وزیر بهداشت: رتبه نخست سلامت غذای منطقه به ایران تعلق دارد 

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رتبه نخست سلامت غذای منطقه به ایران تعلق دارد، گفت: ۱۳ درصد مرگ ومیر در ایران طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی متاثر از مصرف دخانیات و ارزانی سیگار عامل افزایش مصرف آن در کشور است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، بهرام عین‌اللهی در همایش روز جهانی غذا در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر ضرورت تصویب مالیات بر دخانیات توسط مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و افزود: در جایی که صنعت دخانیات از افزایش فروش سود می‌برد، عوارض آن بر سلامتی مردم میلیاردها تومان به نظام سلامت آسیب می‌رساند.

وزیر بهداشت اظهار داشت: تنها شاخصی که سایر کشورهای منطقه در آن از ما پیشی گرفته‌اند و باید در ارتقای آن بکوشیم، مالیات بر دخانیات است، دولت با مالیات بر دخانیات موافق است و امیدواریم امسال مجلس شورای اسلامی  این مالیات را تصویب کند.

وی با اشاره به اینکه تقریبا تمام حوزه‌های داخلی از افزایش مصرف دخانیات متاثر بوده و ضرر می‌کنند به افزایش ریسک بیماری‌های ریوی در مصرف‌کنندگان مواد دخانی اشاره کرد و گفت: سیگار تمام بیماری‌ها را تشدید می‌کند و باید درباره کاهش مصرف آن در جامعه از طریق افزایش مالیات، تصمیم جدی گرفته شود.

رتبه نخست سلامت غذای منطقه به ایران تعلق دارد 
وزیر بهداشت گفت: ایران در همه شاخص‌های سلامت از جمله تولیدات غذایی سرآمد منطقه است.

وی اظهار داشت: هفته گذشته در اجلاس مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در مصر با حضور ۲۲ وزیر بهداشت از ۲۲ کشور حضور یافتیم که در زمینه‌های مختلف بحث و تبادل نظر شد و خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در همه شاخص‌های بهداشتی با فاصله زیاد نسبت به سایر کشورها پیشتاز بود.

عین اللهی افزود: بسیاری از بیماری‌های واگیر که برخی کشورهای این منطقه درگیر آن هستند همچون سل و فلج اطفال تقریبا در ایران ریشه کن شده و در  نشستی که درباره غذا برگزار شد،  ایران بهترین شاخص‌ها را داشت‌ و در فاصله زیادی با سایر کشورهای این منطقه قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: برای توسعه سلامتی در جامعه توجه به سلامت غذا و سلامت هوا ضروری است. همه‌گیری کرونا نشان داد که یک ویروس از طریق انتقال هوایی تا چه حد می تواند آسیب رسان باشد و  علاوه بر این مقوله ای که به خوبی می‌توان از عوارض آن پیشگیری کرد،  غذاست.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دسترسی آحاد مردم به غذای سالم، با کیفیت و مفید از تکالیف دولت هاست که می تواند از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.

ضرورت توجه به سلامت و ایمنی غذایی مردم
عین‌اللهی اضافه کرد: وزارت بهداشت وظیفه خود می‌داند مساله ایمنی و سلامت غذا را با جدیت دنبال کند. ما سازمان‌های مختلفی داریم که سازمان غذا و دارو با اختیارات قانونی کافی، از قدرتمندترین سازمان آنهاست و می‌تواند ایمنی و سلامت غذایی مردم را نظارت و پیگیری کند.

وی افزود: این سازمان باید آلایندگی مواد غذایی و همچنین بیماری‌های منتقله از غذا را به حداقل برساند که در این مسیر اولین و مهمترین گام آموزش همگانی است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: آموزش سبک زندگی سالم به مردم و اینکه چه  غذایی را به چه میزان و چگونه مصرف کنند بسیار مهم است و از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

عین‌اللهی افزود: خوشبختانه تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی معاونت غذا و دارو دارند که مجهز به آزمایشگاه‌های پیشرفته و مرجع است و مطابق قوانین موجود، کار پایش و نظارت بر تولید موادغذایی را به بهترین شکل انجام می‌دهند؛ به طوری که استانداردهای آنها در منطقه و دنیا کم نظیر است و مرجع محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: این معاونت‌ها باید کوچکترین انحرافات از قوانین را گزارش کنند و شبکه بهداشت و شبکه غذا و دارو  در کنار هم پایش ایمنی و سلامت غذایی را روزانه انجام دهند.

