به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، زلنسکی گفت: ما برای صلح برای همه کشورمان آماده ایم.
زلنسکی به خبرنگاران گفت که عقب نشینی روسیه از خرسون، شروع "پایان جنگ" است.
وی افزود: بودن در این مکان، حائز اهمیت است. ما باید اینجا صحبت کنیم. از مردم حمایت کنیم تا احساس کنند که فقط حرف نمی زنیم، فقط وعده نمی دهیم، بلکه واقعا بازمی گردیم و واقعا پرچم مان را برافراشته می کنیم.
رئیسجمهوری اوکراین گفت که ارتش قوی اوکراین مصرانه در حال بازپسگیری قلمروهایی از روسیه از زمان تهاجم روسیه است، اما در عین حال به سختی ها و تلفات سنگین نیز اذعان دارد.
وی از ناتو و سایر متحدان به خاطر حمایت شان از اوکراین در جنگ با روسیه تشکر کرد و افزود تحویل گرفتن سیستم های موشکی توپخانه ای هیمارس از آمریکا، تفاوت بزرگی برای کی یف ایجاد کرد.
اوکراین و روسیه اوایل اسفند ۱۴۰۰ تنها چند روز پس از حمله روسیه به همسایه خود، گفتگوهای صلح متناوبی را انجام دادند، اما در هفته های بعد ارتباط چندانی بین آنها برقرار نشد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه سپتامبر(شهریور) گذشته گفت مسکو هنوز از مذاکره با کی یف استقبال می کند و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز در مقابل بیان کرد که کی یف آماده مذاکره با مسکو است اما تنها زمانی که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد. کرملین در پاسخ تاکید کرد که مسکو منتظر تغییر در موضع کنونی رئیس جمهوری اوکراین یا فرد جانشین او خواهد ماند.
زلنسکی اوایل ماه کنونی (نوامبر) شروط مذاکرات صلح با روسیه را تعیین و خواستار احیای تمامیت ارضی اوکراین، احترام به منشور سازمان ملل، غرامت به دلیل خسارات وارد شده در جنگ و مهم تر از همه تضمین تکرار نشدن درگیری ها شد.
همانطور که رئیس جمهوری اوکراین قبلا گفته بود، کی یف به دلیل مین روبی ضروری در خرسون قصد ندارد خبرنگاران را به این منطقه راه دهد.
چندی پیش، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه دستور عقب نشینی نیروهای روسی از ساحل راست رودخانه دنیپر را به پیشنهاد سرگئی سورویکین فرمانده گروه مشترک نیروها در منطقه عملیات ویژه نظامی صادر کرد.
این مقام نظامی تاکید کرد که نیروهای روسی با موفقیت حملات اوکراین را دفع کرده اند و تصمیم عقب نشینی نیروها به واسطه تهدید ناشی از احتمال منزوی شدن آنها اتخاذ شد.
به گفته سوروویکین، همه غیرنظامیانی که نسبت به تخلیه از این منطقه تمایل نشان دادند، که بیش از ۱۱۵ هزار نفر هستند، به جناح چپ منتقل شده اند.
خرسون یکی از چهار منطقهای است که روسیه همهپرسی الحاق آن به خاک این کشور را برگزار کرد. همچنین این منطقه به عنوان دروازه زمینی ورود به شبه جزیه کریمه که در ۲۰۱۴ به خاک روسیه اضافه شد، از اهمیت راهبردی و استراتژیکی برخوردار است.
به دنبال خروج نیروهای نظامی روسیه از خرسون، رییسجمهوری اوکراین در پیامی آن را یک "واقعه تاریخی" خواند. زلنسکی گفت: نیروهای ما به سمت خرسون در حرکت هستند و عملیات امن سازی و خنثیسازی مینهای زمینی در سریعترین زمان ممکن آغاز خواهد شد.
نظر شما