۱۰۰ هزار تُن چغندرقند در میاندوآب برداشت شد

مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تُن چغندرقند از مزارع این شهرستان برداشت و تحویل کارخانه قند شده است.

علی دیانتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی گذشته در مجموع چهار هزار هکتار چغندرقند در این شهرستان کشت شده و بطور میانگین ۶۲ تُن محصول در هر هکتار برداشت می‌شود.

وی افزود: با تصویب دولت امسال این محصول با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۱۷ تومان با عیار ۱۶ از کشاورزان خریداری می‌شود که نسبت به سال گذشته برای هر کیلوگرم ۸۷۰ تومان افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اضافه کرد: هماهنگی‌های لازم با کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و این شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آذربایجان غربی نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

کارخانه قند میاندوآب در سال ۱۳۱۵ با ظرفیت جذب ۳۵۰ تُن چغندر در روز تاسیس شد و در سال ۱۳۹۴ ظرفیت آن به یک هزار و ۸۰۰ تُن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب سه هزار و ۲۰۰ تُن در روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و کشور فعالیت دارد.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است و بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی در این شهرستان تولید می‌شود بطوریکه سالانه با تولید نزدیک به یک میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی رتبه نخست را در آذربایجان‌غربی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha