نتایج مطالعات چشم دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مرجع جهانی شد

شاهرود – ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: نتایج مهم مطالعات هم‌گروهی (کوهورت) چشم این دانشگاه پس از انتشار در نشریه بهداشت جهانی «لانست» مرجع جهانی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین شیبانی روز پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی بینایی در سرسرای آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شد، افزود: نتایج مطالعات هم‌گروهی چشم این دانشگاه علاوه بر انتشار در مجله «لانست» در گزارش امروز سازمان جهانی بهداشت به عنوان مرجع منطقه کشورهای مدیترانه شرقی (EMRO) معرفی شد.

وی با بیان اینکه در زیرمجموعه این دانشگاه ۲ مرکز هم‌گروهی چشم فعال است، ابراز داشت: مرکز مطالعات هم‌گروهی چشم شاهرود با ۱۵ سال سابقه و مرکز مطالعات هم‌گروهی چشم کارمندان بیش از پنج سال فعالیت مستمر دارند.

نتایج مطالعات چشم دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مرجع جهانی شد

شیبانی به اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی بیماری‌های روانپزشکی و قلبی عروقی در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اشاره کرد و اظهار داشت: وضعیت پوشش درمان عیوب انکساری و جراحی آب مروارید (کاتاراکت) بخشی از مطالعات هم‌گروهی چشم این دانشگاه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه ارتقای سلامت و ایجاد عدالت در برخورداری از سلامت مهمترین مأموریت دانشگاه علوم پزشکی است، تصریح کرد: درصد مبتلایان ناشناخته در بسیاری از بیماری‌ها فراوان است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از مبتلایان به فشارخون ناشناخته هستند، ادامه داد: تعدادی از مبتلایان با توجه به اینکه بیماری آنها شناخته شده است اما از دارو استفاده نمی‌کنند.

شیبانی با بیان اینکه درصد بسیاری از افراد ناشناخته به بیماری قلبی و عروقی مبتلا هستند، اظهار داشت: ۵۰ درصد این افراد نخستین علایم ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی آنها با مرگ ناگهانی ظهور پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه بیماری‌های چشمی از جمله عیوب انکساری نیز از این نمونه بیمارها است، افزود: این نوع بیماری مسیر بسیار کندی را طی می‌کند و به طور معمول فرد با شرایط جدید عادت می‌کند.

وی با بیان اینکه بیمار دیابت هم از این نوع بیماری‌ها است، تصریح کرد: با وجود اینکه نقشه تشخیصی و درمانی دیابت در ذهن پزشک است، اما هنوز در عملی کردن دقیق تشخیص و درمان در بسیاری از بیماری‌ها مشکل وجود دارد.

بیماریابی اصل مهم دستیابی به اطلاعات بیماران است

شیبانی با بیان اینکه برای دستیابی به اطلاعات بیماران باید در مرحله نخست بیماریابی انجام شود، اظهار داشت: در اجرای طرح مطالعات هم‌گروهی پس از دریافت اطلاعات بیمار درمان در مراحل مختلف انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه در طرح‌های مطالعات هم‌گروهی (کوهورت) وضعیت موجود بیمار مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: وضعیت پیشرفت بیماری در فاصله‌های زمانی مختلف به نسبت نوع بیماری در دوره‌های سه و یا پنج سال یکبار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در این نشست محمد حسن امامیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به بخشی از نتایج به دست آمده از مطالعات هم‌گروهی (کوهورت) چشم این دانشگاه اشاره کرد.

شهرستان‌های شاهرود و میامی با ۵۴ هزار کیلومتر مربع مساحت، گستره زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است.

دانشکده‌های پزشکی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی و بهداشت با بیش از ۲ هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود فعال است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha