۱۰۰ میلیارد ریال برای بازگشایی راه های عشایری کهگیلویه و بویراحمد هزینه شد

یاسوج - ایرنا- رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدایی سال جاری تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال برای بازگشایی راه های عشایری استان هزینه شده است.

سید مهدی عباسیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار کیلومتر راه عشایری در مناطق سردسیری و گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد بازگشایی شده است.

وی بیان کرد: نیمه نخست امسال ۶۰۰ کیلومتر راه ارتباطی مناطق عشایری بویراحمد، ۳۰۰کیلومتر در مارگون، ۲۰۰ کیلومتر در دنا راه ارتباطی برای سکونت عشایر در مناطق ییلاقی بازگشایی شده است.

عباسیان با اشاره اینکه هم اکنون ۱۱ هزار خانوارعشایرنشین استان در مناطق قشلاقی سکونت دارند تاکید کرد: مهر امسال تاکنون ۲۰۰ کیلومتر در  لنده،۵۰۰کیلومتر  در کهگیلویه و ۳۵۰ کیلومتر در بهمئی بازگشایی شده است.

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اکنون عملیات اجرایی بازگشایی ۹۰۰ کیلومتر از راه های عشایری شهرستان گرمسیری گچساران در دست اجراست.

عباسیان تاکید کرد:بازگشایی راه های عشایری در سه مسیر هر کدام به طول ۳۰۰ کیلومتر با ۲۲ میلیارد ریال اعتبار انجام می شود.

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این استان چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه عشایری دارد.

عباسیان با یادآوری اهمیت وجود راه های  مناسب به منظور دسترسی مناسب اهالی عشایر و انتقال محصولات تولیدی و رفاه عشایرنشینان ابرازامیدواری کرد: بازگشایی راه های عشایری مناطق قشلاقی بتواند گامی برای آسایش بهتر اهالی باشد.

آسفالت راه های مناطق عشایری خوب یا بد

با توجه به اینکه همه راه های مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد خاکی است آسفالت این مسیرها همواره با اما و اگرهایی همراه است که تحقق این امر نیازمند موشکافی کارشناسانه است.

۱۰۰ میلیارد ریال برای بازگشایی راه های عشایری کهگیلویه و بویراحمد هزینه شد

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا  در خصوص مزایا و معایب آسفالت راه های عشایری استان گفت: آسفالت راه های مناطق عشایری ضمن اینکه باعث کاهش هزینه های سالیانه امور عشایر می شود به افزایش دیگر زیرساخت های نقاط عشایرنشین هم کمک می کند به عبارت دیگر در صورت آسفالت این راه ها نیاز به بازگشایی نیست و اعتباراتی که هر ساله صرف مرمت می شود برای سایر بخش ها  نظیر بهسازی چشمه ها، ساخت آبشخور هزینه می شود.

عباسیان تاکید کرد: با توجه به اینکه هر ساله به جز فصل بهار در مناطق ییلاقی و پاییز در مناطق قشلاقی در زمان برخی بارندگی ها نیاز به بازگشایی راه های عشایر وجود دارد آسفالت این راه ها نقش مهم در کاهش هزینه های امور عشایر دارد.

وی ادامه داد: از بین رفتن یا خسارت به طبیعت و به اصطلاح وردهای های عشایری از معایب آسفالت این راه های دسترسی است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچرو و نیمه کوچرو است.

خانوارهای عشایری این استان نیمه دوم هر سال در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند و تابستان و بهار نیز به مناطق شمالی استان و استان های چهارمحال بختیاری و فارس کوچ می کنند.

۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۲۶ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha