سعید جاوید بخت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۵۵ هزار هکتار از عرصه های ملی این استان تاکنون زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.
وی بیان کرد: این میزان گیاه دارویی در مناطق مختلف استان اعم از تنگ سرخ بویراحمد، کوه خامین باشت، تنگ سرخ و کاکان، کوه سیاه و کوه سفید لنده، دمه سادات و شبلیز دنا کشت شده است.
جاوید بخت ابراز کرد: گیاهان دارویی اعم از آنغوزه، باریجه و کرفس کوهی در این میزان عرصه ملی کشت شده است.
وی با بیان این که ۳۸۰ بهره بردار در زمینه کشت گیاهان دارویی در عرصه های ملی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند، گفت: ۳۸ تن شیرابه گیاه دارویی آنغوزه امسال در عرصه های ملی این استان برداشت شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: بهره کشاورزان از فروش این میزان گیاه دارویی آنغوزه امسال بیش از ۱۹۰ میلیارد ریال بوده است.
به بیان جاوید بخت، یکی از برنامه ها و اهداف سازمان جنگل ها و مراتع و به تبع آن منابع طبیعی استان حفظ، توسعه ، احیا و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی است.
وی افزود: الگوی موفق کشت گیاهان دارویی در منطقه تنگ سرخ موجب شده تا سایر مناطق کهگیلویه و بویراحمد نیز به عنوان پایلوت کشت گیاهان دارویی انتخاب شوند.
جاوید بخت یکی از مزیتهای اصلی گیاهان دارویی را نیاز به آب کم برای رشد اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی کم آبی و بحران خشکسالی کمک بزرگی به بهره برداران گیاهان دارویی می کند.
وی ابراز کرد: مساحت اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۳۰۰ هکتار معادل ۸۷ درصد آن جزو منابع ملی است.
جاوید بخت ادامه داد: بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است همین امر موجب شده که کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ ویژگیهای طبیعی جز اکوسیستمهای مرتعی شناخته شود.
وی گفت: وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین ثروت های ناشناخته در این استان بشمار می رود.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت میشود.
نظر شما