به گزارش خبرنگار ایرنا سید «مهدی مصطفوی» روز یکشنبه در همایش استانی درناها در اراک افزود: تالاب میقان اراک هرساله شاهد حضور پرندگان مهاجر است و یکی از گونههای شاخص در این منطقه، درنای خاکستری است.
وی بیان کرد: تالابها ارزشهای زیست محیطی بالایی دارند و وجود تالاب میقان ایجادگر فرصتهای زیادی است و باید از کارکردهای این تالاب بهرهگیری لازم صورت گیرد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تالابها و از جمله تالاب میقان اراک تنظیم کننده جریان آبهای سطحی، مهار سیلابها، تغییر اقلیم و آب و هوا و میزبانی از پرندگان مهاجر است.
مصطفوی اظهار داشت: هم اکنون صحنههای زیبایی از پرواز دسته جمعی پرندگان در تالاب میقان اراک به نمایش درآمده و مردم میتوانند از این فرصت زیبا استفاده کنند.
وی عنوان کرد: امید است امسال موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دیده نشود زیرا با شیوع این بیماری محدویت تردد و رفت و آمد در تالاب میقان اراک فراهم میشود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در این استان ۲ تالاب وجود دارد که یکی تالاب میقان اراک در فاصله هشت کیلومتری با این شهر و دیگری، تالاب آق گل در مرز بین استان مرکزی و استان همدان است.
مصطفوی بیان کرد: حدود ۸۵ تالاب در کشور وجود دارد که از همیت ویژه برخوردار هستند و از این تعداد ۲۴ تالاب مشمول کنوانسیون رامسر هستند و تالاب میقان تاکنون عضو این کنوانسیون نشده و امید است هرچه زودتر به عضویت این کنوانسیون درآید.
وی گفت: چندین سال است که ۱۵ آبان به عنوان روز استانی درناها در استان مرکزی نامگذاری شده است.
حفاظت از تلاب میقان بر عهده ۱۷ دستگاه است
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در این همایش گفت: حفاظت از تالاب میقان اراک تنها برعهده محیط زیست نیست و در این راستا ۱۷ دستگاه وظیفه دارند و وظایف دستگاهها نیز مشخص شده است.
«زهره موسوی» افزود: روز ۱۵ آبان به عنوان روز درناها از سال ۸۷ ویژه استان مرکزی به ثبت رسیده و در این روز بیشترین حضور درناها در تالاب میقان اراک است.
وی بیان کرد: درناها هرساله در فصل مهاجرت وارد ۱۴ استان کشور میشوند که بیشترین تعداد حضور آنها در استان مرکزی و تالاب میقان به ثبت رسیده است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: حفاظت از تالاب میقان اراک مسئولیت سنگینی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
موسوی اظهار داشت: مهمترین کارکرد تالابها حفظ تنوع زیستی است که این مهم از سالهای دور در تالاب میقان اراک وجود داشته است.
وی عنوان کرد: گردشگری پایدار در تالاب میقان با جدیت دنبال میشود اما گردشگری ناپایدار مورد توجه نیست زیرا باعث می شود که تالاب از بین برود و اگر قرار است سرمایه گذاران در این راستا وارد شوند باید بر اساس برنامه جامع تالاب فعالیت داشته باشند.
در پایان این همایش از جمعی از اصحاب رسانه و فعالان زیست محیطی با اهدای لوح و جایزه تقدیر شدند.
نظر شما