آیا  استانداردها در کهگیلویه و بویراحمد رعایت می‌شود؟

یاسوج - ایرنا- امنیت تجهیزات شهر بازی کودکان، جایگاه های سوخت، مصالح ساختمانی، بنزین مصرفی و محصولات کشاورزی برای مردم مهم است. آیا استانداردهای کافی در این زمینه ها در کهگیلویه و بویراحمد رعایت می شود؟

استاندارد از پایه های علم و فن آوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی بسزا دارد به طوری کلی استاندارد نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجربه های بشری است که به صورت قواعد، مقررات و نظام هایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه جویی در اقتصاد ملی و حفظ سلامت و ایمنی عمومی به کار رود.

رعایت شاخص های استاندارد مورد نیاز کالاهای مهم تا آنجاست که امکان دارد غیراستاندارد بودن کالاهایی چون وسایل شهربازی، جایگاه های سوخت گاز، مراکز سوخت بنزین یا همان پمپ بنزین ها به قیمت سلامتی یا حتی جان شهروندان تمام شود به همین دلیل سازمان استاندارد و به تبع آن اداره کل استاندارد استان ها همواره با رصد این کالاها نسبت به وضعیت استاندارد آنان بررسی های لازم را انجام و نتایج را به متولیان اعلام می کند.

تجهیزات شهربازی کودکان

یکی از مهمترین دغدغه شهروندان که غیراستاندارد بودن آن در چند سال پیش منجر به کشته و زخمی شدن چند مادر و کودک در یکی از شهرهای کهگیلویه و بویراحمد شد وسایل شهربازی هاست.

استاندارد بودن تجهیزات بکار گرفته شده در شهربازی ها به دلیل مشغول شدن کودکان به بازی و نشاط بدون تهدید شدن سلامتی و جان آنان اهمیت زیادی دارد زیرا در صورت تحقق این مقوله بدون نگرانی شاهد لحظه های شاد فرزندان خود در این مکان هستند.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

آن طور که مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد می گوید:بازرسی مداوم از شهربازی های استان انجام می شود و در صورت مشاهده وسایل غیراستاندارد بخش خصوصی متولی این مراکز ملزم به جمع آوری آنان می شوند.

بهمن رحمتی اضافه کرد: از یک سال گذشته تاکنون ۱۸۰ بازرسی از شهربازی های کهگیلویه و بویراحمد انجام شده و تجهیزات غیراستاندارد جمع آوری شده اند.

وی تاکید کرد:در صورت مشاهده تجهیزات غیراستاندارد در شهربازی های استان از سوی بازرسان اداره استاندارد این مراکز تفریحی پلمپ و تا زمان رفع نقص مجوز فعالیت به آنان داده نمی شود

او با اشاره به اینکه دغدغه اصلی متولیان سازمان استاندارد کهگیلویه و بویراحمد برخی از تجهیزات فضاهای بازی پارک های محله ای استان است که از استانداردهای لازم برخوردار نیستند تاکید کرد:نیاز است تا شهرداری ها به این مساله توجه داشته و اقدام های لازم را در این خصوص انجام دهند. 

رحمتی تصریح کرد: استاندارد بودن تجهیزات زمان خرید، هنگام نصب و در وقت بهره برداری ضرورت وسایل پارک های محله است که هم اکنون شهرداری ها موظف به خرید تجهیزات استاندارد هستند اما چند پارک محله ای که وسایل بازی کودک آنان در سال ها پیش خریداری شده بود شاخص های لازم از دیدگاه سازمان استاندارد را ندارند. 

جایگاه های سوخت سی ان جی

جایگاه های سوخت سی ان جی از جمله مراکزی هستند که در صورت استهلاک تجهیزات و فاصله گرفتن از شرایط استاندارد می تواند خسارت های مالی و جانی فراوانی به بار آورد به همین دلیل پایش این مراکز خدماتی به صورت سالیانه انجام می شود.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پارسال همه جایگاه های سوخت سی ان جی استان بررسی شده اند و تمام آنان استانداردهای لازم را داشتند و امسال نیز تاکنون هشت واحد سوخت سی ان جی استان بررسی شده اند که شرایط لازم از نگاه کارشناسان اداره استاندارد را داشته اند.

وی تاکید کرد: به دلیل احتمال استهلاک تجهیزات  مراکز سی ان جی کهگیلویه و بویراحمد هر ساله  بررسی  و در صورت  تشخیص شرایط پرخطر گاز آنان قطع می شود.

کیفیت بنزین و تجهیزات جایگاه های سوخت توزیع آن چگونه است؟

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت :وضعیت بنزین استان از طریق آزمایشگاه های کنترل کیفیت استان هرمزگان بررسی می شود اما تاکنون مشکلی درباره کیفیت این محصول در استان گزارشی ارائه نشده است.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

رحمتی ادامه داد:نازل های سوخت مایع کهگیلویه و بویراحمد افزون بر شرکت پخش فراورده های نفتی از سوی کارشناسان اداره استاندارد بررسی می شود به طوری که اداره کل استاندارد استان در یک سال گذشته ۸۵۰ مورد بازدید از نازل  انجام داده و مشکلی در این خصوصی گزارش نشده است.

وی تصریح کرد:استفاده از ال پی جی برای تامین گاز خودرو به دلیل امکان بروز خطرات و تایید نشدن از سوی سازمان استاندارد ممنوع است و در خارج از جایگاه های استان توسط برخی افراد انجام می شود اما شهروندان نباید از این نوع سوخت استفاده کنند.

رحمتی تاکید کرد: این موضوع از طریق اداره کل صنعت معدن تجارت و با همکاری معاونت پیشگیری از جرم استان در حال پیگیری است.

مصالح ساختمانی

استاندارد نبودن مصالح ساختمانی از موضوعاتی است که می تواند به احداث ساختمان های غیرایمن و احتمال تهدید برای ساکنان آن شود.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت استاندارد بودن مصالح ساختمانی عنوان کرد: بازرسی از این واحدهای تولیدی در استان به طور مداوم انجام می شود.

رحمتی با هشدار به واحدهای تولیدی که مصالح با کیفیت تولید نمی کنند از تعطیل شدن ۶ واحد تولیدی شن و ماسه غیر استاندارد و بی کیفیت استان در مهر ماه امسال خبر داد.

وی افزود: این واحدهای تولیدی  بدون مجوز استاندارد و بی کیفیت در شهرستان های گچساران و کهگیلویه فعال بودند و تا زمانی که نسبت به دریافت استانداردهای لازم اقدام نکنند رفع پلمب نخواهند شد. 

وی تصریح کرد که پلمب واحدهای تولیدی به معنای تعطیل شدن آنها نیست بلکه هر واحد تولیدی بعد از تعطیلی با دریافت مجوز استاندارد و کیفی شدن محصول  به فعالیت خود ادامه خواهد داد. 

رحمتی ادامه داد: برنامه ها و تدابیر لازم برای برای استاندارد سازی مصالح ساختمانی در استان صورت گرفته و اخطارهای لازم به واحدهای فاقد نشان استاندارد داده شده است.

وی افزود: در جلسه ای با حضور کارشناسان دفتر فنی استانداری،  تعزیرات حکومتی، صنعت و معدن و دیگر ادارات دخیل در صدور مجوز تولید شن و ماسه ، مقرر شد به واحدهایی که اقدامی برای استاندارد سازی مصالح انجام نداده اند تذکر و تهدید به ابطال مجوز آنان شده است.

مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد برق واحدهای تولید شن و ماسه فاقد مجوز قطع می شود و بر همین اساس تعدادی از واحدهای شن و ماسه که پرونده بهره برداری دارند اما استاندارد لازم را ندارند تعطیل شدند.
نان

نان یکی از پرکاربردترین کالاهای مصرف مردم کهگیلویه و بویراحمد است که گرچه مشمول استاندارد اجباری نیست اما تجهیزات و مواد اولیه آن باید استانداردهای لازم را داشته باشد.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تولید نان با کیفیت در استان سه عنصر آرد، نمک و نحوه پخت آن مورد بررسی قرار می گیرد.

رحمتی با اشاره به اینکه بازرسی از نانوایی ها به صورت مستمر انجام می شود تاکید کرد: آرد  هر سه کارخانه تولید کننده استان استاندارد لازم را دارد و نمک مورد استفاده نانوایی های استان نیز استاندارد مشکلی ندارد اما نحوه پخت دربرخی نانوایی های کهگیلویه و بویراحمد استاندارد نیست به عنوان مثال استفاده از تجهیزاتی که به صورت مستقیم خمیر در معرض آتش می گیرددر برخی از این واحدهای تولیدی مشاهده می شود که ضرورت دارد از این ابزارها استفاده نشود.

وی مشکل اصلی کیفیت نان در کهگیلویه و بویراحمد را جای خالی آموزش های حرفه ای برای کارگران دانست و گفت: ثابت نبودن کارگران فعال در نانوایی ها باعث دشواری آموزش آنان شده است..

محصولات کشاورزی 

استاندارد بودن محصولات کشاورزی نیز مشمول استاندارد اجباری نیست اما پایش آنان می تواند به سلامتی شهروندان کمک کند.

