باغداران مهابادی در طرح اصلاح الگوی کشت پیشتاز شدند

مهاباد - ایرنا - مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: ۲ نفر از باغداران این شهرستان با ایجاد سایبان باغی در زمین های کشاورزی خود، در زمینه اجرای طرح اصلاح الگوی کشت پیشتاز شدند.

سعید کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این طرح تاکنون در چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع از باغ‌های این شهرستان اجرا شده، افزود: در این طرح از قوطی گالوانیزه به ارتفاع چهار متر از جنس توری مونوفیلامنت استفاده می شود که سایه اندازی آن ۳۰ درصد است.

وی با اشاره حمایت سازمان جهاد کشاورزی از طرح اصلاح الگوی کشت اضافه کرد: به این ۲ باغدار پیشرو در شهرستان مهاباد در قالب طرح ستاد احیای دریاچه ارومیه در مجموع بیش از ۶ میلیارد ریال تسهیلات بانکی بلاعوض واگذار شده است.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد اظهار کرد: یکی از سیاست های جهاد کشاورزی و ستاد احیای دریاچه ارومیه، اجرای پروژه هایی در راستای کاهش مصرف آب و  حذف باغ‌های قدیمی با مصرف آبی زیاد و جایگزینی آن با ارقام کاهش مصرف آب است.

وی ادامه داد: ایجاد سایبان باغی در باغات پایه رویشی باعث کاهش میزان تعریق خواهد شد و این در کاهش میزان مصرف آب تأثیر خواهد گذاشت و در بحث کاهش خسارت ناشی از بارش تگرگ نیز تأثیر گذار است.

کریمی گفت: دمای هوا در زیر سایبان باغی ۱۰ درجه خنک‌تر از دمای بیرون است و اجرای این طرح کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در اراضی باغی و جلوگیری از بروز خسارت گرمازدگی و سرمازدگی در این اراضی را به همراه دارد.

مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد در خصوص باغ‌های سیب این شهرستان گفت: هم اکنون ۶ هزار و ۷۲۰ هکتار باغ سیب بارور و یک هزار ۲۲۱ هکتار باغ سیب غیرباور در مهاباد وجود دارد و امسال در مجموع بیش از ۸۵ هزار تُن سیب برداشت و تحویل سردخانه شد.

الگوی کشت طرحی است که ۱۸ مهر ماه سال ۱۴۰۱ به عنوان یک سند راهبردی بخش کشاورزی با حضور مسوولان کشوری و در دومین جلسه شورای عالی آب در دولت سیزدهم رونمایی شد.

در قالب این طرح به کشاورزان گفته می‌شود چه محصولی را به چه میزانی، در کجا و چه زمانی کشت کنند تا هم منابع آب و خاک حفظ شود و هم درآمد بیشتری برای این قشر حاصل و از همه مهمتر امنیت غذایی کشور نیز تامین شود.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد زراعی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha