به گزارش ایرنا، بانوان ورزشکار استان قزوین در حوزه قهرمانی دوشادوش مردان به میدان می روند و با رعایت حجاب و عفاف اسلامی برای دیار مینودری افتخارآفرینی می کنند.
در همین راستا ابتدای سال جاری محدثه حسن پور توانست به مدال برنز قهرمانی آسیا در رشته قایقرانی دست پیدا کند که اتفاق ارزشمندی بود و موجب خوشحالی و سرور مردم قزوین شد.
همچنین الهام هریجانی بانوی تیرانداز استان مدال طلای تیمی تپانچه جهان را در برزیل برای اولین بار در رشته تیراندازی برای ایران و استان پرافتخار قزوین کسب کرد و پرنیا سلمانی در مسابقات قهرمانی جهان در رده سنی نوجوان به مدال نقره دست یافت تا افتخارات بانوان ورزشکار استان بیشتر به منصه ظهور برسد.
همچنین فردخمت علیمی بانوی تنیسور استان در رده سنی زیر ۱۴ سال در تنیس خاکی در مسابقات غرب آسیا شرکت کرد و نشان ارزشمند نقره را بر گردن آویخت.
خبرنگار ایرنا با توجه به این همه ظرفیت و استعداد بانوان ورزشکار استان به سراغ ندا پاکدامن معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین رفته و با او دقایقی درباره افتخارات، استعدادهای بانوان ورزشکار استان و عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان در حوزه بانوان گفت و گو کرده است.
ایرنا. بیمه شدگان ورزشی شاخصی برای بررسی میزان توسعه ورزش در یک جامعه است، لطفا آماری از بانوان بیمه شده استان ارایه کنید.
جمعیت کل بیمه شده ورزشی استان قزوین سال قبل ۳۶ هزار نفر بوده که امسال به ۵۶ هزار نفر افزایش یافته و حدود ۳۰ هزار نفر از این جمعیت را مردان تشکیل می دهند و سایر بانوان هستند.
سال قبل ۱۳ هزار ورزشکار بیمه شده بانو در استان داشتیم که امسال به بیش از ۲۶ هزار نفر رسیده و تقریبا حدود چهار هزار بیمه شده نسبت به بخش مردان کاهش دارد که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به رقم بیمه شده مردان برسیم.
ایرنا. چند هیات فعال ورزشی در بخش بانوان در استان قزوین فعالیت می کنند؟
۴۷ هیات فعال در بخش بانوان و ۲۶ بانوی رییس هیات ورزشی در شهرستان های استان داریم.
یکی از اولویت های ما در حوزه مدیریتی این است که تا حد ممکن تلاش کنیم با راهنمایی و شناسایی نفرات، تعداد روسای بانوی استان را در هیات های ورزشی افزایش دهیم که خوشبختانه رشد خوبی را در این زمینه داشته ایم.
در حال حاضر، ریاست سه هیات ورزشی استان را بانوان برعهده دارند که نشانگر توانمندی و شایستگی بانوان ورزشی استان است.
ایرنا. چه تعداد بانوی ورزشکار استان قزوین در حوزه مربیگری، داوری و تدریس ورزشی فعالیت دارند؟
در ۶ ماهه اول سال جاری ۲۸۰ بانوی مربی درجه سه در استان تربیت شده اند و چهار مربی بین المللی نیز در رشته بسکتبال و والیبال در استان فعالیت می کنند.
آمار کل بانوان مربی استان در حال حاضر چهار هزار و ۸۹۰ نفر و مجموع مربیان بین المللی استان نیز ۲۶ نفر است.
یکی از اولویت های ما که در سال جاری بر آن تمرکز کرده ایم تربیت مربیان و داوران بین المللی است تا برای ارتقای بیشتر بخش قهرمانی بانوان استان اقدام کنیم.
در بخش داوری از ابتدای امسال ۵۷ داور درجه سه در استان تربیت شده و آمار کل داوران استان شامل یک هزار و ۸۸ نفر داور درجه سه، ۲۳۳ داور درجه دو، ۸۵ داور درجه یک، ۱۸ داور ملی و هشت داور بین المللی است.
همچنین ۳۵ بانوی مدرس ورزشی در حال حاضر در استان داریم که دوره های مربیگری و داوری را در کشور تدریس می کنند.
ایرنا. آماری از بانوان دعوت شده به اردوهای آماده سازی تیم ملی در رشته های مختلف در قالب ورزشکار،مربی و داور ارایه کنید.
جمع کل بانوان ورزشکار استان که از اول سال به اردوهای تیم ملی دعوت شده اند ۶۰ نفر است که ۱۷ نفر آنها عضو ثابت تیم ملی، هفت نفر مربی عضو تیم ملی و هفت نفر داور بین المللی هستند که در مسابقات فراملی و بین المللی قضاوت می کنند.
