شهرام پرورش روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این سطح زیر کشت ۱۹۹ هزار و ۸۰۰ هکتار به گندم، چهار هزار و ۷۴ هزار هکتار به جو و مابقی به کشت آیش اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان به صورت آیش است که با برنامه ریزی های انجام شده در تناوب با غلات محصولاتی چون علوفه دیم –گیاهان دارویی-حبوبات(عدس و نخود دیم) و دانه های روغنی (گلرنگ) کشت خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، یکی از اهداف مهمی که در طرح جهش تولید در دیمزارها را تبدیل آیش زرد به آیش سبز برشمرد و پیش بینی کرد که با اجرای این طرح بیش از پنج هزار هکتار گلرنگ و ۲۷ هزار هکتار حبوبات نیز کشت شود.
پرورش افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها با اشتغالزایی، تقویت معیشت روستاییان و پیشبرد اقتصاد مقاومتی به حفظ و ارتقای امنیت غذایی کمک می کند.
وی تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها سه سال متوالی با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به عنوان حامی و سازمان جهاد کشاورزی به عنوان مجری انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: در راستای اجرای این طرح، از کشاورزان حمایت چشمگیری می شود به صورتی که نهاده های مورد نیاز شامل سم و کود تامین و تدارک شده در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.
پرورش ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای بیمه محصول به ازای هر هکتار، ۵۰ هزار تومان پرداخت می کند و نیز ضمن هماهنگی با بانک کشاورزی، ادوات مورد نیاز به صورت قرض الحسنه تامین می شود و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیمزارها از سال ۱۳۹۹ با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی و با سه هدف تامین امنیت غذایی، جلوگیری از خروج ارز و اشتغال و ماندگاری روستاییان اجرایی شد.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما