به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ محمد غلامی روز سه شنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی اظهارداشت: هر ساله کشفیات مواد مخدر در استان روند افزایشی داشت اما در سالجاری کاهش عرضه مواد مخدر منجر به کاهش کشفیات شد.
وی افزود: با این وجود در حوزه مواد صنعتی شاهد افزایش کشفیات بودیم به گونه ای که در نیمه نخست امسال ۱۷ کیلو و ۷۷۵ گرم مواد صنعتی کشف شد.
غلامی یادآور شد: طی ۲ هفته اخیر نیز اقدامات موثری در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان انجام شد و برخی از عاملان اصلی توزیع مواد مخدر در استان های مبداء دستگیر شدند.
بهبودی هزار و ۱۹۵ معتاد
دبیر شواری مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: هزار و ۹۵ نفر از معتادان استان در نیمه نخست سالجاری با انجام اقدامات درمان و بستری در کمپ های ترک اعتیاد بهبود یافتند.
ابوالحسن نجفی افزود: این افراد در مراکز ماده ۱۶ و مراکز تبصره ۲ ماده ۱۵ تحت درمان قرار گرفتند.
وی با اشاره به کسب مجوز برای احداث یک مرکز ماده ۱۶ در استان، گفت: اینک تنها یک مرکز ماده ۱۶ با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر وجود دارد که با کسب مجوز ایجاد یک مرکز دیگر ظرفیت پذیرش معتادان متجاهر به ۲۵۰ نفر افزایش خواهد یافت.
مراکز بازپروری ماده ۱۶ برای افرادی است که به تهاجر رسیدند و فاقد سرپناه هستند و در این مراکز شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در هر استان پیگیر موضوعات نگه داری از معتادان متجاهر و ترک اعتباد آنها به صورت رایگان هستند.
پیشگیری از اعتیاد نیازمند اجرای برنامه های نوین فرهنگی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی نیز گفت: پیشگیری از اعتیاد نیازمند اجرای برنامه های نوین فرهنگی در فضای مجازی و حقیقی جامعه است.
حسن ناهیدی بیان کرد: جدای از درمان معتادان باید برنامه های هدفمند و دقیقی نیز برای پیشگیری از این معضل اجتماعی تعریف کرد.
وی افزود: می توان با تولید برنامههای متنوع و اثرگذار در حوزه فرهنگ بسیاری از افراد را نسبت به آسیب های این معضل خانمان سوز آگاه کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی با تاکید بر اینکه باید همه افراد جامعه در حوزه پیشگیری از اعتیاد احساس مسوولیت کنند، گفت: اعتیاد آسیبی جهانی است که خود موجب تولید آسیب های اجتماعی دیگر می شود بنابراین کم کاری در این حوزه همه افراد جامعه را درگیر می کند.
وی افزود: در واقع برای درمان فرد معتاد و بازگشت به چرخه زندگی باید همه افراد جامعه، خانواده و نهادهای آموزش در حوزه مبارزه با اعتیاد احساس مسوولیت داشته باشند.
ناهیدی یادآور شد: گرچه بسیاری از مسایل اقتصادی، جغرافیایی و اجتماعی در میزان اعتیاد هر منطقه موثر است ولی می توان با الگو قرار دادن مناطق موفق در حوزه مبارزه با اعتیاد و بررسی راهکارهای آنها شاهد کاهش اعتیاد در این استان نیز بود.
جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
نظر شما