به گزارش ایرنا، امروزه پرداختن به مقوله ورزش روستایی مورد توجه مدیران و متولیان امر قرار گرفته و وزارت ورزش و جوانان با همراهی فدراسیون ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی برنامه های خوبی را در این زمینه به مرحله اجرا گذاشته است.
یکی از این برنامه ها، طرح جام پرچم است که به صورت سراسری و در همه استان ها از ابتدای سال جاری کلید خورده و اهداف مختلفی از جمله ایجاد شادابی و نشاط اجتماعی، توجه به ورزش روستایی، شکوفایی استعدادهای روستاییان و تحقق عدالت اجتماعی را دنبال می کند.
این طرح در استان قزوین نیز با ثبت نام الکترونیکی تیم های متقاضی در ۲ بخش مردان و زنان از فروردین ماه سال جاری آغاز و با پایان یافتن موعد مقرر ثبت نام، تعداد تیم های ثبت نام کننده از عدد پیش بینی شده فراتر رفت که این مساله بیانگر میزان تمایل روستاییان به شرکت در طرح های ورزشی است.
رویداد جام پرچم در رشته مینی فوتبال به ترتیب در سطح روستاها، بخش ها، شهرستان ها و استان برگزار و تیم قهرمان هر استان نیز به مسابقات کشوری اعزام خواهد شد و شرط اصلی نیز ثبت نام و ساکن بودن ورزشکاران در روستاها می باشد.
خبرنگار ایرنا برای آگاهی از آخرین وضعیت برگزاری این مسابقات در استان با مسوولان امر گفت و گو کرده است.
جام پرچم موجب بروز استعدادهای روستاییان و عشایر شده است
رییس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رقابت های مینی فوتبال در بین روستاییان و عشایر استان تحت عنوان جام پرچم در تمامی شهرستان ها و بخش های استان و در ۲ بخش مردان و زنان در حال پیگیری است.
مجید ابوالحسنی یادآور شد: در استان قزوین ۴۶۴ تیم از سراسر روستاهای استان در این رقابت ها حضور دارند که این مساله نشان دهنده علاقه مندی زنان و مردان روستایی استان به مسابقات ورزشی است.
به گفته وی، هدف اصلی این رقابت ها رفع تبعیض بین روستاییان و ورزشکاران شهری بوده و همچنین در بعد همگانی نیز به ورزش روستاییان رسیدگی می شود.
ابوالحسنی خاطرنشان کرد: در این دوره از رقابت ها، ورزشکاران می توانند استعدادهای خود را در قالب رقابت های تیمی بروز داده و توان ورزشی خود را در یک رقابت حساس و مهم محک بزنند.
وی اضافه کرد: قهرمانان بخش های مختلف استان در رقابت های شهرستانی شرکت می کنند و قهرمان شهرستان به رقابت های استان و قهرمان استان هم در نهایت به رقابت های کشوری اعزام می شوند.
این مسوول ورزشی با اشاره به حضور پنج هزار ورزشکار، مربی و سرپرست در این دوره از مسابقات، اظهار داشت: لباس های ورزشکی، تجهیزات و برگزاری مسابقات برای شرکت کنندگان رایگان بوده و هدیه فدراسیون ورزش روستایی و اداره کل ورزش و جوانان استان نیز به روستاییان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در این مسابقات پس از اتمام بازی های، به غیر از معرفی و تقدیر از تیم های منتخب، نفرات مستعد شناسایی و به کمیته این رقابت ها در فدراسیون و وزارت ورزش معرفی خواهند شد.
ابوالحسنی خاطرنشان کرد: مسابقات در چمن مصنوعی و در سراسر استان در روستاها، بخش ها و شهرستان ها در حال پیگیری بوده و تا پایان آبان ماه سال جاری قهرمان بخش ها و تا دهه مبارک فجر قهرمان استان شناسایی خواهد شد.
مسابقات جام پرچم، پویایی و نشاط ورزشی را به روستاهای قزوین بازگرداند
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین در این باره اظهار داشت: رقابت های جام پرچم بزرگترین رویداد ورزشی، ویژه روستاییان بعد از انقلاب است که پویایی و نشاط ورزشی را به روستاهای کشور و استان بر می گرداند.
عباس علایی مقدم ادامه داد: جام پرچم با برنامه ریزی و تلاش وزارت ورزش و جوانان در سال جاری آغاز و به تبع آن نیز اداره کل ورزش و جوانان استان برای برگزاری هرچه باشکوه این رویداد ورزشی در شهرستان ها با همراهی هیات های ورزش روستایی وارد عمل شد.
وی با اشاره به اینکه این رویداد به حق مهمترین و بزرگترین رویداد ورزشی ویژه روستاییان بعد از انقلاب بوده و منشا تحولات مثبت ورزشی در روستاهای استان نیز شده، تاکید کرد: با برگزاری این رویداد شاهد افزایش معنی دار ورزشکاران سازمان یافته استان خواهیم بود که نشانه خوبی هم برای تاثیرگذاری جام پرچم در توسعه همگانی ورزش می باشد.
این مسوول با بیان اینکه توجه به ورزش روستایی در دستور کار است، افزود: در راستای حمایت از ورزش روستایی تاکنون ۲۰۰ خانه ورزش روستایی در مناطق مختلف استان راه اندازی شده و تا پایان امسال پنج روستای دیگر نیز به امکانات ورزشی مجهز می شوند.
برگزاری مسابقات جام پرچم بیانگر نگاه جدید تحولی به ورزش روستاییان است
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین در این باره گفت: جام پرچم با استقبال خوب ورزشکاران روستایی استان و با حجم بالای شرکت کنندگان مواجه شده و انجام این مساله نشانگر اهمیت توجه به ورزش در روستاهای استان است.
لیلا غریب یادآور شد: برگزاری چنین برنامهای با حجم بالای شرکت کنندگان روستایی در سطح استان بیانگر نگاه جدید تحولی به مقوله ورزش، به خصوص برای روستاییان در دولت سیزدهم است.
وی ادامه داد: نگاه جدید تحولی در دولت بر استعدادیابی ظرفیت های ورزشی، علمی، اجتماعی و فرهنگی روستاییان قرار گرفته که در گذشته در نظام روستایی کشور و استان فراموش شده بود.
این مسوول خاطرنشان کرد: حمایت از توسعه روستایی با توجه به همه ابعاد زندگی روستاییان از جمله ورزش در دستور کار قرار دارد و حمایت های لازم از طرح ها و برنامه های مفید و موثر در این زمینه انجام خواهد شد.
نظر شما