«استفن بن» روز سهشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: دولت ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که اقدامات نظامی اوکراین هیچ چشم انداز فوری در شکست روسیه و ادغام مجدد کریمه و سایر مناطق به اوکراین را ندارد.
وی ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه را محصول نگرانی غرب از پیشروی ارتش مسکو در اوکراین برشمرد و افزود: توافق بین دولتهای روسیه و اسرائیل در مورد امتناع تلآویو از فروش تسلیحات به اوکراین نیز این مناقشه (ادعای ارسال پهپادهای ایرانی) را تشدید کرده و دولتهای ایالات متحده و اوکراین امیدوارند با تمرکز بر دخالت ادعایی ایران، دولت فعلی یا آینده اسرائیل را برای تغییر موضع و تسلیح اوکراین تحت فشار قرار دهند.
این تحلیلگر انگلیسی ادامه داد که ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمها ممکن است اصرار ایالات متحده و سه کشور اروپایی را در مورد نقض ادعایی قطعنامه ۲۲۳۱ تغییر دهد. «اما مطمئناً تلاشهای کنونی آنها در این زمینه بر خروج از بنبست دیپلماتیک/نظامی اوکراین تأثیری ندارد چراکه فقط مذاکرات صلح میتواند مسیر دستیابی به پایان جنگ را هموار کند.»
به گزارش ایرنا، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با تکرار اتهام استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین اعلام کردند که سازمان ملل باید در مورد این اتهام تحقیق کند.
برخی مقامات اروپایی ادعا کردهاند که باید مشخص شود این اقدام روسیه و ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است یا خیر.
تروئیکای اروپایی در نامهای عنوان کردند: ما از تحقیقات توسط تیم سازمان ملل مسئول نظارت بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت استقبال میکنیم و آمادهایم از هرگونه تحقیقات فنی و بیطرفانه در این راستا حمایت کنیم.
این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای جنگ همواره سیاست اصولی و روشن خود را مبتنی بر بیطرفی فعال و مخالفت با جنگ و لزوم حل و فصل سیاسی اختلافات دو طرف و به دور از خشونت اعلام کردهاست، اما طرفهای غربی با ارسال گسترده تسلیحات نظامی مخرب، شعله های آتش جنگی را که آغاز کرده اند، شعله ورتر می کنند.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امورخارجه کشورمان در توییتی پیرامون ادعا مطرح شده تصریح کرد: ادعای ارسال موشک ایرانی به روسیه برای کاربرد علیه اوکراین یک ادعای بی اساس است. ما با روسیه همکاری دفاعی داریم اما بی تردید ارسال سلاح و پهپاد علیه اوکراین سیاست ما نیست.
همچنین «امیرسعید ایروانی» امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از وی خواست از سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص جنگ اوکراین و ادعاهای بی اساس در مورد ایران جلوگیری کند.
مداخله غرب عامل طولانی شدن جنگ
«استفن بل» در ادامه گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: جنگ در اوکراین از طریق حمایت غرب طولانی شده است. از ژانویه ۲۰۲۲، دولت ایالات متحده نزدیک به ۱۹ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده و بسته حمایتی دیگری در اواخر سال جاری به کنگره ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت انگلیس نیز از فوریه ۲۰۲۲، بالغ بر ۲.۳ میلیارد پوند کمک نظامی و ۳.۸ میلیارد پوند در سایر اشکال به اوکراین کمک کرده است. این درحالیست که سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست اکتبر، متعهد شدند که ماهانه ۱.۵ میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۳ به اوکراین کمک کند (در مجموع ۱۸ میلیارد یورو).
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، وضع امروز اوکراین، ناشی از ناتوانی دولت مرکزی در احترام به حقوق روس زبانها در شرق و جنوب این کشور است. این درحالیست که تلاش های کییف بیهوده برای سرکوب حقوق روس زبانان منجر به جنگ در شرق این کشور و کشته شدن ۱۴ هزار نفر شده است.
«بل» گفت: امتناع دولت اوکراین از ورود به مذاکرات صلح، یا ارائه هرگونه تضمینی درباره امنیت این منطقه، مانع از هرگونه حل و فصل جنگ شده و به نظر می رسد سیاست فعلی ایالات متحده نیز این است که جنگ را به طور نامحدود ادامه دهد تا روسیه را تضعیف کند.
وی افزود: اگرچه ایالات متحده از تغییر رژیم در روسیه حمایت می کند، اما چشم انداز واقع بینانه ای برای دستیابی به این امر در آینده قابل پیش بینی ندارد.
این کشور امیدوار است که با تضعیف روسیه، روابط مسکو را با پکن تضعیف کند و در نتیجه چین را در برابر تلاشهای ایالات متحده برای جلوگیری از پیشرفت اقتصادی صلح آمیز این کشور آسیب پذیرتر کند.
نظر شما