به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده شامگاه سهشنبه در نشست شورای مشورتی ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد هرمزگان به کارکردهای متنوع مسجد در صدر اسلام اشاره کرد و اظهارداشت: در زمان پیامبر اسلام(ص) مسجد النبی و در دوران امامت حضرت علی(ع) مسجد کوفه پایگاه سیاسی اجتماعی و محلی برای رسیدگی به امور جامعه اسلامی بود.
وی به نقش مساجد در شکلگیری، پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: نظام جمهوری اسلامی مولود مسجد است و از همین رو نیز انقلاب و نظام به مساجد بدهکارند و پس از گذشت بیش از چهار دهه از عمر انقلاب، هنوز دین خود را به مساجد ادا نکرده است.
امام جمعه بندرعباس ادامه داد: پایگاه انقلابیون و همچنین مرکز سازماندهی نیروهای جبهه و جنگ، مسجد بوده و هرجا که نیاز به حمایت از انقلاب و نظام بوده است، مساجد پیشگام بودهاند.
اعضای کانونهای فرهنگی هنری آبادگران مساجد هستند
حجتالاسلام و المسلمین عبادیزاده همچنین از نبود آمار دقیق وضعیت مساجد در سطح استان هرمزگان انتقاد کرد و افزود: متاسفانه با وجود متولیان متعدد در حوزه مساجد، آمار دقیقی از وضعیت مساجد استان وجود ندارد و همین موضوع موجب ناشناخته ماندن ظرفیت مساجد و نداشتن چشم انداز روشن در این حوزه شده است.
وی بر ضرورت جمعآوری آمار و اطلاعات و تشکیل بانک اطلاعات مساجد استان هرمزگان تاکید کرد و افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد کار جمع آوری آمار و اطلاعات بخش های مختلف مساجد بندرعباس را آغاز کرده است که ورود کانونهای فرهنگی هنری در این عرصه میتواند کامل کننده پازل تشکیل بانک اطلاعات مساجد باشد.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود از اعضای کانونهای فرهنگی هنری به عنوان آبادگران مساجد نام برد و ضمن قدردانی از اجرای طرح شبکهسازی در سطح کانونهای فرهنگی هنری مساجد، لازمه شبکه سازی را ایجاد تشکیلات دانست.
حجتالاسلام و المسلمین عبادیزاده در این راستا با بیان اینکه ایجاد شبکهسازی موجب پرهیز از موازیکاری و جزیرهای عمل کردن میشود و این مهم در مدیریت مساجد و همافزایی در کارها نیز اثرگذار خواهد بود، گفت: باید برنامه ریزی شود تا هر مسجد از یک تشکیلات متشکل از ارکان مسجد برخوردار و سپس این تشکیلات در سطح شهرستان و در مرحله بالاتر در سطح استان به وجود آید.
وی خطاب به اعضای شورای مشوری کانونهای فرهنگی هنری مساجد هرمزگان گفت: شما عزم خود را جزم کردهاید که مساجد را آباد کنید اما بدانید که عمران و آبادانی مساجد به آبادانی ظاهری و فیزیکی نیست بلکه به حضور پررنگ مردم به ویژه جوانان است.
امام جمعه بندرعباس مسجد بدون حضور مردم را بیروح دانست و ادامه داد: کانونهای فرهنگی هنری باید مساجد خلوت و غریب را آباد کند و با راه اندازی کانون و اجرای برنامههای مورد نیاز روز جامعه نوجوانان و جونان را جذب کنید و مساجد را از غربت در بیاورید.
تشکیل شبکه رابطان منطقهای با حضور جوانان دغدغهمند
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان نیز گفت: نخستین گام در دوران مدیریت جدید کانونهای مساجد استان، تشکیل شبکه رابطان منطقهای با حضور جوانان مومن، انقلابی و دغدغهمند در شهرستانهای مختلف بوده است.
اسلام خواجهایی، انتخاب سرشبکه اصلی هر شهرستان از بین رابطین منطقهای را از دیگر اقدامات ذکر کرد و افزود: اجرای برنامههای فرهنگی هنری بر حول محور هشت رشته سرود، تئاتر، هنرهای تجسمی، قرآن، رشد و تربیت، کتاب و کتابخوانی، کارآفرینی و سواد رسانه ای نیز در دستور کار قرار دارد.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای مساجد هرمزگان گفت: کانونهای مستعد در این هشت محور با کمک رابطین و سرشبکههای شهرستانها شناسایی و به عضویت کارگروههای رشتههای هشت گانه در میآیند.
وی بیان کرد: تشکیل شورای مشورتی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان متشکل از نخبگان فرهنگی از دیگر برنامههای اولویتدار بوده تا بتوانیم از ظرفیت آنها در تقویت کانونها استفاده کنیم.
یکهزار و ۶۰ کانون فرهنگی هنری با مجوز ستاد هماهنگی کانونهای مساجد در مساجد شهری و روستایی استان هرمزگان مشغول خدمترسانی به جامعه هدف هستند.
نظر شما