به گزارش ایرنا، گنبدکاووس افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه یک میلیون تن (معادل یک پنجم تولیدات بخش کشاورزی گلستان) انواع محصول و فراوردههای آن در این شهرستان تولید و روانه بازارهای مصرف داخل و خارج کشور میشود.
از چندی قبل فصل کاشت چهار محصول و زراعت پاییزه شامل "دانه روغنی کلزا، چغندرقند، گندم و جو" با پیشگامی دانه روغنی کلزا آغاز شده اما کم بارشی سبب شده که به گفته سرپرست مدیریت جهادکشاورزی این شهرستان، آمار کشت دانه روغنی کلزا قابل توجه نباشد.
عبدالملک آرخی ابراز امیدواری کرد با افزایش بارشها در روزها و ماههای پیش رو (فصل پاییز)، شاهد کشت زراعت پاییزه در گنبدکاووس باشیم ضمن اینکه کشاورزانی که دسترسی به منابع آبی دارند قبل از کشت باید اراضی خود را آبیاری کنند.
رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس هم به ایرنا گفت: از اول مهر امسال تاکنون در مجموع ۱۲.۵ میلیمتر باران در این شهرستان باردید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۳ درصد و در مقایسه با دوره آماری ۲۵ ساله ۵۷ درصد کاهش دارد.
منصور فرشاد افزود: در ۲۴ ساعت گذشته میزان بارش در برخی نقاط شهرستان گنبدکاووس از هشت دهم میلیمتر تا هفت میلیمتر باران باریده است.
وی اضافه کرد: کمترین میزان بارش این مدت در منطقه "قره ماخر" از توابع بخش داشلی برون با هشت دهم میلیمتر و بیشترین آن مربوط به روستای "کاکا" از توابع بخش مرکزی با هفت میلیمتر بوده است.
فرشاد حجم بارش ۲۴ ساعت گذشته در گنبدکاووس را چهار میلیمتر، اینچه برون ۵.۴، آق آباد ۴.۴، قره کسلخه ۵، امیر ملاساری ۳.۵ و کلیجه ۱.۵ میلیمتر اعلام کرد و گفت: در برخی نقاط نواحی شمالی این شهرستان مانند "آی تمر، خیرخوجه، داشلی برون و دولت نظر" باران نبارید.
شهرستان ۴۱۱ هزار نفری گنبدکاووس با اقلیم خشک و نیمه بیابانی در شرق استان گلستان واقع است.
نظر شما