استان اردبیل ظرفیت گسترش کشاورزی با روش‌های موجود را ندارد

اردبیل-ایرنا- معاون منابع انسانی، مالی و پشتیبانی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: استان اردبیل بیش از این ظرفیت گسترش کشاورزی با روش‌های موجود را ندارد

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از آب منطقه ای اردبیل، بهروز محمدی درجلسه بررسی مشکلات اب استان اردبیل اظهار کرد: در سال‌های اخیر به دلیل تغییر اقلیم و کمبود بارش‌ها و به فراخور آن کاهش آورد رودخانه‌ها و افت سطح سفره آب‌های زیرزمینی، قسمتی از تامین افزایش نیاز آب آشامیدنی با اختصاص آب بخش کشاورزی به این بخش انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه اولویت شرکت آب منطقه‌ای اردبیل تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار است افزود: برای پاسخگویی به نیازهای مردم با انجام مطالعات گسترده برنامه لازم برای تامین آب آشامیدنی در افق کوتاه و بلند مدت آماده شده است.

معاون شرکت آب منطقه ای اردبیل تصریج کرد: استان اردبیل بیش از این، ظرفیت گسترش کشاورزی به روش‌های موجود را ندارد و تامین آب مورد نیاز صنعت نیز با استفاده از پساب به عنوان منبع جدید و تغییر کاربری چاه‌های کشاورزی انجام خواهد شد.

محمدی افزود: برای جلوگیری از بروز تعارض‌های  اجتماعی، تامین آب آشامیدنی مردم نیازمند تسریع در اجرای برنامه‌ها است.

همچنین در این نشست رئیس حوضه آبریز سفیدرود بزرگ شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران گفت: یکی از برنامه‌های اصلی این شرکت، مدیریت منابع جهت تامین آب مطمئن و پایدار برای بخش‌های کشاورزی، صنعت و شرب در کشور است.

ارسلان هاشمی تصریح کرد: برای رسیدن به یک نتیجه واحد باید از بروز چندپاره‌گی در انجام مطالعات تامین آب آشامیدنی برای افق بلند مدت جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: مشوق‌های مالی برای سرمایه‌گذارن و ایجاد ظرفیت برای ورود بخش خصوصی از برنامه‌های دولت برای پیشبرد اهداف و عملیاتی‌سازی برنامه‌های مطالعاتی است.

هاشمی با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی و سرمایه‌گذار از راهبردهای اصلی برای عملیاتی سازی برنامه‌ها خواهد بود، گفت: استفاده از منابع بخش خصوصی، تسهیل و پیگیری صدور مجوزها برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، از اولویت‌های اصلی شرکت‌های آب منطقه‌ای برای تامین مالی پروژه‌های آب‌رسانی و تامین آب می‌باشد.

بابک خیاط رستمی معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اردبیل نیز در این جلسه با توضیح شرایط کنونی منابع و مصارف آب استان گفت: ۷۷ درصد از مساحت استان در حوزه ارس و ۳۳ درصد در حوزه سفیدرود قرار دارد.

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام یافته کل مصرف آب آشامیدنی استان اردبیل در سال ۱۳۹۶ مقدار ۱۱۶ میلیون متر مکعب بوده که در حال حاضر مقدار قابل توجهی به آن افزوده شده است.

خیاط رستمی ادامه داد: نیاز آب آشامیدنی استان اردبیل برای افق ۱۴۲۵ مقدار ۱۵۹ میلیون متر مکعب است که طبق برنامه تعیین شده این نیاز به صورت مرحله به مرحله با احداث سد و انتقال آب تامین خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha