عاطفه زارعی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کتابخانه ویژه نابینایان بخشی تخصصی از کتابخانه مرکزی همدان است که با دارا بودن کتاب صوتی، بریل، پرینتر، اسکنر ویژه نابینایان و رایانههایی با طراحی ویژه، فضا را برای استفاده این قشر از کتابخانه مهیا کرده است.
وی با اشاره به اینکه کارگاههای آموزش خط بریل، آموزش قرآن خوانی و شعرخوانی در راستای آموزش نابینایان و کم بینایان فعال است افزود: روشندلان علاوه بر امانت کتاب از کتابخانه ویژه نابینایان می توانند از کلاس های آموزشی و فرهنگی این مرکز علمی و فرهنگی بهره مند شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان امانت کتاب در کتابخانه ویژه نابینایان به ۲ صورت امانت کتاب های بریل که با مراجعه روشندل به کتابخانه صورت می گیرد و امانت کتاب های صوتی به صورت لوح های فشرده است که به صورت مجازی هم انجام می شود.
زارعی اظهار داشت: امکان ارسال کتاب های کتابخانه ویژه نابینایان به صورت لوح های فشرده به سایر شهرستان های استان وجود دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه روشندلان افرادی هنرمند و علاقه مند به مطالعه و یادگیری هستند در بسیاری مواقع چنانچه هنری داشته باشند به دیگران آموزش می دهند.
خط بریل، الفبایی است که به نابینایان کمک میکند همانند افراد عادی خواندن و نوشتن را بیاموزند. برای استفاده از این نوع خط به حس لامسه نیاز است؛ این شیوه از نگارش در زبانهایی که از چپ به راست است، از چپ به راست نوشته شده و در زبانهایی که از راست به چپ نوشته میشود، از راست به چپ است.
استان همدان دارای ۱۱۸ کتابخانه با یک میلیون و ۳۲۶ هزار و ۱۵۸ نسخه کتاب و ۸۰ هزار عضو است.
نظر شما