ذخیره سد زاینده‌رود ۷۹ درصد کاهش یافت

اصفهان - ایرنا - مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد زاینده‌رود گفت: ذخیره سد زاینده‌رود در مقایسه با متوسط بلندمدت (دوره ۵۲ ساله) ۷۹ و نسبت به میانگین ۱۰ سال اخیر ۳۹ درصد کاهش دارد.

 سید مُجتبی موسوی نایینی، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه ذخیره فعلی این سد حدود ۱۳۷ میلیون مترمکعب است، افزود: حجم ذخیره بلندمدت سد زاینده‌رود ۶۵۰ و میانگین حجم آن در ۱۰ سال گذشته ۲۲۶ میلیون مترمکعب بوده است.

وی تصریح کرد: این میزان نسبت به سال قبل ۲۵ درصد کمتر است و پارسال بالغ بر ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب در مخزن این سد وجود داشت.

وی اضافه کرد: میزان پُر بودن سد، اکنون معادل ۱۱ درصد است در حالی که این رقم در چنین روزهایی از سال گذشته معادل ۱۵ درصد بود.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد زاینده‌رود، میزان ورودی به سد زاینده‌رود را ۷.۷ مترمکعب بر ثانیه اعلام و خاطرنشان کرد: خروجی آن نیز ۱۲.۶ متر مکعب بر ثانیه است.

موسوی افزود: ورودی آب به سد زاینده‌رود نسبت به میانگین ۱۰ سال اخیر ۱۹ و نسبت به بلندمدت ۴۸ درصد کاهش دارد.

به گزارش ایرنا، سد زاینده‌رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بعنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زاینده‌رود که نقشی اصلی و مؤثری در پایداری محیط‌زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha