محسن مرعشی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تشریح روند اجرای استفاده گروه موسیقی شهپر از اشعار شاهنامه فردوسی در قالب موسیقایی، گفت: گروه موسیقی فیوژن «شهپر» به آهنگسازی و خوانندگی خودم سالهاست با محوریت استفاده از کلام بزرگان و مفاخر شعر و ادب پارسی چون، مولانا، حافظ، خیام و...، چه در قالب انتشار آلبوم موسیقی و چه اجرای صحنه ای و کنسرت در داخل و خارج از کشور فعالیت دارد.
وی ادامه داد: آنچه فعالیت این گروه موسیقی را متمایز و شاخص کرده است؛ استفاده از اشعار شاهنامه فردوسی در قالب موسیقی فیوژن است که تاکنون مانندی نداشته است.
این خواننده موسیقی پاپ و تلفیقی تصریح کرد: گروه موسیقی «شهپر» سعی کرده داستان های شاهنامه را با ملودی و سازبندی هایی نزدیک به علاقه های نسل جوان و با تلفیقی از سازهای اصیل ایرانی در کنار سازهای جهانی، تنظیم و اجرا کند و در واقع نگاهی متفاوت تر از آنچه که تا به امروز در خصوص موسیقی شاهنامه به انجام رسیده است، ارائه نماید.
این هنرمند عرصه موسیقی کشور ادامه داد: پس از بازخورد خوبی که از اجرای یاد روز حکیم فردوسی شاعر نامدار بزرگ ایرانی در تالار رودکی داشتیم، خوشبختانه برای نخستین بار نیز در کشور جمهوری تاجیکستان همزمان با برگزاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هفته دوم آبان ماه سال جاری در شهرهای مختلف این کشور نیز از فضای کاری ما استقبال خوبی بعمل آمد.
وی با اشاره به اجرای های مختلف و در شهرهای خجند، حضار و دوشنبه کشور تاجیکستان، گفت: در مدت زمان برگزاری هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان قطعاتی همچون، «پند حکیم» و «شهر آزادگان» که شعر آن از داستان های مختلف شاهنامه فردوسی انتخاب شده در کنار ترانه هایی از داستان های «فریدون و ضحاک»، «رستم و سهراب»، «زاده شدن سیاوش»، «سیاوش و سودابه»، «کشته شدن سیاوش»، «کیخسرو و افراسیاب»، همچنین سه ترانه از داستانهای «رستم و اسپندیار» از کارهایی هستند که تاکنون به اجرا درآمدند.
مرعشی درباره چالش های مهم خود در این راستا، از چیدمان اشعار به عنوان یکی از چالش های مهم خود در این اجرا یاد کرد و افزود: باید به گونه ای می شد تا بر کلیت داستان خدشه ای وارد نکند. چرا که اشعار داستانهای شاهنامه طولانی است و برای انتخاب آن در قالب یک قطعه ۶-۷ دقیقه ای، باید بسیار وسواس به خرج داد. خصوصا اینکه برخی اشعار از داستانهای مختلف شاهنامه، در کنار هم قرار گرفته است. دیگر اینکه تا پیش از این، اشعار شاهنامه صرفا در قالب موسیقی کلاسیک ایرانی (موسیقی سنتی) و یا در قالب موسیقی مقامی منتشر شده که البته بسیار فاخر و قابل احترام اند.
این آهنگساز و خواننده کشور ادامه داد: ذهنیت من این بود که این اشعار را در قالب موسیقی عامه پسند نیز بتوان ارائه کرد تا نسل جوان هم به واسطه نوع موسیقی, از محتوای شاهنامه استفاده کنند که در این راه, مسئولیت تنظیم ارکسترال آثار بر عهده دوست آهنگساز و هنرمندم عرفان پرقوه قرار گرفت که فکر می کنم به بهترین شکل به سرانجام رسید.
مرعشی در عین حال اظهار داشت: خوشبختانه در این مسیر سعادت و افتخار داشتیم تا از محضر بزرگترین شاهنامه پژوه تاریخ، استاد جلال خالقی مطلق و نیز از اسطوره شناس بزرگ و گرانقدر کشور خانم ژاله آموزگار نیز بهره بریم.
وی اضافه کرد: حمایت های این دو استاد بزرگوار از ایده موسیقایی ما در حوزه شاهنامه سبب شد تا با انرژی دوچندان به کار ادامه دهیم. ضمن اینکه از نظرات ارزشمند استاد خالقی در گزینش اشعار نیز بسیار استفاده بردم و در واقع تمام آنچه اجرا شد، با نظارت مستقیم و اجازه ی ایشان بود. ضمنا باید از کارگردان خوب سینمای کشور؛ استاد محمدعلی سجادی نیز جهت در اختیار قرار دادن تابلوهای نقاشی شاهنامه که در فضایی سورئال به تصویر کشیده شده نیز تشکر کنم که رنگ و بوی کارمان را زیباتر کرد.
مرعشی در ادامه از عرفان پرقوه؛ تنظیم کننده و نوازنده گیتار بیس، پیانو و سازهای بادی- مهران منفرد نوازنده گیتار الکتریک و گیتار آکوستیک - هومان حیدری نوازنده سنتور - جواد سلیمانی نوازنده سازهای کوبه ای - تورنگ سلیمانی نوازنده سازهای کوبه ای به عنوان سایر اعضای گروه موسیقی فیوژن شهپر نام برد.
از محسن مرعشی تاکنون آلبوم هایی در حوزه موسیقی پاپ و تلفیقی منتشر شده است. او که خود نوازنده تنبور نیز هست و در آواز از شاگردان زنده یاد بابک بیات بوده، مسئولیت انتخاب اشعار را در کنار آهنگسازی و تنبور نوازی و خوانندگی آن، بر عهده داشت.
نظر شما