به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «سای تک دیلی»، «متابولیسم» تغییرات شیمیایی بدن را توضیح میدهد که اجزای لازم برای رشد و سلامتی کلی را ایجاد می کند. متابولیتها موادی هستند که در جریان این فرایندهای متابولیک ساخته و مصرف میشوند. یک کشف جدید موسسه تحقیقاتی «اسکریپس» حاکی است که متابولیتها همچنین میتوانند مولکولهای نیرومندی برای درمان بیماریهای شدید باشند.
محققان از فناوریهای پیشرفته کشف دارو برای پیدا کردن متابولیتی استفاده کردند که سلولهای چربی سفید (چربی بد) را به سلولهای چربی قهوهای (چربی خوب) تبدیل می کند.
این کشف بطور بالقوه مسیری برای درمان چاقی ، دیابت نوع ۲ ، بیماری قلبی عروقی و سایر مشکلات متابولیکی ایجاد میکند و همچنین امیدواری برای استفاده از این کشف دارویی نوآورانه برای شناسایی درمانشناسیهای (therapeutics) بالقوه بیشمار دیگری پدید میآورد.
«گری سیوزداک» از تهیهکنندگان این گزارش تحقیقی گفت: علت اینکه بسیاری از انواع مولکولها به بازار نمیروند سمیبودن آنها است. با این فناوری، میتوانیم متابولیتهای درونزاد (endogenous ) را تولید کنیم؛ یعنی همانهایی که خود بدن تولید میکند و میتواند همان تاثیر دارو را با اثرات جانبی کمتری داشته باشد.
بیماریهای متابولیک به علت نبود توازن در همایستایی (homeostasis) انرژی ایجاد میشود؛ به بیان دیگر زمانی که بدن انرژی بیشتری از مصرف دریافت میکند. به همین علت است که رویکردهای درمانشناسی مشخصی تمرکز خود را بر تبدیل سلولهای چربی سفید به سلولهای چربی قهوهای قرار دادهاند.
محققان برای کشف درمانی که بتواند تولید سلولهای چربی قهوهای را شبیهسازی کند، ۱۴ هزار داروی تایید شده را بررسی کردند. آنها داروی «زافیرلوکاست» (zafirlukast) تایید شده برای درمان آسم را شناسایی و مشخص کردند که این دارو میتواند سلولهای چربی سفید را به قهوهای تبدیل کند.
این محققان همچنین برای بررسی سمی بودن این دارو در دُزهای بالا، از طریق همکاری با کارشناسان متابولیت موفق به یافتن «مریستولگلیسین» (myristoylglycine) شدند که یک متابولیت درونزاد است که زمینه را برای تولید سلولهای چربی قهوهای بدون آسیب زدن به سلول فراهم میکند.
نظر شما