۱۵ آبان ۱۴۰۱، ۱۱:۰۴
کد خبرنگار: 944
کد خبر: 84933987
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گام‌هایی اساسی برای تبدیل منطقه ویژه پارسیان به قطب صنعتی و دریایی کشور

بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گفت: این منطقه به دلیل موقعیت راهبردی، یکی از بنادر مهم تخصصی ایران است و  آغاز عملیات اجرایی طرح تولید متانول و بهره برداری از ۲ اسکله با دستور ویدئوکنفرانسی معاون رییس جمهور، نقطه عطف تبدیل آن به قطب صنعتی و دریایی کشور خواهد بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی منطقه ویژه پارسیان، سید علی اصغر علامه با اشاره به بهره برداری از ۲ پست اسکله به ارزش بیش از ۳۰ میلیون یورو در شامگاه شنبه اظهار داشت: ظرفیت ۲ پست اسکله سه میلیون تُن در سال است که می‌تواند به صادرات غیر نفتی در شرایط کنونی کمک شایانی کند.

وی ادامه داد: طول این اسکله ها ۵۱۰ متر و پس کرانه‌ آن ۲۸ هکتار است که ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم می‌توانند مشغول به کار شوند و در کنار اشتغال غیرمستقیم، این بندر می‌تواند اقتصاد دریا را متحول کند و سهم ایران از اقتصاد دریایی را افزایش دهد.

وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی مجتمع تولید متانول از گاز طبیعی با سرمایه گذاری بیش از ۵۵۰ میلیون یورو خبر داد که در فاز دوم با تولید پروپیلن و پلی پروپیلن زنجیره تولید آن کامل خواهد شد.

به گفته علامه منطقه ویژه‌ پارسیان با وسعت ۱۰هزار هکتار و در اختیار داشتن یکی از بزرگترین بنادر کشور و متصل به آب‌های آزاد جهت ایجاد زیرساخت‌های لازم، آماده میزبانی و استقرار شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌ پتروشیمی و فولاد و صنایع پایین دست در راستای جلوگیری از خام فروشی است.

منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یکی از قطب های توسعه صنعتی کشور با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار با مزیت هایی از جمله استقرار در کنار مخازن گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین مخزن گازی جهان، نزدیکی به ذخایر گازی ایران و قطر، نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، مجاورت با خط لوله سراسری هفتم گاز طبیعی، دسترسی به آب‌های آزاد و خطوط حمل و نقل دریایی، فاصله ۲۰ کیلومتری تا فرودگاه بین المللی خلیج فارس (عسلویه) است.

فرصت های سرمایه ‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان شامل تولید صنایع انرژی بر (پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و آلومینا)، پروژه های پشتیبان (شامل نیروگاه، پروژه ‌های بندری، آب شیرین کن) و پروژه ‌های پایین دستی (شامل شهرک صنعتی صنایع پایین دستی صنایع انرژی بر و احداث شهرک صنعتی صنایع کوچک) است.