آیا در کهگیلویه و بویراحمد استانداردها رعایت می‌شود؟

به گفته مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد استاندارد بودن محصولات کشاورزی مساله مهم دیگری است که نیاز است مورد توجه بهره برداران این حوزه باشد.

رحمتی تاکید کرد: در یک سال گذشته تنها سه کشاورز کهگیلویه و بویراحمدی درخواست بررسی محصولات و مزارع خود از نظر میزان سموم بوده اند که نیاز است رسانه های ارتباط جمعی در این خصوص فرهنگ سازی کنند.

نگاهی به تلاش های اداره کل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت:در یک سال گذشته تاکنون ۱۸ هزار نفر ساعت آموزش های حوزه استاندارد برون سازمانی در استان انجام شده است.

رحمتی  با اشاره به اهمیت آموزش برای تحقق مقوله مهم استاندارد اظهار داشت:این میزان آموزش برای استادهای دانشگاه ها،دانشجویان و متولیان آزمایشگاه های کنترل کیفی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

وی بیان کرد:مسئولان کنترل کیفیت در واقع نمایندگان سازمان ملی استاندارد در واحدهای تولیدی هستند که با توجه به ضرورت استاندارد سازی و کنترل کیفیت تولیدات در واحدهای تولیدی و خدماتی وظیفه سنگینی بر دوش آنان است.

رحمتی عنوان کرد: از یک سال گذشته تاکنون۹۳ استاندارد از سوی کارشناسان استان تدوین یا بازنگری شده است.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:در حوزه استانداردسازی تدوین  و تجدیدنظر استاندارد ملی که خروجی اقدام های پژوهشی است در طول یک سال گذشته ۶مورد تدوین استاندارد در استان  صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که یک استاندارد ملی از سوی کارشناسان تدوین می شود پس از تصویب در یک کمیته ملی در همه نقاط کشور بکارگیری می شود تاکید کرد: تدوین این تعداد استاندارد ملی نشانگر پشتکار کارشناسان استان است.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین در بازه زمانی یک سال گذشته تاکنون ۸۷ مورد بازنگری استانداردها از سوی کارشناسان استان صورت گرفته است.

رحمتی عنوان کرد: در این مدت ۳۹ پروانه استاندارد برای واحدهای تولیدی صادر و ۴۳ مورد تمدید پروانه برای واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.

رحمتی تاکید کرد:پاییز پارسال تاکنون ۹۵۰ نمونه برداری و آزمون برای محصولات تولیدی انجام شده است.

رحمتی گفت: با هر کدام از واحدهای تولیدی مذکور که محصولات آنان استانداردهای لازم را نداشتند برخوردهای قانونی لازم صورت می گیرد.

وی  ابراز داشت:کمیسیونی متشکل از اداره کل استاندارد،دادستان،اتاق های تعاون،بازرگانی و حمایت از مصرف در کهگیلویه و بویراحمد برای تعلیق یا ابطال پروانه واحدهای تولیدی متخلفی که پس از نمونه گیری مشخص شده محصولات آنان استانداردهای لازم را نداشته اند تصمیم گیری می شود.

کدام کالاها استاندارد هستند؟

استاندارد بودن کالا خیال مصرف کننده را از تهدیدهای پس از آن راحت می کند بنابراین نیاز است شهروندان برای اطمینان از سلامت کالا کد ۱۰ رقمی زیر نشان استاندارد را بررسی کنند.

در صورت وجود نشان استاندارد بدون کد ۱۰ رقمی باید نسبت به جعل علامت استاندارد شک کرد و برای تشخیص استاندارد بودن کالا کد ۱۰ رقمی زیر علامت استاندارد را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک ارسال تا اصالت استاندارد کالا مشخص شود.

تاریخچه و اهمیت مقوله استاندارد

اندیشه تشکیل سازمان بین المللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۷ در نشست رؤسای مؤسسه های استاندارد بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت و از سال ۱۹۷۰، چهاردهم اکتبر برابر با ۲۲ مهر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شد.
در ایران برای نخستین بار با تصویب قانون اوزان و مقیاس­ها در سال  ۱۳۰۴ شمسی، تشکیلات سازمانی که بعداً به مؤسسه مستقل استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور تغییر شکل داد، پایه‌ریزی شد و در سال های ۱۳۲۴ و ۱۳۳۲ به لحاظ اهمیت یافتن نظارت بر ویـژگی ها و کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی هسته­ های تکامل یافته در موسسه به صورت یک اداره در وزارت بازرگانی شکل گرفت و در ادامه با تصویب قانون «تاسیس مؤسسه استاندارد ایران» مسئولیت­ها و چارچوب­های مستقل در قالب هدف های ملی تعیین و موسسه به صورت ساختاری مستقل شروع به فعالیت کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha