به گزارش ایرنا، محمدرضا عابدزاده روز سه شنبه در نشست با مدرسان دانشگاه جامع علمی و کاربردی تبریز اظهار کرد: جوانان را باید به سمت مهارت سوق دهیم؛ بر این اساس ما در دانشگاه جامع علمی و کاربردی آذربایجان شرقی این موضوع را هدف گذاری کردیم چون می دانیم جنس مدارک دانشگاهی مهارت محور به گونه دیگر است و به نوعی اشتغال آفرین می باشد.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در باره مهارت آموزی، افزود: برای تحقق این هدف، استادان دانشگاه در سوق دادن و تشویق دانشجویان و جوانان به طرف مهارت آموزی نقش عمده ای دارند و در واقع نقشه راه ایجاد اشتغال همین است.
وی با تاکید بر اینکه نیاز امروز دانشجویان در کنار علم آموزی، مهارت آموزی است، خاطرنشان کرد: داشتن مدارج مهارت آموزی توان و بازدهی نیروی انسانی سازمان ها، نهادها و کارخانه ها را ارتقا می دهد و کیفیت خدمات را بهینه خواهد کرد و در کنار آن در رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی نیز تاثیرگذار است.
رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی آذربایجان شرقی همچنین بر ضرورت مهارت افزایی رفتاری و اخلاقی قشر جوان نیز اشاره کرد و گفت: اخلاق حرفه ای، حقوق شهروندی، دانش افزایی مدیریتی، آشنایی با قوانین شوراها و شهرداری ها جزو مهارت افزایی رفتاری و اخلاقی است که در کنار مهارت های فنی موجب بهبود روند کار می شود.
عابدزاده همچنین با بیان اینکه اکنون ۱۶ تا ۱۷ مرکز مربوط به دانشگاه جامع علمی و کاربردی در آذربایجان شرقی فعالیت دارند، گفت: امسال ۲۰درصد به تعداد دانشجویان دانشگاه ها نیز افزوده شده است؛ البته به رغم اینکه در سال های آینده با افزایش دانشجو روبرو خواهیم شد ولی متاسفانه سیاست گذشته طوری بوده که تعدادی از واحدهای دانشگاهی استان منحل شده است.
رییس واحد علمی و کاربردی شهرداری تبریز نیز در این نشست گفت: کشورهای در حال توسعه و صنعتی زیربنای توسعه کشورهای خود را دانشگاه قرار داده اند.
پروین دخت لیوارجانی ادامه داد: با داشتن ظرفیت های بالای دانشگاهی و نیروی انسانی امکان انجام اقدامات خوبی وجود دارد و بر این اساس ارتقای سطح علمی استادان مورد تاکید است.
به گزارش ایرنا، در حدود ۱۰ سال گذشته تعداد واحدهای دانشگاهی علمی و کاربردی آذربایجان شرقی از ۵۲ به ۱۷ واحد کاهش یافته است.
مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی، وضعیت نرخ بیکاری در کشور طی بهار ۱۴۰۱ را اعلام کرده که سهم نرخ بیکاری آذربایجان شرقی ۷.۸ درصد است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان نسبت به بهار سال گذشته با ۷.۴ درصد بیکاری به میزان ۰.۴ درصد افزایش یافته است.
همچنین نرخ بیکاری کل کشور برابر ۹.۲ درصد اعلام شده که نشان میدهد، آذربایجان شرقی با ۱.۴ درصد کمتر از نرخ بیکاری کشور، وضعیت بهتری در مقایسه با سایر استانها دارد.
شمار بیکاران آذربایجان شرقی به حدود 140 هزار نفر می رسد؛ بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن تعداد یک میلیون و ۲۲۸ هزار و ۷۸۰ نفر از جمعیت استان را شاغلان تشکیل می دهند.
بر اساس این آمار نرخ بیکاری جوانان در استان ۲۷.۳ درصد می باشد، ضمن اینکه بر اساس نتایج نیروی کار در سال ۱۳۹۷ جمعیت فعال دانش آموخته و یا در حال تحصیل در استان برابر ۲۶۵ هزار و ۹۲۷ نفر بوده که از این تعداد ۶۱ هزار و ۷۹ نفر بیکار و درصد بیکاری برابر ۱۸.۷ درصد است.
نظر شما