به گزارش ایرنا؛ براساس آمارهای رسمی سازمان صمت، ۱۵ واحد تولیدی در استان کرمانشاه با اشتغالزایی ۵۹۳ نفر از ابتدای امسال تاکنون احیا شده که با احیای این واحدهای راکد ۶۳۰ میلیارد تومان به چرخه اقتصادی استان بازگردانده شده است. همچنین این سازمان اعلام کرده تا پایان امسال پنج واحد راکد دیگر احیا خواهد شد.
براساس گزارش مرکز آمار نرخ بیکاری این استان مرزی که در بهار امسال ۱۵.۴ درصد بود در تابستان سال جاری به ۱۳.۶ درصد کاهش یافت. بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد ۳۸ هزار نفر معادل ۴۰ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایهگذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان کرمانشاه وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.
«بهمن امیریمقدم» یکشنبه شب در جلسه قرارگاه جهادی بیانیه گام دوم انقلاب در سرسرای شهید قاسم سلیمانی استانداری افزود: کمیتهامداد امام خمینی (ره) در راستای ایجاد کارگاههای کوچک و مهاجرت معکوس از شهر به روستا ۹۷۵ میلیارد تومان هزینه کرده که در زمینه کاهش حاشیهنشینی هم مثمرثمر خواهد بود.
وی در ادامه ساماندهی حوزه گردشگری را یک راهکار مهم برای ایجاد اشتغال دانست و از پیگیری همزمان اشتغال کلان و مشاغل خرد در استان خبر داد و گفت: استان کرمانشاه دارای ظرفیتها و پتانسیلهای بسیاری است که از این ظرفیتها بصورت مطلوب استفاده نشده است.
امیریمقدم افزود: پیش از این کرمانشاه را به عنوان قطب گردشگری، دامپروری، علم، ورزش، فرهنگ و خدمات میشناختند اما به دلیل عدم مطالبهگری مردم از مدیران و مسئولان استانی این موقعیت از استان سلب شده است که با تلاش و مطالبهگری خواهید توانست این جایگاه را به کرمانشاه برگردانید.
اشتغال مهمترین دغدغه مسوولان استان است
استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه فرهنگ کار در کرمانشاه لطمه دیده است گفت: مهمترین دغدغه ما در استان ایجاد اشتغال پایدار است که با فرهنگسازی باید احیا و ترمیم گردد.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه از زمین کشاورزی استفاده بهینه نمیشود نیز افزود: در جهت ایجاد اشتغال و کسب درآمد در استان کشاورزان حق اجاره دادن زمین کشاورزی خود را به سایر استانها ندارند و در صورت تخلف همه خدمات ارائه شده از آنها سلب خواهد شد.
امیریمقدم همچنین ساماندهی حوزه گردشگری را راهی در جهت ایجاد اشتغال در استان عنوان کرد و گفت: تعطیلی پنجشنبهها در حال بررسی است و در صورت انجام باید این روز به گردشگری خانوادهها اختصاص یابد.
وی در پایان با تشکر از ایجاد قرارگاه جهادی بیانیه گام دوم انقلاب در استان نیز گفت: منتظر ارائه نظرات و پیشنهادات تمامی اعضای این قرارگاه در جهت رفع مشکلات استان در حوزههای مختلف هستیم و از این پیشنهادات استقبال خواهیم کرد.
در ابتدای این نشست به موضوعاتی همچون نبود جاذبه علمی در دانشگاههای استان، عدم موفقیت شرکتهای دانشبنیان در ایجاد اشتغال با وجود اخذ تسهیلات دولتی، توجه به حوزه سلامت و نشاط اجتماعی زنان، حمایت از اجرای طرحهای مهارتآموزی زنان با تمرکز در مناطق حاشیهنشین و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در بین بانوان اشاره شد.
همچنین موضوعاتی همچون توجه به تشکلها و استفاده از ظرفیت آنها، پرداخت یارانه بیمه تامین اجتماعی کشاورزان، توجه به گردشگری خارجی در جهت ایجاد اشتغال و کسب درآمد، توسعه گردشگری مردم محور، ایجاد کرسی فعالین گردشگری در دانشگاه رازی مطرح و اعضا خواستار رفع مشکلات در حوزه گردشگری و توریسم شدند.
در ادامه مباحث مطرح شده توسط اعضای قرارگاه جهادی بیانیه گام دوم انقلاب اعضا اخذ میزبانی کرمانشاه در رویداد بینالمللی اکوتوریسم و گردشگری روستایی از طریق رایزنی با وزیر میراث فرهنگی و استاندار کردستان، راهاندازی پروژه شهربازی کرمانشاه، تعیین تکلیف بیمارستان مسیح، راهاندازی مجدد هتل بیستون، ایجاد پست معاون گردشگری در ساختار اداری استانداری، توسعه و توجه به کارگاههای خانگی زودبازده، تبدیل پاساژهای بلاتکلیف به بازارهای خرید جدید و میزبانی همایشهای ملی، مذهبی، ورزشی و... در جهت جذب گردشگر و معرفی استان کرمانشاه را از استاندار خواستار شدند.
اعضای حاضر در جلسه همچنین با بیان مشکلات حوزه گردشگری به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال اشاره کردند.
نظر شما