سرانه مدارس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲  مورد توجه قرار گیرد

تهران - ایرنا - معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گفت: سرانه یک مدرسه عادی با ظرفیت ۱۵۰ نفر در سال ۱۴۰۱ به شرط تامین نقدینگی حدود ۱۲ میلیون تومان است که جوابگوی هزینه‌ها نیست. انتظار می‌رود در لایحه بودجه ۱۴۰۲ توجه ویژه‌ای به سرانه مدارس در روند ایجاد عدالت آموزشی برابر برای دانش‌آموزان شود.

به گزارش ایرنا از وزارت آموزش‌وپرورش، معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بخشنامه تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۸ مهر۱۴۰۱ در حالی ابلاغ شد که دولت تلاش خود را در ارائه هدفمند و به موقع لایحه بودجه ۱۴۰۲، برنامه هفتم توسعه کشور همچنین پیگیری مستمر تحقق برنامه‌های دولت مردمی مد نظر قرار داده است، قطعاً تلاش همه دستگاه‌های دولت در ارائه برنامه‌های خود برای اجرای رویکردهای کلان بخشنامه ارسالی در سه محور «رشد با ثبات اقتصادی، عدالت محوری، ‌ کارآمدسازی نظام حکمرانی»، است.

در بخشی دیگر از این اطلاعیه آمده است: وزارت آموزش و پرورش نیز همانند سال‌های قبل با بهره‌گیری از همه قوانین بالادستی و الزامات قانونی در تلاش خواهد بود تا در حوزه‌های برنامه هفتم، سالانه بودجه سنواتی جهت تحقق سیاست گذاری‌ها در حوزه‌های اجرای سند تحول بنیادین، عدالت، ارتقای کیفیت، مردمی‌سازی و شفافیت اقدام کند؛ بنابراین با توجه به اهمیت این دستگاه فرهنگی، آموزشی و تربیتی و تأثیر آن بر پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و... شرایط مهیا شود تا سهم وزارت آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت در شرایط بالاتری نسبت به سال قبل قرار گیرد. به همین منظور این معاونت در چند مرحله نسبت به معرفی ردیف‌های اعتباری آموزش و پرورش پرداخته تا با شفافیت بیشتر به استقبال تدوین لایحه بودجه سال آینده برویم.

همچنین در این اطلاعیه تاکید شده است: در همین راستا به یکی از مهم‌ترین ردیف‌های اعتباری دستگاه یعنی «کمک سرانه آموزشی» پرداخته شده است؛ در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۱ برای ردیف سرانه آموزشی برای تعداد ۱۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۶۰ دانش آموز، مبلغ ۸۸ میلیون و ۹۷۰ هزار ریال  براساس اسناد پشتیبان متقن پیشنهاد، که سهم هر دانش آموز از بودجه پیشنهادی ۶ میلیون و ۶۳۳ هزار و ۵۸۲ ریال تعیین تا صرف پرداخت هزینه‌های جاری مدارس شود.

این اطلاعیه می افزاید: پس از ابلاغ قانون بودجه سال جاری و کسر عدد قانون متوازن عدد ابلاغی این ردیف ۱۰ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۷۷۴ ریال تعیین شد که سهم هر دانش آموز از این حوزه ۸۱۴ هزار و ۶۹۸ ریال شد که تفاوت معنی‌داری با عدد پیشنهادی داشت، به عنوان مثال برای مدرسه عادی دولتی با ۱۵۰ دانش آموز برای دوره یک ساله در عدد پیشنهادی لایحه عدد ۹۹۵ میلیون و ۳۷ هزار و ۲۰۲ ریال و در قانون رقم ۱۲۲ میلیون و ۲۰۴ هزار و ۷۰۰ ریال سرانه یک سال مدرسه به شرط تخصیص و تامین نقدینگی خواهد شد که قطعاً با افزایش هزینه‌ های صورت گرفته در اداره امور جاری مدارس اعم از هزینه ‌های مصرفی و تملک، سوخت و ...، عدد درج شده در قانون جوابگوی نیاز حتی مدارس عادی برای جبران هزینه ‌های جاری نخواهد داشت.

در بخشی دیگر این اطلاعیه آمده است: با توجه به اینکه هزینه سرانه آموزشی براساس دوره‌ ها متغیر است(به عنوان نمونه، دانش آموزان عشایری و بر اساس ماده ۱۵ اساسنامه تأسیس مدارس عشایری باید سه برابر مدارس عادی تعیین شود) انتظار می‌رود در لایحه بودجه ۱۴۰۲ توجه ویژه‌ای به این ردیف بسیار مهم و تاثیرگزار در روند ایجاد عدالت آموزشی برابر برای همه دانش آموزان کشور شاهد باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha