به گزارش خبرنگار ایرنا، با اینکه برخی بویژه از میان کشاورزان مخالف ممنوعیت حضور افغانستانی ها در جنوب استان کرمان هستند اما بیشتر مسئولان حضور بدون ضابطه و غیرشفاف و غیرقانونی اتباع خارجی را موجب بروز مشکلات مختلف می دانند.
در همین راستا اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان در حال ساماندهی اتباع است و به منظور اطلاع رسانی و هماهنگی در این رابطه سرپرست معاونت مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان روز یکشنبه در کارگروه اتباع و مهاجرین خارجی شهرستان جیرفت حضور پیدا کرد.
صباحی در این کارگروه گفت: هدف ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی است که پیش از آن نیاز به شناسایی و داشتن آمار از تعداد دقیق این اتباع هستیم که این طرح برای اولین بار در کشور و از استان کرمان انجام می شود.
سرپرست معاونت مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان یادآور شد: وجود بدون ضابطه و غیرقانونی اتباع خارجی موجب مشکلاتی از جمله کمبود برخی منابع همچون فضای آموزشی می شود.
وی ادامه داد: برای کار کردن اتباع در شهرهای ممنوعه، باید تبعه مجاز بوده و کارت کار داشته باشد که مستلزم شناسایی و ساماندهی توسط مسئولان مربوطه است.
صباحی تاکید کرد: تنها مقام صالح صدور مجوز، تردد، حضور و کار برای اتباع خارجی اداره اتباع و مهاجرین استانداری کرمان است و دیگر مسئولان محلی اجازه صدور چنین مجوزهایی ندارند.
وی با بیان اینکه امکان توقیف خودروهایی که اقدام به قاچاق انسان میکنند وجود دارد و پلیس در این رابطه با اداره اتباع در ارتباط باشد، افزود: خلاءهایی قانونی وجود دارد که از مجلس پیگیری می کنیم اما اکنون می شود با عنوان جرایم سازمان یافته با این قاچاقچیان برخورد کرد.
اتباع خارجی شناسنامه دار شوند
فرماندار شهرستان جیرفت نیز در این کارگروه گفت: به دلیل نزدیک بودن استان کرمان به مرزهای شرقی شاهد حضور تعداد زیادی افاغنه هستیم که در حوزه بازار کار و امنیت مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.
احمد بلندنظر افزود: شهرستانهای جنوبی سالانه چهار میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارند که برای جبران کمبود نیروی انسانی بسیاری از کشاورزان از اتباع خارجی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه اگر اتباع خارجی شناسنامه دار شوند تبعات منفی حضور آنها کاسته می شود ادامه داد: برای ساماندهی اتباع خارجی و شناشنامه دار کردن آنها انتظار داریم دولت و استانداری اقدام جدی انجام دهند.
بلندنظر یادآور شد: اتباع خارجی که دارای همسر ایرانی بودند برای شناسنامه دار شدن معرفی کرده بودیم اما هنوز مشکلات آنها حل نشده است.
وی اضافه کرد: نیروی انتظامی برای دستگیری، نگهداری و انتقال به مرز دچار هزینه های زیادی میشود و هیچ کمکی هم به این ارگان نمی شود.
فرماندار شهرستان جیرفت با بیان اینکه سهم علوم پزشکی از کمیساریای عالی سازمان ملل دیده نشده، گفت: به دلیل انتقال افاغنه از جادهها شاهد تصادفاتی میشویم که تعدادی جان خود را از دست می دهند و زخمی ها هم برای درمان پولی ندارند و مراکز درمانی برای درمان آنها متحمل هزینه میشوند.
وی از اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری کرمان خواست با توجه به وجود تعداد زیادی از اتباع خارجی در جیرفت، امکاناتی برای سرمایه گذاری در این شهرستان برای رسیدگی به امور اتباع هدایت شود.
قاچاقچیان اتباع خارجی عامل حوادث جاده ای خطرناک
فرمانده انتظامی شهرستان جیرفت نیز در این کارگروه گفت: علاوه بر اینکه شاهد ارتکاب جرایم مختلف توسط این اتباع هستیم با اینکه برای ساماندهی یارانه ها اقدام شده اما هنوز این اتباع از کالاهای یارانهای استفاده می کنند که باید اقدامی شود که از این چرخه خارج شوند.
سرهنگ عزت الله عبدلی نسب با اشاره به قاچاق اتباع بیگانه اظهار داشت: در این رابطه طی یک سال یک هزار و ۵۶۰ نفر دستگیر و ۷۹ دستگاه انواع وسایل نقلیه توقیف شده است.
وی یادآور شد: بستر موجود برای کارگری این اتباع را به جیرفت می کشد بنابراین نیاز به اردوگاهی برای نگهداری از آنها وجود دارد.
بروز برخی بیماری های مسری از سوی اتباع غیرمجاز
همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در این کارگروه با اشاره به بروز برخی بیماری های مسری به دلیل ورود اتباع خارجی گفت: ایران برای حذف بیماری سرخک گواهی بین المللی گرفته اما در یکی دو سال اخیر شاهد بروز بیماری سرخک مربوط به اتباع افغانی و پاکستانی بوده ایم.
دادخدا صادقی افزود: در مرحله حذف مالاریا هم هستیم، در پنج سال اخیر هیچ انتقال محلی نداشتیم اما از ابتدای سال ۱۸ مورد ابتلا داشتیم که یا از اتباع افغان یا در ارتباط با این اتباع بودهاند.
وی ادامه داد: هیچ مورد مثبت وبا در ۱۵ سال اخیر در جنوب کرمان نداشتیم اما حدود ۱۰ تا ۱۵ مورد مشکوک و چند مورد قطعی اخیرا شناسایی شدند که زود مورد درمان قرار گرفتند.
نیروی مورد نیاز کشاورزان از شمال استان تامین شود
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جیرفت نیز گفت: در بخش اصناف کارگران افغان حضور دارند که علاوه بر بحث اشغال فرصت های کاری، نگرانی های بهداشتی هم ایجاد میکند.
علی اکبر بیگ زاده یادآور شد: افراد زیادی از نیروهای کار ساختمان به ما مراجعه می کنند و گله مند هستند که باوجود بیکار بودن برخی اتباع افغان در این حوزه مشغول به کار هستند.
وی افزود: دغدغه نیاز به کارگر در فصل کشاورزی که زمان محدودی دارد می تواند از طریق قانون حل شود، به عنوان مثال از شمال استان این نیروی کار تامین شود.
بیگ زاده گفت: هفت هزار نیروی کارگری در بخش کشاورزی نیاز داریم که در خوشبینانه ترین حالت ۷۰ درصد نیاز بخش کشاورزی را تامین میکند.
عارفی نماینده کشاورزان هم در این نشست گفت: در کنار مشکلات و چالش های حضور اتباع باید آثار مثبت آن را هم دید از جمله اینکه کشاورزی جنوب کرمان نیاز به کارگر دارد و این اتباع نقشه مهمی در حوزه کار کشاورزی دارند.
نظر شما