به گزارش ایرنا، امسال با عنوان "تولید، اشتغال آفرین و دانش بنیان" از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده است و طرح جهش تولید در دیمزارها به عنوان طرحی کاملا دانش بنیان و اشتغال آفرین تدوین شده است.
کشت محصولات کشاورزی این طرح با روش های نوین است و آموزش های لازم برای کشاورزان در زمینه کشت نوین برگزار می شود.
سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی چهارم مرداد در همایش آغازین سال زراعی (۱۴۰۱ - ۱۴۰۲) طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور به همت ستاد اجرایی فرمان امام که با حضور محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، گفته بود: با اجرای این طرح در سطح پنج میلیون هکتار از دیمزارهای کشور جهش بزرگی در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایجاد خواهد شد.
به گفته سید علی معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، این استان در اجرای طرح جهش تولید جزو استان های موفق بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که از این میزان ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
استقبال کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی از طرح جهش تولید دیمزارها
یکی از کشاورزان برتر کهگیلویه ای که سال گذشته متقاضی این طرح بوده به ایرنا گفت: این طرح بازدهی بسیار عالی برای ما کشاورزان داشته و تقریبا محصول کشاورزی مان افزایش بیش از ۲ برابری داشته است.
حسین محمودی ادامه داد: دستگاه های کارنده یا کشت مستقیم کارایی بالایی دارند و تاثیر چند برابری در زمین های کشاورزی اهالی کهگیلویه ایجاد شده است.
این کشاورز عنوان کرد: میزان اثر گذاری این طرح در مقایسه با کشت سنتی که در گذشته انجام می دادیم قابل مقایسه نیست.
وی تصریح کرد: کمیت و کیفیت محصولات ما بسیار بهبود یافته است و امید است حمایت دولت ادامه داشته باشد تا همه کشاورزان از این دستگاه ها بهره مند شوند.
محمودی ادامه داد: عملیات خاک ورزی این دستگاه در کم بارشی ها و خشکسالی ها برای کشاورزان بسیار مهم است.
تعهدات ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در راستای کمک به کشاورزان
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد گفت: در راستای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، سال گذشته ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان جزو این طرح بوده و امسال هم ۶۰ هزار هکتار جزو این طرح است.
شایان نادری افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تعهداتی در راستای کمک به کشاورزان داشته که این تعهدات در حال انجام است.
وی تاکید کرد: توزیع دستگاه های کارنده ها یا کشت مستقیم در میان کشاورزان از جمله این تعهدات است.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: در این طرح ۳۰ فقره تسهیلات به کشاورزان اعطا شد که ۸۰ درصد هزینه این ماشین آلات از طریق تسهیلاتی است که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به کشاورزان پرداخت است.
نادری تصریح کرد: اقساط ۸۴ ماهه و قرض الحسنه است، که ستاد اجرایی این تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار داده است، ۲۰ درصد هزینه از سوی خود کشاورزان تأمین می شود.
وی بیان کرد: تمام هدف ما این است که با الگوهای نوین کشت و استفاده از مکانیزاسیون جدید به کشاورزان کمکی شود و به حوزه امنیت غذایی کشور کمکی شده باشد.
وی تاکید کرد: بر اساس نیازی که استان به ادوات و ماشین آلات کشاورزی نیاز داشت، سال گذشته ۳۰ فقره تسهیلات در حوزه های مختلف از جمله کشت مستقیم، خاک ورزی و سایر ادوات مورد نیاز پرداخت شد که ۸۰ درصد هزینه ادوات کشاورزی به صورت تسهیلات قرض الحسنه ۸۴ ماهه پرداخت می شد.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد گفت: متقاضیان توسط سازمان جهاد کشاورزی استان به ستاد اجرایی فرمان امام ره معرفی و پس از تشکیل پرونده ارائه خدمات انجام می شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته تاکنون بیش از ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان در این طرح پرداخت شده است.
امسال نیز سهمیه ای برای استان مشخص شده که بر اساس آن برای کشاورزان وسایل مورد نیاز خریداری و در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت.
سال گذشته تنها ۱۵ استان کشور در طرح جهش تولید در دیمزارها بودندکه امسال به ۲۱ مورد افزایش یافته اند.
مشوق های طرح جهش تولید دیمزارها
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تعهد استان در سال گذشته برای طرح جهش تولید در دیمزارها ۳۰ هزار هکتار بوده که امسال به ۶۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است و این طرح در قالب تفاهم نامه میان ستاد اجرایی فرمان امام ره) و جهاد کشاورزی اجرا می شود.
