به گزارش خبرنگار ایرنا صادق خلیلیان روز شنبه در دومین نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان خوزستان در سرسرای اداری استانداری افزود:ما باید تهدید فضای مجازی را به فرصتی برای ارتقای سطح دانش عمومی تبدیل کنیم از این رو استفاده از روشهای سنتی ، ما را به اهداف مورد نظر نخواهد رساند.
وی با بیان اینکه همه احاد جامعه بخش مهمی از اطلاعات خود را از فضای مجازی دریافت می کنند افزود:ما در دورانی هستیم که فضای مجازی بر سایر ابرازهای اطلاعاتی غلبه یافته است بنابراین باید فضای کتابخانه های را با برنامه ها و جشنوارهای فرهنگی شاداب و جذاب کنیم تا جوانان به کتابخانه ها و کتابخوانی گرایش پیدا کنند.
نماینده عالی دولت در استان خوزستان با بیان اینکه به هیچ وجه نباید از فضای مجازی غافل شد و مدیریت کتابخانه های استان بهرهگیری مناسب از فضای مجازی را جزو اولویت ها و راهبردی های اصلی خود قرار دهد افزود: برنامه های فرهنگی و کتابخوانی باید در طول سال اجرا شود و از اعتبارات درست استفاده کنیم.
خلیلیان با بیان اینکه فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی در جشنوارههای فرهنگی تعریف و گنجانده شود اظهار داشت:نیاز نیست در جشنواره فرهنگی یک موضوع به صورت مستقیم و با نام و نشانه مطرح شود بلکه باید مفاهیم فرهنگی و اعتقادی به صورت غیرمستقیم مطرح شود و جذابیت لازم را نیز داشته باشد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه در جشنوارههای فرهنگی و کتابخوانی باید تنوع داشته باشیم چون نیازهای جامعه متنوع است و جامعه ما نیازمند شادابی و تفریح سالم است افزود: باید برنامه ریزی کنیم تا کتاب و کتابخوانی وارد زندگی ما شود و برای رسیدن به این مساله مشوقها و جایزههایی درنظر گرفته شود تا نوجوانان و جوانان ما به کتابخوابی علاقه نشان دهند ولی تاکید ما این است که از روش های نو و جذاب استفاده و روش ها و الگوهای گذشته و سنتی را کنار بگذاریم.
ضرورت تشویق کودکان به مطالعه
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان نیز گفت:توجه و استفاده از فضای مجازی و کودکان از اولویت ها و برنامه های اصلی ما است.
عباس حسین زاده با بیان اینکه برنامهها و رویکردهای مهمی برای شادابی و ایجاد نشاط در جامعه تدارک دیده شده است افزود: در هفته کتاب ، کتابخوانی و کتابدار که از ۱۴ تا ۳۰آبان ۱۴۰۱ برپا می شود برنامه های متنوع فرهنگی در نقاط مختلف به خصوص مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته تدارک دیده شده است.
اختتامیه موکب فرهنگی اربعین ، نشست خبری با رسانه ها ، افتتاح نمایشگاه کتاب ، رونمایی از المان کتاب در جنب کتابخانه مرکزی ، راه اندازی کاروان دانایی به منظور خدمت فرهنگی در مناطق محروم ، غبارروبی مزار شهدا و تجدید میثاق کتابداران با آرمان های شهدا ، نواختن زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس ، جشن استانی تجلیل از خادمان کتاب ، کتابخوانی و کتابدار ، جشنواره ملی کتابخوانی دفاع مقدس "در پناه نخل ها" و نشست تخصصی با نخبگان در حوزه کتابخانه های عمومی از مهمترین برنامه های هفته کتاب در خوزستان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان افزود:درمجموع در هفته کتاب ، کتابخوانی و کتابدار ۵۷۵ برنامه در قالب ۲۲عنوان در استان خوزستان اجرا میشود.
به گفته وی در خوزستان ۲۲۰کتابخانه عمومی وجود دارد که ۷۰درصد آنان به صورت ۲ نوبته فعال هستند.
در این نشست که شماری از مسئولان و نخبگان فرهنگی ، کتابداران و اعضای انجمن کتابخانه های عمومی خوزستان حضور داشتند لفته منصوری عضو انجمن کتابخانه های عمومی استان از دست اندرکاران برپایی موکب فرهنگی اربعین در مرز چذابه و اجرای برنامه ها متنوع فرهنگی کودکان قدردانی کرد.
وی پیشنهاد کرد موکب فرهنگی اربعین به صورت مشترک توسط ایران و عراق در ایام اربعین با هدف تعمیق ارتباطات فرهنگی بین مردم ۲ کشور تاکید کرد.
در این نشست اعلام شد از محل نیم درصد درآمد شهرداریها ۱۹میلیارد ریال برای توسعه کتابخانهها و ترویج کتاب خوانی در خوزستان در نیمه نخست امسال پرداخت شد در حالی که دریافتی کتابخانه های عمومی استان در نیمه نخست پارسال هشت میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال بوده است.
نظر شما