گزارش خبرنگار ایرنا سجاد مقدم عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون گیمر در کشور داریم که هر هفته بیش از ۹۰ دقیقه از وقت خود را صرف بازیهای رایانهای میکنند.
مسئول روابط بینالملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با بیان اینکه در حال حاضر سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر گیمر در دنیا فعال هستند، گفت: امروز دیگر بازیهای رایانهای صرفا به عنوان یک تفریح نیست بلکه یک رسانه مهم و اثرگذار است که استکبار به صورت جدی از این ابزار برای تحقق اهداف هژمونیک و سیاسی خود در کشورهای هدف استفاده میکند که این موضوع تاکیدی است بر لزوم حضور موثر دستگاه های فرهنگی کشور در حوزه بازیهای رایانهای.
وی با بیان اینکه بازیهای رایانهای گوی سبقت را از حوزههایی مانند سینما و مطبوعات ربوده است، ادامه داد: مخاطبان سینما بین ۱۳ تا ۱۷ میلیون نفر است و این افراد سالانه سه بار در سینماها حضور یافته و فیلم سینمایی میبینند این در حالی است که ۴۰ میلیون نفر هر هفته ۹۰ دقیقه از وقت خود را صرف بازی رایانهای میکنند ،لذا توجه هرچه بیشتر به این رسانه و بهرهبرداری حداکثری از آن در زمینههای فرهنگی و آموزشی باید در دستور کار متولیان فرهنگی قرار گیرد.
مقدم با اشاره به روند ایجاد بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سال ۱۳۸۷ طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد که در قالب چهار معاونت حمایت، آموزش، هدایت فرهنگی و پژوهش برنامهها و اهداف خود را پیگیری میکند.
وی حمایت از بازی سازان رایانهای را یکی از اهداف این بنیاد ذکر کرد و گفت: در این راستا معاونت حمایت بنیاد با حمایتهای مالی و ارائه مشوقهای تبلیغاتی از بازی سازان بازیهای رایانهای حمایت میکند ، علاوه بر این بنیاد ملی بازیهای رایانهای سالهاست که با تاسیس انستیتوی ملی بازی سازی شرایط آموزش حرفهای بازی سازی را برای هرجویان در ردههای سنی مختلف فراهم آورده است و تا ورود آنها به بازار کار از آنها حمایت میشود.
وی با اشاره به بازار ۲۰۰ میلیارد دلاری صنعت بازیهای رایانهای در دنیا یکی از اهداف اصلی بنیاد اصلی بازیهای رایانهای را ایجاد بسترهای آموزشی لازم در جهت اشتغال جوانان در حوزه ساخت بازیهای رایانهای دانست.
مقدم با بیان اینکه امروز نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای بنیاد با نام تجاری ( اسرا ) یکی از ۷ نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای در جهان و تنها نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای در میان کشورهای اسلامی میباشد.
مسئول روابط بینالملل بنیاد ملی بازیهای رایانه ای خاطرنشان کرد: نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای (اسرا ) با بهرهمندی از دانش بیش از ۲۵ نفر از اساتید برجسته دانشگاهی ایران، در حوزههای روانشناسی، جامعه شناسی و علوم اسلامی، سندی بسیار علمی و دقیق که بالغ بر ۷۰۰ صفحه میباشد را در خصوص چگونگی ردهبندی سنی بازیهای رایانهای تدوین نموده است که تاکنون بر طبق آن بیش از ۴۰ هزار بازی رایانهای را با تمرکز بر فاکتورهایی نظیر میزان ترس ، خشونت در بازی ، میزان القاء یاس و ناامیدی ، دخانیات و مواد مخدر، محرکهای جنسی و نقض هنجاریهای اجتماعی و ایرانی اسلامی در کشور ردهبندی سنی نموده است. این بازیها در ۵ رده سنی مثبت ۳ ، مثبت ۷ ، مثبت ۱۲ ، مثبت ۱۵ و مثبت ۱۸ سال ردهبندی سنی میشوند.
جام قهرمانان بازیهای رایانه ای در ۶ استان کشور برگزار میشود
مقدم در بخش دیگری از سخنانش از برنامهریزی برای برگزاری بازی جام قهرمانان بازیهای رایانهای در ۶ استان خبر داد و گفت: این مسابقات در ۶ استان تهران، اردبیل، خوزستان، مازندران، قزوین و خراسان رضوی از ۱۹ تا ۲۵ آبان ماه جاری برگزار خواهد شد..
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این مسابقات ایجاد نشاط اجتماعی بین کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: در این مسابقات مسابقه فیفا ۲۰۲۲ که از پرمخاطبترین بازیهای رایانهای است بین شرکتکنندگان برگزار خواهد شد.
مسئول روابط بینالملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: این رویداد ورزشی سه روزه خواهد بود و مراسم اختتامیه آن در استان اردبیل در مجموعه فدک برگزار خواهد شد و در این مسابقات از ظرفیتهای پارگ علم و فناوری هم استفاده خواهیم کرد.
مقدم گفت: این بازیها به شکل آفلاین در گیم نتها برگزار خواهد شد و مخاطبان بعد از ثبتنام در سایت به صورت هوشمند از زمان و مکان مسابقه مطلع خواهند شد و در نهایت سه نفر برگزیده در مسابقات کشوری حضور خواهند یافت.
نظر شما