به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جنگی که عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی علیه مردم یمن به راه انداخت و پیامدهای هولناک آن، جان میلیون ها یمنی را که از کمبود غذا، مایحتاج زندگی و مراقبت های پزشکی رنج می برند، تهدید می کند.
بر اساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، بیش از ۲ میلیون کودک یمنی در معرض تهدید سوء تغذیه قرار دارند؛ یعنی از کمبود منابع غذایی که منجر به گرسنگی و بیماری می شود، رنج می برند.
طی سالهای تجاوز و محاصره یمن، نیروهای ملی تمام تلاش خود را برای دفاع از کشور و تغییر معادلات قدرت و بازدارندگی به منظور متوقف کردن حملات و قتل عام هایی که از سوی نیروهای ائتلاف متجاوز انجام می شود و همچنین برای کاهش بحرانهای متعدد انسانی در این کشور به کار گرفتند.
پس از اینکه نیروهای مقاومت و پایدار یمن توانستند با تغییر معادلات میدان اراده خود را به دشمن تحمیل و آن را مجبور به پذیرش آتش بس و سپس دو بار تمدید آن کنند اما در سایه تداوم مکرر نقض آتش بس از سوی ائتلاف متجاوز، نیروهای ملی یمن پایان حملات و محاصره و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی و گازی یمن را از جمله شروط جدید خود برای تمدید این آتش بس اعلام کردند.
یاسر الحوری دبیر شورای عالی سیاسی یمن در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا گفت: ما با آتش بس برای آتش بس مخالفیم زیرا آتش بس را ابزاری برای پایان دادن به تجاوز و محاصره یمن و نه یک هدف می دانیم.
وی اضافه کرد: پیشنهادی که توسط فرستاده سازمان ملل متحد ارائه شد، شامل موارد کلی بود و تعهدی درآن برای متجاوزان ذکر نشده بود، به همین خاطر از طرف صنعا پذیرفته نشد.
الحوری گفت: در این پیشنهاد هیچ تضمین واقعی درباره اجرای آن و یا افزایش مزایای آتش بس برای ملت یمن ارائه نشده بود؛ درحالی که همه بندهای مطرح شده درآتش بس و در راس آن ها پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی و گازی حق طبیعی ملت است.
در این پیوند، علی الدیلمی قائم مقام وزارت حقوق بشر در دولت صنعا به داده ها و ارقام اشاره کرد و گفت که این محاصره باعث شده است که خانواده های بیش از ۹۲ درصد از جمعیت یمن نتوانند منابع مالی کافی برای نیازهای اولیه را به دست آورند.
به گفته وی آمار مبتلایان به سوء تغذیه در طول سال های جنگ افزایش شدیدی یافته است که از بین آنها یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زن هستند که نیمی از آنها باردار می باشند.
پس از اینکه تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافت نیمی از کودکان زیر پنج سال در یمن در معرض خطر سوء تغذیه حاد قرار گرفته اند.
الدیلمی همچنین با اشاره به اینکه محاصره یمن موجب توقف پرداخت حقوق بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر به مبلغ نزدیک به ۷۴ میلیارد ریال یمنی در ماه شده است، افزود: این محاصره باعث افزایش بیش از ۹۰ درصدی هزینه های زندگی نسبت به قبل از تجاوز شده است و در نتیجه، سطح درآمد به شکل خطرناکی کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه محاصره و حمله به یمن بیش از ۴۰ هزار ماهیگیر را در سواحل دریای سرخ بیکار کرده است، افزود: تعداد ماهیگیرانی که به همین دلیل جان خود را از دست داده اند، به بیش از ۵۰۰ نفر تخمین زده می شود و بیش از یک هزار ماهیگیر توسط نیروی دریایی نیروهای متجاوز به اسارت برده شده اند.
الدیلمی سازمان ملل را به چشم پوشی از جنایات نیروهای ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان متهم کرد و گفت که این جنایات عامل اصلی رنج و درد کودکان یمن هستند.
پایداری و مقاومت یمنی ها موجب شد تا به رغم رنج ها، خطرات، حملات و قتل عام های دردناک، این کشور به موفقیت های بزرگ نظامی دست یابد که همگی تاثیرگذار است و در تاریخ ثبت شد لذا رزمنده یمنی به رغم رنج و خطراتی که برای بستگان، خانواده و فرزندانش در پی داشت به میدان رفت و با صبر و حوصله به مقابله با متجاوزان و دفاع از کشور پرداخت.
این تاریخ همچنین ثابت می کند افرادی صدها جنایت و قتل عام و محاصره علیه غیرنظامیان و کودکان یمنی را برای سالیان متمادی انجام دادند که یکی از بی رحمانه ترین جنایت ها در دوران مدرن به شمار می آید که جان بسیاری از آنها را گرفت و این افراد و حامیان آنها باید به خاطر این جنایت ها بازخواست شود زیرا چنین جنایت هایی مشمول گذر زمان نمی شود.
در همین راستا، «هشام شرف» وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن به ائتلاف متجاوز سعودی و همدستانش اخیرا هشدار داده است که دولت در قبال ادامه غارت ثروت مردم یمن و نیز تداوم تهاجم نظامی و محاصره همه جانبه دست بسته نخواهد بود و با قدرت وارد عمل خواهد شد.
نظر شما