عین اللهی تصریح کرد: همایش روز جهانی غذا از سال ۸۶ برگزار می‌شود که نشان دهنده اهمیت موضوع ایمنی غذایی در کشور است. از همین رو این نشست‌ها باید به دستاوردهای جدید علمی بپردازند و در بحث کنترل غذایی از هوش مصنوعی نیز بهره گرفته شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان از بزرگترین مزیت‌های ماست و این شرکت‌ها باید بتوانند در صنایع غذایی کشور، سرمایه‌گذاری و محصولات خود را صادر کنند.

وی ادامه داد: در دیدار با وزرای بهداشت کشورهای منطقه اعلام شد که این کشورها در انتظار رونق صادرات محصولات ایرانی هستند و از آنها استقبال می‌کنند. ایران قادر است در صادرات دارو و مواد غذایی حرف نخست را بزند؛ به ویژه آن که افزایش صادرات موجب خودکفایی بیشتر می‌شود و افراد را به تولید بهتر و افزون تر ترغیب می‌کند.

۲۰۰ بیماری ناشی از ناایمنی غذایی 
عین‌اللهی افزود: هدف ما این است که غذای مردم ایمن باشد؛ زیرا غذای ناایمن ۲۰۰ بیماری از بیماری‌های ساده گرفته تا سرطان‌ها را ایجاد می‌کند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر در جهان از غذای آلوده و ناایمن آسیب می‌بینند و این بدین معنی است که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر از این مساله دچار آسیب می‌شود.

وی بر نقش مهم مواد غذایی در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تاکید کرد و افزود: سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در دنیا هزینه درمان بیماری های ناشی از غذای آلوده و ناایمن می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی متاثر از مصرف مواد غذایی ناسالم است و اگر مصرف مواد غذایی اصلاح شود، بسیاری از بیماری‌ها کنترل خواهد شد؛ مثلا با کاهش مصرف نمک می‌توان از فشار خون بالا جلوگیری کرد.

عین‌اللهی یادآور شد: باید علاوه بر افزایش کیفیت تولید مواد غذایی، شاخص‌های دیگری مثل مصرف نمک، قند و چربی‌ها را کاهش دهیم؛ چرا که این اقدامات موجب کاهش هزینه‌های سلامت می‌شود.

وی افزود: تامین سلامت، کاری جمعی و بین‌بخشی است و توجه به شاخص ها و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت بسیار مهم است. وزارت جهادکشاورزی یکی از دستگاه های اصلی در این عرصه است که خوشبختانه در سال جاری همکاری های بسیار خوبی بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و بهداشت شکل گرفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت خروج و تبدیل کشاورزی از حالت سنتی به مدرن و مکانیزه، افزود: با مدرن شدن کشاورزی، استفاده از سموم، آفت کش ها و کودهای شیمیایی در تولیدات غذایی کشاورزی کاهش می یابد.

عین اللهی اظهار داشت: سال گذشته اثر همه‌گیری کووید۱۹ بر تولیدات و قیمت مواد غذایی موجب رکود اقتصاد جهانی شد؛ اما خوشبختانه با اقدامات وزیر جهادکشاورزی در کشور، شاهد تولید بیشترین گندم طی سال اخیر در ایران بوده ایم که دستاوردی نویدبخش است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هماهنگی سازمان غذا و دارو با تولیدکنندگان بسیار مهم است؛ کارخانجات و شرکت‌های تولید موادغذایی وظیفه خطیری دارند و باید با کاهش بوروکراسی مشکلات آنها را کاهش داد.

عین‌اللهی بر افزایش صادرات مواد غذایی تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت از تولیدکنندگان مواد غذایی به صورت جدی پشتیبانی می کند ولی در مقابل تخلفات و تقلبات به طور جدی می ایستد؛ زیرا سلامت مردم برای ما  اهمیت بسیار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha