نظارت بر درمانگاههای مشهد کمتر از میزان استاندارد است

مشهد- ایرنا- جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نظارت‌ بر درمانگاههای شهر مشهد کمتر از استانداردی است که باید باشد ولی در هر صورت در حال انجام است.

دکتر ایوب توکلیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:نظارت بر درمانگاه‌ها به شکل سرزده و تصادفی است اما به دلیل تعداد زیاد درمانگاه‌ها و پراکندگی جغرافیایی آنها و مطب‌ها به طور طبیعی ممکن است بازدیدها دچار وقفه یا تاخیر شود و یا فاصله زمانی بین بازدیدها خیلی طولانی شود.

وی تاکید کرد: تمامی درمانگاه‌های عمومی و خصوصی شبانه روزی، ملزم به داشتن پزشک عمومی در نوبتهای صبح و شب هستند و با درمانگاه‌های فاقد پزشک عمومی برخورد خواهد شد.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده مراکز درمانی و درمانگاه‌های فاقد پزشک عمومی این موضوع را از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ و یا از طریق سامانه جامع نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و واحد رسیدگی به شکایات اطلاع رسانی کنند تا بلافاصله اقدامات لازم را در این خصوص صورت گیرد.

توکلیان در خصوص شکایات مردمی درباره نبود متخصص اطفال در درمانگاه های مشهد افزود: درمانگاه‌های عمومی موظف به داشتن پزشک متخصص اطفال نیستند اما موظف به داشتن پزشک عمومی هستند و پزشکان عمومی توانایی کافی برای درمان‌های سرپایی کودکان را دارا هستند.

وی در خصوص شلوغی درمانگاه‌ها به خاطر شیوع آنفلوانزا اظهار کرد: در خصوص بیماران بستری در بیمارستان ها مشکلی نداریم و بیشتر شلوغی ها مربوط به بیماران سرپایی در درمانگاه هاست که امیدواریم در روزهای آینده این مشکل رفع شود چرا که در این راستا دستورالعمل‌های علمی مربوط به پروتکل‌های درمانی به درمانگاه‌ها ارسال و ابلاغ شده است و نظارت‌ بر درمانگاه‌ها با این که کمتر از استانداردی است که باید باشد ولی در هر صورت در حال انجام است.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در خصوص شلوغی درمانگاه‌ها، برنامه و هدفمان این است که اجازه ندهیم شلوغی درمانگاه‌ها به سمت بیمارستان‌ها سرازیر شود و خدمات درمانی به بیماران سرپایی باید در مطب‌ها و درمانگاه‌ها ارائه شود و تنها افرادی که ضرورت دارد به بیمارستان مراجعه کنند و بستری شوند به این مکان مراجعه کنند چرا که اگر بیمارستان‌ها و اورژانس کودکان شلوغ شود کیفیت ارائه خدمات به شدت افت خواهد کرد که این امر مطلوب نیست.

توکلیان در رابطه با کمبود دارو افزود: کمبود دارو تنها مختص مشهد نیست و امری کشوری است و دلایل مختلفی برای آن ذکر شده که از جمله کمبود مواد اولیه ساخت و تولید است که با هشداری که رییس جمهور در این باره به مسوولان حوزه غذا و دارو دادند امیدواریم که به زودی طی روزهای آینده این مشکل برطرف و ساماندهی شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

حدود ۱۵۰ درمانگاه در مشهد دایر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha