تیرهای حادثه‌ساز برق تهدیدی علیه شهروندان کنگاوری

کرمانشاه- ایرنا - تیرهای برق‌ که پس از تعریض معابر و گذرگاه‌ها در محلات کنگاور سرگردان رها شده اند، امروز خطرآفرین، حادثه ساز و تهدیدی علیه شهروندان هستند و اگر دستگاه‌های متولی آنها را جابجا نکنند مشکل‌ساز خواهند شد.

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از گشت و گذاری در سطح کوچه و محلات شهر کنگاور از جمله محلات بهار، پشت مخابرات، کوچه ارزاق، ضلع شمالی معبد آناهیتا، باغجمیله، پشت قلعه و خیابان امام حسین حاکی است که برخی از تیرهای برق بر جای مانده از عقب کشی گذرها و معابر قدمت بیش از ۳۰ ساله دارند و شهروندان کنگاوری، بی توجهی سازمان های مسوول را در قبال برچیدن و جابجایی این تیرها نشانه بی احترامی آنها به مطالبات شان می دانند.

فقدان استحکام لازم و جانمایی نامناسب تاسیسات برق رسانی از جمله تیرهای برق در زمان بروز حوادث طبیعی مانند سیل، طوفان و زلزله می تواند بر حجم خسارات جانی و مالی بیفزاید.

قرارگیری تیرهای برق در وسط معابر و کوچه ها در برخی محلات و روستاهای کنگاور به دلیل اقدام نشدن برای جابه جایی آنها پس از بهسازی واحدهای مسکونی، خطر برخورد و بروز تصادف خودروها و موتورسیکلت ها را افزایش داده است.

تیرهای برق سرگردانی که اگر تدبیری نشود بلای جان خواهد شد و مشکلات زیادی را برای مردم از یک طرف و زشت کردن جلوه بصری شهری از طرف دیگر موجب می شوند.

اسماعیلی یک شهروند کنگاوری ساکن در محله پشت مخابرات با اشاره به اینکه تیرهای برق خطرآفرین تهدیدی جدی برای جان مردم محسوب می شود، گفت: وجود تیرهای برق در وسط کوچه ها و معابر این محله خطرساز است و امکان تصادف و برخورد خودروها، موتورسیکلت ها و دوچرخه با آنها به ویژه در شب ها وجود دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه پس از تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی قدیمی و عقب نشینی آنها در این محله، تیرهای برق در همان مکان قبلی باقی می مانند و اقدامی برای جابه جایی آنها نمی شود در حالی که شهروندان هزینه ها و عوارض قانونی را به شهرداری و شرکت برق پرداخت می کنند و در قبال آن باید خدمات دریافت کنند.
 

تیربرق‌های حادثه‌ساز تهدیدی علیه شهروندان کنگاوری
کنگاور - محله ضلع شمالی معبد آناهیتا-آبان۱۴۰۱

«شاپور حیدری»، ساکن کوچه ارزاق، در این باره به ایرنا گفت: در یکی از کوچه های فرعی محله ما چند تیر برق چوبی وجود دارد که سالهاست به دلیل عقب کشی ساختمان ها همچنان در وسط گذر سرگردان است و با توجه به قدیمی و تنگ بودن کوچه ها در این منطقه، وجود تیرهای یاد شده مشکلات متعددی را از نظر رفت و آمد مردم و حتی تصادفات خودروها با آن را سبب شده است.

حیدری که به گفته خودش از۴۰ سال پیش در این محل ساکن است، افزود: چطور اداره برق پس از عبور بدهی مشترکین از یک رقم مشخص، در اسرع وقت نسبت به قطع اشتراک شهروندان اقدام می کند، اما بدهی خود به شهروندان بابت جابجایی تیرهای برق سرگردان را دهه هاست به فراموشی سپرده است.

وی اظهار کرد: این موضوع در مورد شهرداری نیز صدق می کند و این نهاد عمومی عریض و طویل که با عوارض مختلف دریافتی از مردم اداره می شود، کوچک ترین گذشتی درباره حقوق خود از شهروندان ندارد، اما در پاسخ مراجعات مکرر مردم برای برچیدن تیرهای سرگردان، فرافکنی می کند و آن را وظیفه اداره برق می داند و اداره برق نیز متقابلا همین کار را می کند.

خانم عسگری ساکن محله بهار هم از وجود برخی تیرهای برق در معابر و گذرگاه‌های این محله انتقاد کرد و گفت: با توجه به بافت شهری این محله از طرفی شیب بسیار تندکوچه ها و از طرفی وجود تیرهای برق مزاحم تردد را برای ساکنین سخت کرده است که باید تیرهای برقی که به خصوص در نقاط پرتگاهی کوچه ها قرار گرفته اند و حادثه آفرین هستند، برچیده شود.

تیربرق‌های حادثه‌ساز تهدیدی علیه شهروندان کنگاوری
کنگاور - محله بهار- آبان۱۴۰۱


تاکید دادستان بر اتخاذ تدابیر کارگشا در جمع آوری تیرهای برق

دادستان کنگاور در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: به دلیل تعریض و مسیرگشایی ها در کنگاور و عدم جابجایی تیرهای برق، وجود این تیرها موجب سد معابر و در مواردی تصادفات رانندگی می شود که باید در سریع ترین زمان ممکن برای رفع این مشکل وارد عمل شد.

«حسین احمدیان» اظهار داشت: ضرورت جابجایی تیرهای برق مزاحم در معابر با هدف جلوگیری از ورود خسارت به مردم و بیت المال باید انجام شود.

وی ادامه داد: اگر بر اثر بی توجهی و عدم انجام تکالیف قانونی از سوی متولیان امر در دستگاه ها، خسارتی به مردم و بیت المال وارد شود، عوامل مرتبط در قبال آن مسئول بوده و تحت پیگرد قضایی قرار می گیرند.

دادستان کنگاور همچنین بر لزوم اتخاذ تدابیر مناسب، کارگشا و مؤثر برای جابجایی تیرهای برق به جامانده در معابر در جریان تعریض ها و مسیرگشایی ها تاکید کرد.

۷۰ درصد تیرهای برق مزاحم برچیده شده است

مدیر اداره برق شهرستان کنگاور نیز در ارتباط با این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: براساس ضوابط، جمع آوری تیرهای برق دارای جانمایی نامناسب به درخواست شهرداری و از سوی شرکت برق انجام می پذیرد، اگرچه در این رابطه عامه مردم تنها شرکت برق را می شناسند.

«خلیل امیرخانی» با بیان اینکه اگرچه به استناد ماده۲ تصویب نامه هیات وزیران، هزینه جابجایی تاسیسات مزبور به عهده شهرداری ها در شهر و بنیاد مسکن در روستاها است، ولی تاکنون ۷۰ درصد تیرهای مزاحم و حادثه ساز سطح شهر و روستا با هزینه های اداره برق جا به جا شده است.

وی ادامه داد: برای جمع آوری ۳۰ درصد باقی مانده تیرهای برق خطرزا و خطرآفرین و تیرهایی که فضای بصری شهری را بهم می ریزند مقرر گردیده که شهرداری های کنگاور و گودین و بنیاد مسکن طی فراخوان هایی جمع آوری این تیرهای برق را بر اساس طرح های که ما ارائه خواهیم کرد، بصورت برون سپاری انجام دهند.

وی گفت: تیرها بعد از کارهای عمرانی، عقب نشینی ساختمان‌ها، تعویض تیرهای شکسته یا برخی عملیات اصلاح و بهینه سازی در محل به جای مانده بودند.

تیربرق‌های حادثه‌ساز تهدیدی علیه شهروندان کنگاوری

جابجایی تیرهای برق مزاحم وظیفه شرکت برق است

شهردار کنگاور نیز با بیان اینکه یکی از موضوعات مد نظر شهرداری تسهیل و تسریع در تردد شهروندان است، اظهار کرد: در برخی از معابر سطح شهر به علت تعریض و آزادسازی املاک معارض، ساماندهی و تخریب بافتها و ساختمانهای قدیمی، شاهد تیر برقهای مزاحم در وسط خیابانها هستیم که می بایست اداره برق نسبت به جابجایی و انتقال آن ها اقدام نماید.

«علی مرادی» افزود: تیرهای برق به جا مانده از بافت قدیمی و ساختمان های تخریب شده و همچنین معابر تعریض شده در سطح شهر موجب بروز بی نظمی بصری و اختلال در عبور و مرور گردیده است که جابه جایی این تأسیسات و جانمایی و نصب سازه های جدید در فواصل معین می تواند در تسهیل و تسریع تردد شهروندان، کاهش و بهبود وضعیت ترافیکی، جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی، ارتقای نظم بصری مؤثر باشد

وی تاکید کرد: بر اساس قانون جامع شهرداری ها که مردادماه امسال(۱۴۰۱) به تمامی شهرداری ها ابلاغ شده است و جلسه توجیحی آن نیز اخیرا در استانداری برگزار شده، جابه جایی و انتقال تمام تاسیسات برقی در سطح شهرها بر عهده شرکت برق است.

جابجایی تیرهای برق توسط ادارات مربوطه زمینه پیشرفت و توسعه خدمات شهری و روستایی را فراهم می کند و همچنین تا قبل از جابه جایی تیرها، باید با نصب علایم هشداری راهنمایی و رانندگی بر روی تیرهای برق که در اثر مسیرگشایی و عقب کشی بناها در وسط معابر باقی مانده اند برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه ای که بلای جان شهروندان شود، اقدامی عاجل لازم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha