ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در مهاباد کمتر از میانگین استانی است

مهاباد - ایرنا - مسوول واحد مکانیزاسیون جهاد کشاورزی مهاباد گفت:ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در این شهرستان ۱.۵ اسب بخار در هر هکتار است که این مقدار از میانگین استان آذربایجان غربی کمتر است.

 محمدقسیم ربانی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون میانگین ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در آذربایجان غربی حدود ۱.۸ اسب بخار در هر هکتار است اما این مقدار در مهاباد سه دهم واحد کمتر است.

وی با اشاره به ضریب مکانیزاسیون در برخی از شهرستان های استان افزود: هم اکنون ظریب مکانیزاسیون در پیرانشهر چهار اسب بخار در هکتار، در ماکو و پلدشت ۲ اسب بخار در هکتار و در بوکان ۱.۲ اسب بخار در هکتار است.

مسوول واحد مکانیزاسیون جهادکشاورزی مهاباد گفت: هم اکنون در این شهرستان حدود چهار هزار و ۱۰۰ دستگاه تراکتور در اختیار کشاورزان قرار دارد و کشت پاییزه در مهاباد با ۴۰۰ دستگاه ردیف‌کار به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

ربانی اضافه کرد: کارشناسان جهادکشاورزی همزمان با شروع کشت پاییزه با مراجعه به روستاها ضمن بازرسی و تنظیم دستگاه های ردیف‌کار، دوره‌های آموزشی را هم برای رانندگان این ادوات و کشاورزان برگزار می‌کنند.

وی با اشاره به کمک و تجهیز کشاورزان برای کشت پاییزه یادآور شد: امسال ۱۶ دستگاه کارنده جدید به صورت اقساطی با همکاری بانک ملی در اختیار کشاورزان این شهرستان قرار گرفته است.

مسوول واحد مکانیزاسیون جهادکشاورزی مهاباد گفت: امسال در سه مرحله سوخت مورد نیاز به تمام دستگاه‌های تراکتور در این شهرستان تحویل داده شده و برای کشت پاییزه نیز برای هر دستگاه ردیف کار ۵۰۰ لیتر سوخت اختصاص داده شده است.

وی پیش‌بینی کرد امسال در بیش از ۴۸ هزار هکتار زمین زراعی این شهرستان گندم کشت شود که از این مقدار  گندم ۴۳ هزار هکتار به صورت دیم و پنج هکتار به صورت آبی کشت می‌شود.

ربانی ادامه داد: از مجموع مزارع گندم دیم این شهرستان ۲۳ هزار هکتار در قالب طرح «جهش تولید» قرار دارد که در این طرح مراحل کاشت تا برداشت محصول زیر نظر کارشناسان جهادکشاورزی خواهد بود و علاوه بر یارانه بیمه محصول، کود مایع یارانه ای هم در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

کشت گندم در مهاباد هر سال از ۱۵ مهر آغاز و تا اوایل آذر ادامه دارد و برداشت آن هم از اوایل تیرماه سال بعد شروع و تا مرداد ماه ادامه دارد.  

سال زراعی از اول مهر هر سال آغاز و به پایان شهریور سال آینده موکول می‌شود.

سال زراعی گذشته در مجموع بیش از ۳۴۶ میلی‌متر بارندگی در مهاباد ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشت ولی نسبت به میانگین بلند مدت ۱۵ درصد کمتر بود.

شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از قطب‌های مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha