای فعالیت تعاونی ها در سازمان تعاون روستایی، شیوه نامه اهلیت سنجی زعفران کاران با محوریت سازمان تعاون روستایی و همکاری صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی تا پایان مهرماه تدوین شده است و از آبانماه اقدامات بعدی برای عضویت زعفران کار با استفاده از اساسنامه مزبور انجام گیرد.
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: در مجموع ضرورت دارد تا شیوه نامه نحوه عضوگیری در تعاونی زعفران کاران مشخص شود تا براساس آن تعاونی های شهرستانی شکل گرفته که بعد آنان بتوانند عضو صندوق ملی حمایت از توسعه صنعت زعفران شوند.
وی اضافه کرد: در این نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی مقرر شد که تعاونی فراگیر با مرکزیت خراسان رضوی بدون تشکیل نمایندگیهای آن در شهرستانها شکل گیرد تا این تعاونی بتواند در صندوق حمایت از توسعه صنعت زعفران عضو شود.
به گزارش ایرنا، بیش از ۹۲ درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود و استان خراسان رضوی نیز با تولید بیش از ۷۰ درصد زعفران کشور مرکز اصلی و بزرگترین تولید کننده این محصول در جهان شناخته می‌شود.
زعفران بطور میانگین به ۲۱۰ نفرروز نیروی کار در هر هکتار نیاز دارد و بر این اساس هر هکتار کشت زعفران حدود یک نفر اشتغال دائم در حوزه تولید این محصول ایجاد می‌کند.
جمعیت بهره‌برداران بخش کشاورزی مرتبط با کشت زعفران در خراسان رضوی بیش از ۱۰۰ هزار نفر بود و با احتساب جمعیت پنج نفر برای هر خانوار، شمار افراد منتفع اقتصادی از بخش تولید زعفران در این استان بالغ بر ۵۸۰ هزار نفر می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha