به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از هندوستان تایمز، دانشمندان دانشگاه «بوفالو» نشان دادهاند که خوردن انواع خاصی از غذاها چگونه بر میکروبیوم دهانی زنان در دوران پس از یائسگی تاثیر میگذارد. آنها دریافتند که مصرف بالاتر غذاهای شیرین/قندی (sugary) و غذاهای با گلیسمی بالا مانند دوناتها و سایر غذاهای پخته شده، نوشابهها ، نان و ماستهای غیرچرب ممکن است بر سلامت دهان و احتمالا سلامت سیستمی در زنان مسنتر تاثیر بگذارد که علت این امر تاثیر این غذاها بر میکروبیوم دهان است.
این مطالعه علمی منتشر شده در نشریه «گزارشهای علمی» در این خصوص بررسی کرده است که آیا کربوهیدراتها و ساکارز (sucrose) با تنوع و ترکیب باکتریهای دهانی ارتباط دارند یا خیر. در این تحقیق هزار و ۲۴ زن یائسه با استفاده از دادههای «ابتکار سلامت زنان» مورد بررسی قرار گرفتند.
این اولین مطالعه ای است که مصرف کربوهیدرات ها و میکروبیوم زیر لثهای (subgingival ) را در جمعیت نمونه تشکیل شده منحصرا از زنان یائسه مورد بررسی قرار داده است. در این تحقیق ، نمونهبرداری از پلاکهای زیرلثهای بجای باکتریهای بزاقی انجام شده است.
این تیم تحقیقاتی ارتباطی مثبت بین دریافت کلی کربوهیدرات، گلیسمی و ساکارز با یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی دندان و برخی انواع بیماری قلبی-عروقی را گزارش کرد. این یافته مشاهدات قبلی را تایید میکند، اما محققان همچنین رابطهای بین کربوهیدرات و میکروبیوم دهانی مشاهده کردند که (قبلا) خیلی مشخص و برقرار نبوده است.
اکنون سوال کلیدی این است که این یافتهها چه معنایی برای سلامتی کلی دارد و این مساله هنوز هنوز به سادگی شناخته شده نیست. محققان تاکید دارند در حالی که مطالعات بیشتری برای بررسی میکروبیوم دهانی با استفاده از تکنیکهای زنجیرهای مشابه انجام میشود، قادر خواهیم بود که ارزیابی بهتری از این مساله داشته باشیم که رژیم غذایی چه ارتباطی با میکروبیوم دهانی و بیماریهای لثه یا پریودنتال (periodontal) دارد.
نظر شما