محسن حسنزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص تیم ملی فوتسال کشورمان اظهار داشت: در مورد عملکرد فنی تیم ملی در این چند روز تحلیل و اظهار نظرهای زیادی از طرف کارشناسان انجام شده که به نظر بنده ظرفیت و توانمندی فوتسال ایران به اندازهای بالا است که شاید خیلی نیاز به بحث نداشته باشد. فقط برای تامل بیشتر جامعه فوتسال به خصوص عزیزانی که غیرمنطقی از عملکرد کادر فنی حمایت میکنند، سوالی دارم و آن اینکه اگر تیم ملی سرمربی نداشت و یا فردی که با درخواست وحید شمسایی با تیم اعزام شده بود و به قول مصطفی نظری هیچ کسی نفهمید چه سمتی داشته بجای آقای شمسایی مسئولیت هدایت تیم ملی را بر عهده داشت، نتیجهای بدتر از این کسب میشد؟
لطمه بزرگی به وجهه فوتسال کشور زده شد
وی افزود: بعید میدانم چنین اتفاقی رخ میداد؛ پس در این صورت توانمندی و تفکرات کادر فنی قرار بود چه زمانی کمک حال تیم شود و اما مسئله مهمتری که شاید خیلی به آن پرداخته نشده که از جنبه فنی و مهمتر از آن به لحاظ اعتباری و شخصیتی لطمه بزرگی به وجه فوتسال کشور زده، کنار گذاشتن مربی دروازهبانهای تیم ملی بود که قطعا میتوانست در شرایط سخت بخصوص در صحنه گل دوم ژاپن به دروازهبان ما کمک کند.
حسنزاده عنوان کرد: از نقطه نظر اعتباری فوتسال ایران که مقام سومی جهان را یدک میکشد و مدعی حضور در فینال جام جهانی است، با تصمیم خود خواهانه یک نفر با اعتبارش بازی شد. مگر میشود تیم ملی یک کشور در مهمترین رویداد فوتسالی قاره آسیا بدون مربی دروازهبان حاضر شود؟ مگر چه اتفاق مهمی رخ داده بود که نمیشد آن را حل و فصل کرد؟ مگر ما در جام رمضان شرکت کرده بودیم که چنین رفتاری انجام شد؟
شمسایی هنوز متوجه نشده که در تیم ملی است نه باشگاه
کارشناس فوتسال کشورمان در ادامه گفت: متعجبم که چطور کمیته فوتسال اجازه چنین کار بیمسئولانهای را به سرمربی تیم ملی داده که ظاهرا هنوز متوجه نشده تیم باشگاهی با تیم ملی یک کشور که احساسات، عواطف و اعتبار ۸۰ میلیون ایرانی به آن گره خورده است، تفاوتهای زیادی دارد و هرکسی در قامت سرمربی کشور باید در این مواقع با گذشت و تعامل به فکر آبرو، حیثیت و اعتبار نام ایران باشد نه حس غرور و خودخواهی خود.
سرمربی سابق شهید منصوری قرچک اظهار داشت: عیار واقعی و توانمندی کادر جدید در ۲ دیدار برابر مراکش و ژاپن مشخص شد که این دو تیم هم در سطح جهانی جایگاه بالایی ندارند و متاسفانه هر دو بازی را واگذار کردیم. در مقابل مراکش به لحاظ فنی حرفی برای گفتن نداشتیم و تیم ضعیف ژاپن هم با یک استراتژی خوب و با برنامه، قهرمانی را از ما گرفت.
ژاپن در این دوره افت کرده بود
حسنزاده ادامه داد: در مورد علل ناکامی عنوان میشود تیمهای آسیایی پیشرفت کردهاند که باید بگویم این اظهار نظر هم غیرکارشناسی و برای منحرف کردن اذهان از دلیل اصلی ناکامی که همانا ضعف کادر فنی است، مطرح شده است؛ چرا که پیشرفتی که صورت گرفته در تیمهای درجه دو و سه آسیا که اصلا در مقابل ایران رقیب جدی محسوب نمیشوند، اتفاق افتاده ولی رقبای سنتی ما مانند ژاپن و تایلند نه تنها پیشرفت نکردهاند بلکه از نظر کیفی در این دوره دچار افت شده بودند. فقط میتوان گفت تیم ازبکستان از نظر فنی عملکرد قابل انتظاری داشت، لذا این مباحث فرافکنی بوده و ایران یک سر و گردن از تمام تیمهای آسیایی بالاتر است.
وی تصریح کرد: این بیانصافی است که بگوییم ژاپن فقط با خوش شانسی ما را شکست داد بلکه این تیم با نظم و برنامه از پیش مشخص شده و با استراتژی خوب جام را از ما گرفت. مردم ایران فوتسال را به خوبی میفهمند و اگر با آنها صحبت کنید متوجه این موضوع میشوید که درک کردهاند اکثر گلهای ایران با استفاده از تاکتیک تیمی نبود.
حسنزاده با بیان اینکه با بعضی اظهار نظرها به شعور مخاطب توهین نکنیم، گفت: میتوانستیم با یک شیب ملایم جوانگرایی کنیم و به قهرمانی آسیا نیز برسیم، اما متاسفانه از نام جوانگرایی سوءاستفاده شد و در عمل هیچ اتفاق مثبتی رقم نخورد. وحید شمسایی بارها حرفهای خود را نقض کرده و در عمل کار دیگری انجام داده است.
شمسایی کجسلیقگی را شجاعت مینامد
وی ادامه داد: زمانی که تیم ملی در یک میدان بزرگ یعنی جام جهانی از صعود باز ماند، دوستان این موضوع را یک فاجعه عنوان کردند اما در حال حاضر که در جام ملتهای بیکیفیت، دستاوردی نداشته و به دلیل ضعف و بیتدبیری جام قهرمانی را دو دستی تقدیم ژاپن کردیم. برخی از دوستان با صحبتهای سطحی و غیرفنی به دنبال عادی انگاری این ناکامی هستند و قول معجزه در سالهای آینده را میدهند.
کارشناس فوتسال کشورمان بیان کرد: کشور ژاپن با آوردن بازیکن با تجربه از کشور دیگر به بازیکنان جوان خود کمک کرد اما شمسایی ستارههای باتجربه فوتسال ایران را بخاطر جاهطلبی خود خط زد و منافع ملی را فدای نظر شخصی خود کرد و اسم این کج سلیقگی را شجاعت نامید. او از زمانی که سکاندار تیم ملی شده، رفتار و گفتار متناقض زیادی داشته که رسالت ما به عنوان کارشناس و نماینده مردم در این برهه نقد عملکرد تیم ملی و شفافسازی ایرادات و تناقضات است. امیدوارم شمسایی حداقل اینبار به حرف خود احترام گذاشته و همانگونه که بدرستی بعد از شکست از ژاپن اشاره کرده کسی که باخته حرفی برای گفتن ندارد و نباید حرفی بزند، سکوت کرده و اجازه دهد فدارسیون در آرامش به تحلیل این ناکامی و اتفاقات ناخوشایند پرداخته و تصمیم معقولی برای فوتسال کشور بگیرد.
نظر شما