داریوش حصار افزود: این طرح مشوق هایی از جمله توزیع کود بذرمال رایگان، توزیع کودهای سرک رایگان و تخفیفات بیمه ای و تسهیلات خرید ادوات با بهره کم است.
وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی مجری طرح جهش تولید در دیمزارهاست و با توجه به اینکه سطح زیر کشت برای این طرح به ۶۰ هزار هکتار افزایش یافته در این راستا ۶۰ نفر از کارشناسان جهاد کشاورزی در مراکز جهاد کشاورزی و عرصه های تولید مشاور ، همیار و همکار کشاورزان هستند.
مزیت های این طرح کدام است؟
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از مزیت های این طرح افزایش ضریب مکانیزاسیون است که در استان اجرا می شود.
وی افزود: سال گذشته نزدیک به ۳۰ دستگاه اعم از خاک ورز مرکب و دستگاه های کارنده کشت مستقیم و بقیه مواد به ناوگان مکانیزاسیونی کشاورزی استان تزریق شد.
حصار بیان کرد: در خصوص این ادوات سهمیه شهرستان ها برش شهرستانی می شود وکارسناسان با فراخوان برای کشاورزان متناسب با نیاز هر شهرستان و دهستان متقاضیان شناسایی می شوند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: کشاورزان با تشکیل پرونده به ستاد اجرایی معرفی و با تکمیل پرونده، تسهیلات ۴ درصد از بانک ملی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی ادامه داد: جهش تولید در دیمزارها افزایش بازدهی اراضی کم بازده دیم است که خوشبختانه در سال گذشته خوب جواب داد.
حصار بیان کرد: این طرح در راستای یکی از اهداف جهاد کشاورزی یعنی امنیت غذایی است که کمک بزرگی در راستای افزایش تولید است.
آموزش و ارتقای دانش کشاورزی از کاشت تا برداشت
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها برای هشت محصول زراعی در استان در ۶۰ هزار هکتار اجرایی خواهد شد.
زهره حبیبی افزود: بخش آموزش و ارتقای دانش کشاورزی کشاورزان با مدیریت هماهنگ حوزه ترویج کشاورزی برنامه ریزی شده و در ۹ شهرستان استان برای کشاورزان استان از زمان کاشت تا برداشت انجام می شود.
وی ابراز داشت: با هماهنگی محققان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی جدیدترین دستاوردهای علمی که در این زمینه وجود دارد به سمع و نظر کشاورزان می رسانیم.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هدف از طرح جهش تولید در دیمزارها این است در کنار افزایش عملکرد تولید ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد برای کشاورزان وجود داشته باشد.
حبیبی عنوان کرد: در این طرح از زمان قبل از کاشت همراه کشاورزان هستیم و سعی می کنیم آن ها از استفاده از بذرهای خود مصرفی منع و به سمت استفاده بذرهای ضد عفونی شده و اصلاح شده بروند و این مهم باعث می شود بذرها در مقابل بیماری ها و آفات و خشکسالی های مداوم مقاوم باشند و درنهایت به افزایش تولید و درآمد بیشتر کشاورزان منتج خواهد شد.
وی تاکید کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها کاملا دانش بنیان است به دلیل اینکه شعار دانش بنیان بودن در کنار این طرح است.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای کار بذرهایی که به کشاورز معرفی می شود، کودها و مواد غذایی مورد نیاز خاک و دستگاه های کارنده همه و همه نشات گرفته از این هستند که یک کشت متناسب با دانش روز انجام گیرد.توجه به عمق کاشت، شیوه شخم و استفاده از کودهای مغزی هم می تواند به کشت مناسب منتهی شود.
اجرای طرح «جهش تولید در دیمزارها» تولید محصول بر اساس شرایط اقلیمی کشور است که انتظار می رود به عنوان یک دستاورد ملی حمایت شود و همه متولیان پای کار بیایند.
چنانچه این طرح در سال های آینده توسعه پیدا کند و در تمام دیم زارهای استان های مختلف اجرایی شود، شاهد رشد چند برابری در تولید محصولات دیم خواهیم بود.
هم اینک کشت پاییزه محصولات زراعی مانند گندم، کلزا و جو در بیش از۱۰۰ هزار هکتار از مزارع کهگیلویه وبویراحمد آغاز شده است .
بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالیانه ۹۷۲هزار تن محصول کشاورزی تولید می کنند.
نظر شما