به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به تازگی اعلام کرد ۱۳ عضو اتحادیه اروپا بعلاوه نروژ و انگلیس با ابتکار عمل سپر آسمان اروپایی به رهبری آلمان موافقت کرده اند.
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که برلین هماهنگی های لازم برای خرید تسلیحات دفاع هوایی شامل پاتریوت های آمریکا، سیستم های IRIS-Ts آلمان و سیستم آرو اسرائیل را به عمل می آورد.
در همین حال، خاویر مورئو کارشناس تسلیحاتی فرانسوی و موسس اندیشکده استراتپل که به مطالعه راهبرد سیاسی و ژئوپولیتیک می پردازد، گفت که این پروژه، خزانه صنعت دفاعی آمریکا را پر و در عین حال بسیج گسترده نیروهای آمریکایی را توجیه می کند.
وی افزود: این راهی برای صنعت نظامی آمریکاست تا وجوهات مالی اروپا را به عنوان بخشی از تجهیز مجدد ناتو به حساب خود بریزد.
این کارشناس فرانسوی تاکید کرد: آلمان اعلام کرده ۱۰۰ میلیارد یورو به بودجه نظامی اش اختصاص می دهد و ایالات متحده بی شک بزرگترین بخش آن را از آن خود می کند.
وی یادآور شد که ایجاد چنین سپر هوایی، شامل چند رسته و یک ساختار کاملا جدید است. این سیستم باید بتواند همه نوع موشک و پهپاد را در بردهای کوتاه، متوسط و بلند هدف قرار دهد، کاری که به سال ها زمان و میلیاردها یورو پول نیاز دارد.
پیر آنرو مقام بلندپایه سابق توپخانه هسته ای ناتو نیز گفت این سپر بدون مشارکت گسترده کشورهای اروپایی، نفوذپذیر خواهد بود.
فرانسه و لهستان با این پروژه که به گفته این مقام، آغاز بدی بوده است، موافقت نکرده و ذیل آن را امضا نکرده اند.
این پروژه مستلزم استفاده از سامانه های راداری با عملکرد بالا برای رهگیری اهدافی در ارتفاع های کم، متوسط و زیاد است.
آنرو شکست این سامانه را پیش بینی کرد و گفت که به عنوان نمونه، به رهگیری های دوربرد برای مقابله با نسل جدید موشک های مافوق صورت روسیه نیاز است. این به معنای گسترش شبکه سیستم های پاتریوت است که برد بسیار محدودی دارند.
کارشناس یاد شده با اشاره به اینکه هزینه یک باطری یک میلیارد دلار است،گفت: چه کسی هزینه صدها باطری مورد نیاز را تامین می کند؟
وی افزود: اتحادیه اروپا بی پول است و یک موشک، یک میلیون دلار هزینه دارد، من می ترسم که این پروژه در شرایط فعلی غیرقابل پرداخت باشد.
نظر شما