به گزارش خبرنگار ایرنا، استان مازندران ۱۱۵هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این میزان حدود ۳۰ هزار هکتار مربوط به نارنگی است که برداشت زودرس این میوه از اول مهر آغاز شده بود.
برپایه آمار جهاد کشاورزی مازندران سالانه از این باغ های مرکبات در مجموع بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول برداشت می شود که حدود ۲ میلیون تن آن انواع پرتقال است که نیمه دوم آبان زمان برداشت مرکبات از جمله پرتقال تامسون است.
امسال طبق مصوبه نشست مشترک اعضای اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی استانهای شمالی کشور، زمان برداشت پرتقال ۱۵ آبان ماه از باغات استان های مازندران، گیلان و گلستان اعلام شده بود ،مقوله مهمی که با رعایت زمان برداشت محصول به طور حتم علاوه بر کاهش ضایعات، صادرات میوههای کیفی راحت تر انجام می شود.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که امسال پیش بینی تولید پرتقال حدود ۲میلیون تن است که با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و اجرای طرح احیاء و نوسازی باغ های مرکبات هر ساله شاهد افزایش میزان تولید در واحد سطح هستیم.
حسین مولایی به افزایش قابل توجه آگاهی و توجه جدی باغداران به مسایل فنی باغدارای به خصوص رعایت زمان برداشت ، چیدن اصولی و انبارداری مناسب اشاره کرد و گفت: از آن جایی که شرایط پرتقال برای عرضه در بازار داخلی و خارجی امسال با حمایت دولت بستری سازی بهتری صورت گرفته است، باغداران نسبت به برداشت و عرضه یکجای محصولشان خود داری کنند.
وی زمان و دوام ماندگاری پرتقال به نسبت نارنگی را بیشتر دانست و بیان داشت: طبق بررسی های صورت گرفته اکنون ضایعات مرکبات از ۳۰ درصد به کمتر از ۲ درصد رسیده است ، یعنی در چند سال اخیر حتی مرکباتی که در قالب ضایعات برای کارخانه های فرآوری ارسال می شده است ، کمتر داریم.
بررسی میدانی خبرنگار ایرنا از بازار ساری نشان می دهد که متوسط قیمت هر کیلو گرم نارنگی درجه یک رقم " پیج " حدود ۱۵ هزار تومان و و نارنگی انشو هشت تا ۱۰ هزار تومان است ، پرتقال نوبرانه تامسون مازندران نیز ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان عرضه می شود.
بر اساس برآوردهای غیررسمی، باغداران همه ساله دستکم یک پنجم از محصول مرکبات را به صورت سنتی برای مصرف شخصی و یا فروش در روزهای نزدیک به عید نوروز در انبارهای سنتی ذخیره می کنند و مابقی به بازار عرضه می شود.
سختی و حساسیت نگهداری مرکبات همواره عامل مهمی است و اگر مقوله خرید به موقع با هدف صادرات مرکبات عملیاتی نشود، این واقعیت که به ناچار برخی از باغداران، عنان بازار این میوه را به دست دلالان بسپارند و خود به اندک درآمد ناشی از آن رضایت دهند، قابل انکار نیست. مقوله ای که امسال با تدبیر دولت سیزدهم که در امر صادرات مرکبات به کشورهای روسیه ، چین ، هند و حتی برزیل اندیشیده است، دغدغه های باغداران نسبت به بازار به مراتب کمتر شده است.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما