محمدرضا علیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۹۲ خانه هلال، شامل ۲۲ خانه شهری و ۷۰ خانه روستایی در سطح استان وجود دارد و تا پایان سال جاری نیز ۱۲ خانه در ۶ شهرستان استان نیز راه اندازی خواهد شد.
وی اضافه کرد: برنامه ایجاد و راه اندازی خانه های هلال که به منظور جذب و سازماندهی جوانان، داوطلبان و امدادگران و به منظور انجام فعالیت امداد و نجات در مواقع بحرانی صورت گرفته از سال ۹۴ مطرح و از سال ۹۸ وارد فاز اجرایی شد.
این مسوول از هماهنگی، همکاری و تعامل بین مدیریت بحران، دفتر امور روستایی، فرمانداری ها و جمعیت هلال احمر استان در زمینه فعال سازی و ارتقای کمی و کیفی خانه های هلال خبر داد و یادآور شد: آموزش های لازم امدادی و سایر موارد مربوط به حوادث به وقوع پیوسته در روستاها و مناطق دور افتاده که میزان آسیب و خطرپذیری بیشتری را در مواجهه با مخاطرات طبیعی دارند، مورد توجه جدی خانه های هلال است.
علیمی با بیان اینکه فعال سازی و تجهیز خانه های هلال با گسترش و ترویج فرهنگ مردم یاری و کار داوطلبانه امدادرسانی به حادثه دیدگان و همچنین جذب خیران و مشارکت های مردمی محقق خواهد شد، افزود: در این راستا ۷۴۱ دوره آموزشی همگانی برگزار و یک هزار و ۶۹۴ نفر از جوانان به همراه یک هزار و ۱۴۷ داوطلب آموزش های اولیه را برای مواقع بحرانی و کمک به آسیب دیدگان فرا گرفتند.
وی به اهمیت، جایگاه و نقش سازنده و تاثیرگذار خانه های هلال در صورت بروز حادثه اشاره و یادآور شد: باید توجه داشت که فعال نمودن و تجهیز خانه های هلال با گسترش و ترویج فرهنگ مردم یاری و کار داوطلبانه، امدادرسانی سریع و به موقع به حادثه دیدگان و جذب خیران و مشارکت های مردمی محقق می شود و در این رابطه و برای استقرار مکانی ثابت، فرمانداری ها و دهیاران می توانند اماکنی مانند مساجد را برای این کار در نظر بگیرند.
این مسوول به نقش محوری جمعیت هلال احمر در پیشبرد برنامه خانه های هلال اشاره و بر ضرورت همکاری و حمایت فرمانداری ها و دفتر امور روستایی استانداری تاکید و تصریح کرد: مدیریت بحران استان نیز در راستای اجرای مفاد قانونی، هماهنگی های لازم در زمینه آموزش آحاد جامعه، که از برنامه های اولویت دار این حوزه است را به عمل می آورد.
به گفته علیمی، خانه های هلال با هدف جذب و سازماندهی در راستای تحقق اهداف کلان نظام مقدس، در خصوص ارتقا سطح آمادگی و ایمنی جامعه و نجات جان افراد در معرض خطر در کمترین زمان ممکن راه اندازی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران اظهار داشت: تهیه و توزیع بسته های معیشتی و داروهای مورد نیاز مستمندان، شرکت در برنامه های مناسبتی مانند زنگ ایمنی مدارس، شرکت اعضا در کلاس های آموزشی و رزمایش های امدادی، ویزیت رایگان به روستاییان با حضور پزشکان متخصص، شرکت فعال در برگزاری برخی کارها مانند واکسیناسیون کرونا و برگزاری ایستگاه های سلامت از جمله فعالیت شاخص خانه های هلال است.
نظر شما