به گزارش ایرنا، مدیر کارخانه تولید عسل روز پنجشنبه در گفت وگویی در مورد این محصول جدید فراوری شده، اظهار کرد: هانی کرم محصول جدیدی است که قبلا از کشورهای اروپایی وارد کشور می شد ولی با آوردن دستگاه های مدرن خودمان شروع به تولید این محصول در ایران کردیم.
علیرضا کردیان در تشریح نحوه تولید این محصول گفت: این کِرِم عسل بدون اینکه حرارت ببیند تولید شده و تمام آنزیم ها و ویتامین ها در این محصول با کیفیت بالا موجود است. در فرایند تولید ابتدا از عسل رُس بسته استفاده می شود و این شروع کار است.
وی با بیان اینکه فراوری هانی کرم توسط دستگاهی خاص در بازه زمانی ۲۰ روزه و بدون حرارت است، افزود: در حال حاضر ماهانه پنج تن تولید را شروع کردیم و اگر بازار داشته باشد تولیدش را افزایش می دهیم. محصولات دیگر ما نیز در چارچوب استاندارد در چهار کیفیت و کاملا طبیعی تولید می شود.
کردیان یادآوری کرد: یکی از عواملی که در صنعت تولید، خرید و فروش عسل در ایران و دنیا به عنوان فاکتوری برای تعیین کیفیت قرار گرفته و بارها به بحث گذاشته شده شکرک زدن عسل است که این عامل به نادرستی مبنایی بر عدم اصالت یا بیکیفیتی عسل قرار گرفته در حالی که حقیقت غیر از این است.
وی با اشاره به موضوع شناخت غلط شکرک در کشور و توصیه به هموطنان در خرید عسل استاندارد، گفت: مشکل بازار داخلی، عسلهای تقلبی است که مردم را نگران می کند. مصرف کنندگان از عسلی که رس می زند نگران نباشند زیرا این نوع عسل خوب است؛ عسل اگر رس نزند یعنی بیش از حد حرارت دیده و ماده سمی اچ ان اف در آن زیاد می شود و به جای عسل مفید، عسل سرطان زا است.
کردیان ادامه داد: شکرک زدن یک ویژگی فیزیکی محلول های قندی اشباع میباشد و ارتباطی به کیفیت و تقلبی بودن عسل ندارد و عواملی از قبیل میزان قندهای موجود در عسل، رطوبت آن، وجود ذرات گرده زیاد و تغییرات ناگهانی دما و محیط نگهداری در این پدیده موثر است. در این واحد تولیدی عسل علاوه بر اینکه شکرک نمی زند ، با روشی بدون حرارت فرآوری شده و محصولی مشتری پسند تولید می شود.
کردیان که زنبوردار نمونه کشوری در سال ۱۳۸۴ است، بیان کرد: من خود را زنبور دار می دانم نه صاحب کارخانه زیرا شغل اصلی من زنبورداری است. و برای ۳۵ نفر بطور مستقیم و بالای ۱۰۰ نفر به طور غیر مستقیم شغل ایجاد کرده ایم.
وی با اشاره مشکلات صادرات گفت: در حال حاضر به کشورهای عمان، عراق و کانادا صادرات داریم و بعد از کنگره جهانی عسل که ماه پیش برگزار شد با چند کشور تبادل داشتیم تا صادرات خود را گسترش دهیم اما مشکل اساسی ما در زمینه صادرات، تبادل پول است که نمی توانیم دریافت کنیم.
به گزارش ایرنا ، کارشناسان معتقدند رس بستن عسل بیشتر برای عسلهای طبیعی اتفاق میافتد و خواص عسل رس بسته بسیار زیاد است و حتی جنبه درمانی نیز دارد. گاهی اوقات رس بستن عسل به عنوان شکرک زدن آن خطاب میشود اما در واقع شکرک زدن عسل با رس بستن آن فرقی ندارد و این دو اصطلاحاتی هستند که در میان مردم رایج است.
عسل رس بسته ماهیتی شبیه به روغن جامد دارد. برخی افراد زمانی که متوجه رس بستن عسل خود میشوند گمان میکنند که عسل خراب شده یا تقلبی است اما در حقیقت این اتفاق به خاطر آنزیمهای موجود در عسل و عمل دیاستازی آن ایجاد میشود.
فروشندگان و تولید کنندگان برای اینکه مشتری را در ظاهر از خود راضی نگه دارند عسل را حرارت میدهند تا دیگر عسل رس نبندد، اما این موضوع در واقع به ضرر خریدار است؛ چون با گرم شدن عسل خواص و کیفیت آن بسیار پایین میآید و از بین میرود.
نظر شما