مربیان بین المللی استان شامل فاطمه صفرپور سرمربی تیم ملی تکواندو نوجوانان، پروین کشاورز مربی تیم ملی تکواندو نونهالان، افسانه حسن نایبی سرمربی تیم ملی بسکتبال، مهسیما بابایی سرمربی وزنه برداری، دلارام ذاکرانی سرمربی دوچرخه سواری، مریم کبیری و شیرین موسیوند مربی در رشته کاراته هستند.
ایرنا. امسال چه تعداد میزبانی مسابقات قهرمانی کشور را در استان داشته ایم؟
در نیمه نخست سال جاری، هیات های استان ۶۰ مسابقه انتخابی استان را برای حضور نفرات برتر در مسابقات المپیاد استعدادهای برتر برگزار کردند و ۱۱ دوره مسابقات لیگ درون استانی در رشته های دارت، تکواندو، دوچرخه سواری، تیراندازی و تیرو کمان در رشته های مختلف برگزار شده است.
همچنین در این مدت، ۱۷ دوره مسابقه کشوری را با احتساب رده های سنی میزبانی کردیم و ۱۶ دوره میزبانی مسابقات چند جانبه و منطقه ای در استان داشته ایم و پنج مورد هم از اردوهای تیم های ملی میزبانی کردیم.
امسال ۲۷ اعزام به لیگ های کشوری، حضور تکواندوی استان در مسابقات لیگ، شرکت تیم دوچرخه سواری و فوتسال بانوان استان در لیگ یک و سه و حضور تیم تیراندازی، والیبال و کونک فوی بانوان استان در لیگ یک مسابقات کشوری را داشته ایم.
همچنین تیم تکواندوی استان برای اولین بار در رده سنی نونهالان با عنوان تیم غفاری شرکت کرد که نتایج خوبی را به دست آورد.
ایرنا. به مهم ترین افتخارات کسب شده توسط بانوان ورزشکار استان قزوین در سال جاری اشاره کنید.
در ابتدای سال جاری محدثه حسن پور توانست به مدال برنز قهرمانی آسیا در رشته قایقرانی دست پیدا کند که اتفاق ارزشمندی بود.
الهام هریجانی مدال طلای تیمی تپانچه جهان را برای اولین بار در رشته تیراندازی در برزیل کسب کرد و پرنیا سلمانی در مسابقات قهرمانی جهان در رده سنی نوجوان مدال نقره را به دست آورد.
فردخمت علیمی در رده سنی زیر ۱۴ سال در تنیس خاکی در مسابقات غرب آسیا شرکت کرد و نشان نقره را به دست آورد.
همچنین ورزشکاران دیگر بانوی استان از جمله ملیکا نجفی در رشته بیلیارد به مسابقات جهانی مالزی اعزام شد، لیلا برجعلی در مسابقات کشورهای اسلامی توانست حایز رتبه شود، شهلا محمودی در مسابقات لیگ کشوری رکورد زنی کرد و همچنین سمیرا جلیلوند، بهناز ظاهرخانی و عطیه شهسواری در نیمه نخست امسال در مسابقات فراملی حضور یافتند.
ایرنا. در حوزه توسعه ورزش همگانی برای بانوان چه اقداماتی در استان صورت گرفته است؟
حدود ۲۵ دوره آموزشی را با جمعیت ۵۶۰ نفر شرکت کننده و ۱۳ همایش بزرگ با جمعیتی بالغ بر هشت هزار و ۷۰۰ نفر را در این مدت برگزار کردیم.
همچنین ۶ جشنواره ورزشی عمومی با هزار و ۸۰۰ نفر شرکت کننده برگزار شد و در مسابقات مختلف از جمله جام پرچم، جشنواره دا، طرح های فراغت بانوان با ورزش ویژه شاغلان و عموم مردم و فعالیت های همگانی ۱۹ هزار و ۳۹۰ نفر مشارکت کننده در فعالیت های همگانی داشتیم.
ایرنا. چند باشگاه ورزشی در قزوین در حوزه بانوان فعالیت می کنند؟
در حال حاضر ۹۳ باشگاه تخصصی بانوان را در استان داریم و ۲۹۸ باشگاه نیز به صورت دومنظوره و مشترک در سطح استان فعالیت می کنند.
ایرنا. در مورد طرح سنجش ساختار قامتی زنان در استان توضیح دهید.
یکی از طرح های ملی که در چهار سال گذشته در استان اجرا شد طرح سنجش ساختار قامتی دختران و زنان روستایی بود.
این طرح سال گذشته با جمعیتی بالغ بر چهار هزار و ۲۰۰ نفر در ۳۰ روستای استان انجام ولی امسال تغییراتی در این طرح ملی ایجاد شد.
طرح پایش و ارتقای تندرستی زنان و دختران از منظر آمادگی جسمانی و فعالیت بدنی با طرح سنجش ساختار و طرح پارک گام ادغام شده و مخاطب آن دیگر دختران و زنان روستایی نیست و برای عموم بانوان اجرا خواهد شد.
این طرح از ۶ ماهه دوم سال جاری آغاز می شود و اولویت آن، بانوان شاغل دستگاه های اجرایی و در مرحله بعد عموم بانوان خواهد بود.
نظر شما