فرماندار: قول پیگیری اجرای مصوبات محرومیت‌زدایی، امیدواری مردم بشاگرد را به دنبال داشت

بندرعباس- ایرنا - فرماندار بشاگرد با بیان اینکه قول پیگیری اجرای مصوبات محرومیت‌زدایی، امیدواری مردم این شهرستان را به دنبال داشت، گفت: معاون اول رییس جمهور در سفر اخیر خود قول داد برای اجرایی شدن مصوبات کارگروه محرومیت زدایی بشاگرد پیگیری‌های لازم را انجام دهد و این موضوع باعث دلگرمی اهالی این دیار شد.

یعقوب دادعلیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ قول پیگیری مصوبات کارگروه محرومیت زدایی، مهمترین دستاورد سفر معاون اول رییس جمهور به بشاگرد محسوب می‌شود چراکه در آن مصوبات ۳۷ هزار میلیارد ریال اعتبار برای این شهرستان درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد:‌ ۱۰ هزار میلیارد ریال آن در حوزه راه، ۱۰ هزار میلیارد هم در حوزه آب و مبالغ دیگر برای حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و سایر بخش‌ها است.

وی اضافه کرد: طرح‌هایی که در کارگروه ملی محرومیت زدایی بشاگرد در اسنفد سال گذشته به تصویب اعضای این کارگروه رسیده می‌تواند چهره بشاگرد را متحول کند اما روند اجرایی شدن آن‌ها بایستی سرعت بیشتری گیرد.

فرماندار بشاگرد افزود: راه پاهتک- درنگ مدو- زمین حسن- آخرآن و اتصال به استان سیستان و بلوچستان (محور پشت کوه - گافر) به طول ۱۳۰ کیلومتر راه پاهتک – درگوئن – اسفند - درپهن (محور چهارده روستا) به طول ۴۲ کیلومتر محور شرق به غرب بشاگرد بوده و بهسازی و تعریض و رفع نقاط حادثه خیز محور جاسک - جکدان - سردشت - گوهران و اتصال به استان کرمان به طول ۶۱ کیلومتر، اولویت محور شمال به جنوب را تشکیل می‌دهد.

دادعلیزاده بیان کرد: بخشی از مسیر شرق به غرب آسفالت شده و ۱۰ کیلومتر در مرحله آسفالت ریزی است، در محور شمال به جنوب هم ۶ پل بزرگ باید احداث شود که یک پل به بهره برداری رسیده است و این محور قلعه گنج در استان کرمان را به جاسک در سواحل مکران به یکدیگر متصل می‌کند.

وی افزود: افزایش تعداد آمبولانس‌ها با اضافه شدن سه دستگاه، افزایش حقوق معلمان شاغل در این شهرستان، اختصاص ۷۰۰ میلیارد ریال برای احداث سازه‌های آبخیزداری برخی از مصوبات کارگروه ملی محرومت زدایی بشاگرد بود که معاون اول رییس جمهور گزارشی در خصوص میزان عملیاتی شدن آن‌ها گرفت.

فرماندار جاسک بیان کرد: معاون اول رییس جمهور قول داده اجرایی شدن این مصوبات را از وزارت‌خانه‌های مرتبط پیگیری کند، همچنین قول احداث یک مدرسه ابتدایی و زمین چمن را هم در این سفر داد.

بشاگرد در سال ۱۳۸۷ تاسیس و مرکز آن، شهر سردشت است، این شهرستان محصور بینِ استان‌های هرمزگان و کرمان و سیستان و بلوچستان، با مساحت ۹ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع در فاصله ۲۶۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.

مصوبات کارگروه محرومیت‌زدایی شهرستان بشاگرد: وزارت راه و شهرسازی نسبت به احداث راه پاهتک- درنگ مدو- زمین حسن- آخرآن و اتصال به استان سیستان و بلوچستان (محور پشت کوه- گافر) به طول ۱۳۰ کیلومتر راه پاهتک -درگوئن- اسفند- درپهن (محور چهارده روستا) به طول ۴۲ کیلومتر به عنوان اولویت محور شرق به غرب شهرستان بشاگرد طی سال های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ اقدام کند.

وزارت راه و شهرسازی نسبت به بهسازی و تعریض و رفع نقاط حادثه خیز محور جاسک- جکدان –سردشت- گوهران و اتصال به استان کرمان به طول ۶۱ کیلومتر به عنوان اولویت محور جنوب به شمال شهرستان بشاگرد طی سال ۱۴۰۱ اقدام کند.

سازمان برنامه و بودجه کشور برای مصوبه ردیف یک مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان برای مصوبه ردیف ۲ مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تامین اعتبار نموده و وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف شد برای مابقی اعتبار مصوب ردیف ۲ مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع در اختیار خود، تأمین نماید.

وزارت راه و شهرسازی نسبت به احداث و تجهیز سه راهدارخانه در روستاهای جکدان، دشت صحرا و درنگ مدو و استقرار ماشین آلات شامل یک دستگاه بولدوزر، یکدستگاه لودر، دو دستگاه کامیون و ماشین آلات سبک به تعداد مورد نیاز حداکثر تا سه‌ماهه اول سال اقدام ۱۴۰۱ نماید.

وزارت راه و شهرسازی نسبت به ساخت هفت ایستگاه استقرار بالگرد (پد هوایی) در نقاط مشخص شده توسط استانداری در شهرستان بشاگرد طی حداکثر سه ماه اقدام و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل دهد.

وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند در سال ۱۴۰۱ مبلغ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خطوط فرعی و تاسیسات مجتمع‌های سد سهران و سد جگین بر اساس اولویت‌های اعلامی استان اختصاص داده و در سال ۱۴۰۲ نیز مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل مجتمع های مذکور به ‌صورت مشارکت ۵۰ درصد وزارت نیرو و ۵۰ درصد سازمان برنامه و بودجه کشور تامین اعتبار نمایند و تعهدات اجرایی این بند به عهده وزارت نیرو حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

وزارت نیرو حداکثر ظرف ۲ ماه نسبت به تامین ۱۰ دستگاه تانکر برای آبرسانی سیار و استقرار آن در شهرستان بشاگرد اقدام کند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن افزایش کادر متخصص درمان در بیمارستان سردشت متناسب با نیاز شهرستان، نسبت به تامین سه دستگاه آمبولانس و یک دستگاه بالگرد امدادی برای شهرستان بشاگرد حداکثر ظرف سه ماه اقدام نمایند.

بر اساس مصوبه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختیار داده شد در قرارداد کادر درمان شهرستان بشاگرد مطابق با الگویی مشابه کادر درمان مستقر در جزیره ابوموسی اقدام نماید.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سال ۱۴۰۱ نسبت به احداث ۸ واحد خانه پزشک در شهرستان بشاگرد و نصب و راه اندازی تجهیزات دوراپزشکی( تله مدیسن) در بیمارستان سردشت اقدام نماید.

وزارت نفت در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۰ میلیارد تومان برای انجام طرح‌های آبخیزداری در سه نقطه منتخب درسطح شهرستان تامین تامین اعتبار نموده و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اجرای طرح در سال ۱۴۰۱ اقدام نماید.

وزارت صنعت، معدن و تجارت طی ۲ ماه گزارش ارزش اقتصادی معادن شهرستان بشاگرد را تهیه و به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد ارائه نماید. همچنین در سال ۱۴۰۱ نسبت به واگذاری معادن دارای پروانه اکتشاف شهرستان (۱۵ مورد منتخب) پس از تامین برق با نصب دستگاه ژنراتور توسط آن وزارتخانه اقدام نموده و در خصوص راه اندازی کارگاه های تولید شن و ماسه از طریق بخش خصوصی در منطقه اقدام گردد.

