محمدرضا کشاورزیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سالهای گذشته حریقهای متعددی با مساحت کوچک و بزرگ در جنگل و مراتع استحفاظی منابع طبیعی شاهرود رخ میداد اما با مدیریت، برنامهریزی و کارهای ترویجی در سالجاری هیچ گونه حریقی تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی از جذب بیش از ۳۰۰ نفر همیار طبیعت خبر داد و ابراز داشت: برگزاری کلاسهای آموزشی پس از جذب همیاران طبیعت در دستور کار قرار گرفت.
کشاورزیان با بیان اینکه تفاهمنامهای با شورا و دهیاریهای روستاهای حاشیه جنگل در راستای فعالیتهای قبل و بعد از وقوع حریق منعقد شد، اظهار داشت: کلاسهای متعدد تئوری و عملی پیشگیری از حریق برای بهرهبرداران و مرتعداران شهرستان برگزار شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود از برگزاری چهار مورد رزمایش حفاظتی به منظور آمادگی نیروهای این اداره خبر داد و افزود: برگزاری کلاسهای مستمر آموزشی برای نیروهای منابع طبیعی شهرستان از دیگر اقدامهای این اداره در راستای پیشگیری از حریق بود.
وی با بیان اینکه بازدید مستمر و آزمایش لوازم اطفای حریق اداره منابع طبیعی شاهرود در دستور کار است، ادامه داد: گشت نیروهای حفاظتی به ویژه روزهای تعطیل در جنگلهای هیرکانی اَبر، قطری و جنگل سوزنی برگ چهارباغ به منظور پیشگیری از وقوع حریق به طور مستمر انجام میشود.
کشاورزیان از ایجاد چهار پایگاه اطفای حریق در این حوزه استحفاظی خبر داد و ابراز داشت: این چهار پایگاه در روستاهای حاشیه جنگل منطقههای چهارباغ، اَبر، مجن و تاش به لوازم اطفای حریق مجهز شدند.
به گفته وی، آموزش و ساماندهی گروههای طبیعت دوست به منظور پیشگیری از حریقهای احتمالی در دستور کار است.
به گزارش ایرنا، وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مرتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما