عطا حسن پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این مبلغ جهت خریداری و آزادسازی ضلع شمالی این اثر تاریخی هزینه شده که در این راستا هفت باب مغازه واقع در ضلع شمالی قلعه خریداری و آماده تخریب شده است.
وی اظهار داشت: اکنون سند مالکیت این مغازه ها به نام میراث فرهنگی شده و انشعاب آب، برق و گاز آنها نیز قطع است که با تخریب این سازه ها، ۶۰ درصد از حریم ضلع شمالی فلک الافلاک آزاد خواهد شد.
حسن پور با اشاره به اینکه طی حدود چهار سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان برای تملک عرصه های تاریخی لرستان هزینه شده است عنوان کرد: همچنین آزادسازی گوشه شمالی پل "گپ" امسال باخرید و تخریب یک باب مغازه انجام می شود.
وی با بیان اینکه نسبت به تامین اعتبار مرمت ساختمان سربازخانه واقع در عرصه قلعه قول مساعد داده شده است تصریح کرد: قلعه فلک الافلاک ۱۳ سال در فهرست موقت ثبت آثار جهانی قرار دارد و پیشنهاد ثبت جهانی آن در بسته ای با پیوست دره خرم آباد، پل شاپوری و پل کنار قلعه ارایه شده است.
قلعه تاریخی فلکالافلاک در سال ۱۳۴۸ به شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
این قلعه بر بلندای تپه ای باستانی در مرکز شهر خرم آباد واقع و در منابع تاریخی مکتوب با نام های متفاوت دژ شاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرم آباد و فلک الافلاک شناخته شده و از یادگارهای شهر کهن شاپورخواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند.
وسعت تقریبی این بنا حدود پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع شامل هشت برج، ۲ صحن و ۳۰۰ جان پناه بوده که ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه ۲۳ متر و از سنگ، آجر، خشت، ملات، گچ و آهک ساخته شده است.
پیش از این نیز خبری با عنوان ۵۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور به میراث فرهنگی لرستان اختصاص یافت در این خصوص توسط ایرنا منتشر شده است.
نظر شما