همچنین قرار شد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) نسبت به مطالعه و تکمیل پهنه اکتشافی معادن شهرستان در سال ۱۴۰۱ اقدام کند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است سیلندر (کپسول) گاز مایع مورد نیاز شهرستان را در تمامی سطح شهرستان بشاگرد با نرخ مصوب دولت در اختیار مردم قرار داده و بر نحوه و قیمت آن نظارت کامل داشته باشد.

وزارت اقتصاد و دارایی افزایش معافیت مالیاتی صنایع مستقر در شهرک صنعتی بشاگرد را از ابتدای سال ۱۴۰۱ از پنج سال به ۱۰ سال ابلاغ و اعمال نماید و در این زمینه استانداری متعهد به جذب سرمایه‌گذار و رونق شهرک صنعتی و بشاگرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجوز ارتقای باجه بانک کشاورزی مستقر در شهرستان بشاگرد را به شعبه صادر نموده و در خصوص تاسیس یک شعبه از صندوق کارآفرینی امید و تقویت نیروهای انسانی بانک ملی شعبه سردشت در شهرستان بشاگرد اقدام شود همچنین بانک های عامل در شهرستان مکلف به ابلاغ تسهیل دراخذ وثایق تضامنی تسهیلات در شهرستان بشاگرد بوده و با عنایت به ضعف بنیه مالی مردم شهرستان بشاگرد در خصوص تعدیه و بخشودگی تسهیلات گذشته بدهکاران شهرستان گزارشی توسط بانک مرکزی طی مدت ۲ ماه به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد ارائه نماید.

استانداری هرمزگان نسبت مطالعه طرح توسعه دشت‌های پلپلک، بارق و پلیت طی مدت ۲ ماه اقدام کنند و سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین اعتبار طرح (متناسب با مطالعات) طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اقدام نماید.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حداکثر طی مدت ۲ ماه گزارش طرح احداث نوکپرها در شهرستان بشاگرد را تهیه و به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد ارائه نموده و سپس طی سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به اجرایی نمودن آن اقدام نمایند. همچنین در خصوص ۳۵ واحد مسکونی نیمه تمام در روستای سگن (جابجایی) سیمان مورد نیاز توسط بنیاد مستضعفان و ۳۰ میلیون تومان بلاعوض توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تامین گردد.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نسبت به احداث ۲ باب مدرسه شبانه‌روزی و بنیاد مستضعفان نیز سه باب مدرسه شبانه‌روزی دیگر را در نقاط منتخب شهرستان بشاگردطی سال‌های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ با پیگیری معاون محترم اجرایی رئیس‌جمهور احداث نمایند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به احداث یکهزار چشمه سرویس بهداشتی در سطح شهرستان بشاگرد طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با همکاری نهادها و کمیته امداد امام خمینی(ره) اقدام نماید.

تامین یکهزار فقره جهیزیه در شهرستان بشاگرد به ترتیب ۲۵۰ فقره توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۵۰ فقره سال توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ۲۵۰ فقره توسط بنیاد مستضعفان و ۲۵۰ فقره توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال ۱۴۰۱ با پیگیری دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد اقدام گردد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه عملیاتی خود را در خصوص تقویت پوشش اینترنت در سطح شهرستان بشاگرد به خصوص بخش گافر و پارامون حداکثر طی ۲ ماه به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد ارائه نموده و طی سال ۱۴۰۱ نسبت به اجرای آن اقدام نماید.

تمامی دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به ارتقا و افزایش توانمندی نیروهای انسانی خود در شهرستان بشاگرد با استفاده از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای اقدام نموده و سازمان مذکور می‌بایست تخصص های لازم را در این افزایش توانمندی برای کارکنان ادارات ارتقای توانمندی اقتصادی مردم شهرستان بشاگرد فراهم آورد.

معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به عنوان دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد وظیفه راهبری و نظارت تصمیمات اتخاذ شده در این کارگروه را داشته باشد و موظف است گزارش فصلی از روند اقدامات را به معاون اول رئیس‌جمهور ارائه کند.